|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 227228229 |
Автор | |
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ко шо РЕКОВМЕ,стаса краљевич марко на КОСОВО поље,опс во ПРИЛАПОН СИТИ,ама клетвите почнале да се остваруваат,сега засега се СКРШИ ногата на коњо од марка.
Инаку за овој АЗДИС ,се фрлија 10.000.000(ДЕСЕТ МИЛИОНИ ДЕНАРИ)
Изменето од Gorazd777 - 03.Ноември.2015 во 18:35 |
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahha,,,,eden den vistinata izleze!!!
...sepak onoj jun-A-k ...K.M. umrel oti padnal od konj poradi skrsena noga na posoceniot objekt,a ne oti imal....kako ne lazese onaa "Lepa Brena" od moe maalo.....imal neznam so ....pa udren vo celo...pa vaka,pa onaka...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред некој ден одам кај матичниот лекар, и поминувам пред споменикот
на Крал Марко. Го гледам така на минување, и си размислувам и за проектот Скопје 2014, кој ме потсетува на Македонската народна приказна за царот што не сакал да умре. Е во таа приказната на царот му рекоа дека никој не е вечен, но вечни се неговите дела. Изгледа како мал и Груевски ја гледал приказнава, па си ја врзал в крпче. И како го одминував Кралот Марко кој величенствено со боздоганот се спрема за бој, така и мене ми идеше некое величенствено чувство, па си помислив може јас сум грешка по ова прашање. Стигнав кај матичниот лекар, ја поставивме дијагнозата, остана уште само да утврдиме мој термин. Прв слободен термин Трети декември. Прашав дали има кај нас некој што приватно се занимава со таа проблематика-Нема. Во Битола? - Има еден-двајца ама не се којзнае што. Чаре??? - Скопје. Ок фала многу. Се враќам назад по истиот пат и пак го гледам Кралот Марко, само што сега ни оддалеку не ми изгледа величенствено. Така не се чувствувам ни јас. Да ви се ....... и во споменикот на Кралот Марко, и во воинот на коњ, и во воините без коњ, и во триумфалните порти и капии, и во рингишпилите и вртелешките, и во лавовите и тигрите, и во фонтаните, и во фасадите и во сите глупости со кои си го храните само своето сопствено его, без грам доблест и човечност. Останете во добро здравје за да можете да ми реплицирате и да ме убедувате во спротивното. |
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ете јас ....нема да те разубедувам во и со ништо...оти си во право. Жими мајка
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Внеси реплика | страница <1 227228229 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |