IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 218219220221222 824>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2008 во 22:40
Originally posted by да бе да бе напиша:

прадедовците ми са живели со мислата дека може да се вратат

дедо ми до едно време е живял со истата мисла

башта ми и да му ги вратат - што? ке оди да jа работи земята ли?

за 4 поколения сега може да има повеке од 100 наследника
како ке го делат - ке се изпокарат.

Овде во БГ немогат 2 педи земя немогат да се разберат како да разделат

Жално, но 100% вистинито во такви случаи . Па дури и големи имоти да имаш, пак ќе дојде до кавги и џабе е се после.

Изменето од macedon_alex - 03.Декември.2008 во 22:41
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 00:34
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

„Зошто не ги водите овие спорови со Грците?“

ЗОШТО НЕ РАЗБИРАМЕ ГРЧКИ

Па не разбирате и туркомонголски, а се правите Бугари.
Зар тоа за вас е проблем?

Ова се однесува и до Да бе:

Значи вас не ве интересираат “Бугарите„ од Егејска Македонија кои сеуште ги има таму, нивните имоти, нивните човекови права....

Грците со тој договор, според вас си ја купиле Егејска Македонија, простувајќи ви ги воените репарации од изгубените војни, а уште и ви доплатиле. Жив ќар!

Грција ја смени комплетно демографската слика во Егејска Македонија, а вие со мал прст да не мрднете:

- Заменувајќи го турско муслиманското население со турско христијанско население - наречено Грци просфиги
- Замена на “бугарското„ со грчкото со доплата
- Протерувајќи го “бугарското„ населени по 1949 по цела источна Европа, па се до Ташкент
- Водење на политика на комплетна изолација и неинвестирање во тие предели, принудувајќк го населението економски да мигрира во прекуокенаските земји
- воведувајќи закон за репатријација каде протераните доколку не се декларираат за Грци по род враќањето им беше забрането.....

И тоа вас не ве интересира?!

Запомни дека протераните по источна Европа по неколку години се вратија во Република Македонија. Зошто не се вратија во Бугарија? Едноставно, затоа што луѓето се чувствувале Македонци. Види што децата бегалци велат за самите себе. Ги има по цел свет и ним Тито им ги испрал мозоците?

Егејските Македонци сметаат дека Тито е предавник на Македонија затоа што не ги поддржал до крај во нивните обиди за конечно ослободување на Македонија. Го криват,а сите ни останати Македонци затоа што направил компромис. Таков компромис не направил со Истра и наместо да се ослободува Солун војските ги насочил према Срем. Поради ова Егејските Македонци никогаш не ја прифатија целосно идеата за Југославија.

Виц:

1945 Југословенско-италијанска граница, Истра. Запоседнале војски на двете страни на границата Италијанци и претставници од сите народи и народности на југословенска страна. Непукаат но вербално се навредуваат. Овие од југолсовенска страна веќе со саати дофрлуваат, жабари, желкари, макаронџии...., а Македонецот цело време ќути. Другите чувствувајќи дека Македонецот не допринесува во борабта почнуваат да го критикуваа, па му дофрлаат ајде и ти нешто кажи! Овај после толку саати собиранње гнев како рафал распалува:

Уа Бугари, Татари, Тути Уа Гањовци....

Ве притиснал вас Живков своевремено и види две генераици подоцна децата им се чисти “полнокрвно Бугари„.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 00:54

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

1591 година Струга била туркомонголизирана?

Неатички,

Пред да приложиш некоја фото копија, дај провери што пишува во неа.

- ПРОВЕРИВ

Прво држава Бугарија и Албанија во 1591 година не постоело, па камоли Бугари.

- ШТО САКАШ ДА КАЖЕШ? НЕМА ДРЖАВА - НЕМА НАРОД? ЕЕЕ, ЗНАЧИ ВО ПРАВО СЕ ВЕЛИКОТАТАРОТУРКОМОНГОЛСКИТЕ ШОВИНИСТИ КОГА ТВРДАТ ДЕКА МАКЕДОНЦИ ПОСТОЈАТ ОД 1945 ГОДИНА? БРАВОС!

Значи била Турција! Ти добро знаеш дека во таа Турција, луѓето се делеле по религиозна припадност, а не по национална.
- ДА, АМА ПИШУВА ГРЧКА ВЕРОИСПОВЕД, А БУГАРИ!!!

Искрено со вакви постови си го нарушуваш кредибилитетот.
Сметам дека си над нивото на овај прилог.

И ЈАС СМЕТАМ ЗА ТЕБЕ ИСТОТО, ЧИТАЈ ПОДОБРО,

КОЈ СИ НАРУШУВА КРЕДИБИЛИТЕТОТ? (УБАВ ЗБОР - КРЕДИБИЛИТЕТ)

Струга никогаш небила туркомонголизирана од причина што туркомонголите никогаш не се населиле таму. А дека некој сакал да ја бугаризира Струга како и цела Македонија тоа да. Кој?

- МОЖЕ БИ ЛОРЕНЦО Б. ИЛИ ОНОЈ ШТО ЦИТИРА НЕГОВИТЕ ПАТЕПИСИ (ХРВАТИН?)

Кога толку се потресуваш по Македонија, можеш ли да ми кажеш зошто официјална Бугарија не се залага за Егејска Македонија и “егејските Бугари„ како што тоа го прави со Вардарска Македонија? Зошто не ги водите овие спорови со Грците? Има нешто труло во земјата Данска!
- ЧИТАЈ ДАБЕТО

Нема ниту Албанци, ниту држава Албанија, ниту Бугари ниту држава Бугарија. Бугарското самосознание почнува да се развива од 19 век.

Читај го Мауро Орбини од тој временски период и види што тој пишува.

Каква е таа грчка вероисповест, каква е таа бљувотина.
Грчка вероисповест не постои, има Источно православна (ортодоксна) вероисповест. Ќе да е ова уште еден фабрикат излезен од лабараторијата за експирементални истражувања - БАН. Секако дека не е атестиран, а е во уптреба.

Пак не одговарате за Паисиј, зошто тоа го напишал:

Немој да се срамите да се нарекувате Бугари и да го зборувате својот јазик!

Причини мора да имало!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 00:57
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Ма се плашат они од Грците како и од Србите

Од Србите не знам дали се плашат, ама дека се плашат од Грците тоа е факт.

Овие денови од Србите никој не се плаши, посебно после Косово. Ама сигурен сум дека Србите им се ноќна мора на така наречените Бугари.

Изменето од Platenik - 04.Декември.2008 во 01:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 01:01
Originally posted by да бе да бе напиша:

прадедовците ми са живели со мислата дека може да се вратат

дедо ми до едно време е живял со истата мисла

башта ми и да му ги вратат - што? ке оди да jа работи земята ли?

за 4 поколения сега може да има повеке од 100 наследника
како ке го делат - ке се изпокарат.

Овде во БГ немогат 2 педи земя немогат да се разберат како да разделат

Ајде уште еден Егеец. Ма ти велам дека сите овие се бугаризирани Македонци.

Ние немаме проблеми со Бугарите туку со бугаризираните.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 01:04
Тоа јас колку време го пишувам наназад ама никој не ми верува.

Турците имаат една изрека - Од турчин немај страв туку од потурчениот - бидејки кога тие окупирале испоштувале се што не е нивно,ама потурчените алчни за се туѓо почнале да кодошат,убиваат свои браќа само за да добијат повеке.

Истиот муабет е и со Бугаритесршено%20срце
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 01:15
Ејј и колку ми е криво,толку македонци,а толкави вампири,ѓубриња,зошто не не остават на рает да живееме веќе еднаш.
Ете не редуцираја на 0,зошто им сметаме на сите пак,толку се плашат од нас па сакат да не ништат дури не изгиниме,зошто,кога мислат да престанат?
Се однесува за сите тирани.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
da be Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај da be Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 06:35
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Ајде уште еден Егеец. Ма ти велам дека сите овие се бугаризирани Македонци.

Ние немаме проблеми со Бугарите туку со бугаризираните.

бе не сум егеес бе

плус тоа ние му викаме Бело море

Изменето од да бе - 04.Декември.2008 во 06:37
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 08:18
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Тоа јас колку време го пишувам наназад ама никој не ми верува.Турците имаат една изрека - Од турчин немај страв туку од потурчениот - бидејки кога тие окупирале испоштувале се што не е нивно,ама потурчените алчни за се туѓо почнале да кодошат,убиваат свои браќа само за да добијат повеке.Истиот муабет е и со Бугаритесршено%20срце

Ей не мож да разбарете че неможе некой да се бугаризира по простата причина че преди това требва да е бил от някаква друга народност!
Когато винаги си бил Българин кака така изведнъж ставаш бугаризиран македонец????
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 08:54
Ние напишавме за бугаризираните Македонци - а сите оние кои потекнуваат од хан Аспарух и се туркомонголи е сосема друг муабет - тие си се изворни туркомонголи и ги туркомонголизирале останатите кои живееле на територијата на денешна бугаријаголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 09:20
добре ама защо всички славяни ги изкарвате македонци??? Откъде накъде?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 09:25
Прво кажи ми ти дали го знаеш потеклото славјанско?Кој е најстар град зад карпатите и кој го формирал тој градголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 09:29
Зададох ти прост въпрос?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2008 во 09:38
Јас ти одговорив - ако не ти е јасно гооглето се ти кажува - еве помош Џулио Балдасар може да ти помогнеголема%20насмевка

http://i198.photobucket.com/albums/aa260/Piperkata/Orbini_title_page_1601.jpg

Изменето од Boogie - 04.Декември.2008 во 09:41
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 218219220221222 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.