|
ПОЛИГАМИЈА |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 46> |
Автор | ||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темими....
не се навредувам зашто сепак тоа во мојата вера го нема. кај нас е против полигамија. не ми е јасно зашто ете самохрани мајки би земале некој женет? нека си земат некој неженет! зашто ако ете ко ти што викаш ако има помалку мажи од жени (што тоа не ти држи ич али ај да речеме) зашто одма дека ке се предадат на блудот?
Зашто гледаш на жените или како робови (што за тебе тоа изгледа е правилно) или како на ај да не речам што.
|
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
||||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nikogas ne gledam na zenite kako na robovi!!!
Da gledas na nekogo kako na rob - znaci da go lisis od negovata sloboda, da upravuvas so nego, da mu gi uskratis pravata.
Zatoa, nikoj od muslimanite ne veli deka toa mora da bide taka, tuku deka pravoto na tie sto sakaat da bidat vp poligamnata zaednica treba da se ispocituva! Poligamijata e dozvolena a ne naredena!!!
Kako sto rekov, zatvoranjeto vo celibat, ne davanjeto prostor za zenata da si gi ispolni svoite intimni potrebi na dozvolen, od Boga, nacin - brakot, ne davanjeto pravo na izbor, toa e smetanje na zenite za robovi!!!!
|
||||
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А лезбејките ги заборави?
Има, таа ќе си се омажи со слободен маж, а не со некој кој веќе си е женет.
Истото прашање може да се постави и за деловите од светот каде што има повеќе машка популација и кое е решението според вас? Една жена да земе по 4 мажи? Или тоа не го предвидел Аллах?
И да бидеме реални, отидете било каде на планетава и нема да најдете држава, град, а ни село каде што нема слободен маж и слободна жена.
Престанете да барате изговор за полигамијата, сите знаеме зошто некој си зема по 3-4 жени, не сме мали деца.
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ТЕМИМИ!-дали според тебе калугерките се робови? и ако е тоа така зашто?
|
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Gluposti |
||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne e taka Evco.Nemas nisto megu usi pa taka misles,ili pak za inat pisuvas? Eve prost primer ke ti dadam. Recimo kajmene na selo ima nekoja mazena na koja i umrel mazot i sega ostanuva nezastitena.Normalno deka ima i drugi nezeneti mazi no taa bila mazena i sega nesakaat da ja zemat,i doaga nekoj dobar vernik koj e veke zenet i bidejki saka da ja zastiti i nea i ponuduva brak.I taa covekot stanuva bigamist.Ke pocne narodot da shiri odma muabeti,a nemu namerata mu bila tolku ubava Licno poznavam mnogu vakvi primeri,iako nevikam deka site slucai se bas vakvi i deka nema nesto treto,nego samo sakav eden primer da dadam kade moza da se opravda poligamijata. Poz |
||||
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А зошто да не дојде некој добар верник кој е слободен и да ја омажи? Можеби некој исто така вдовец чија жена е исто така почината?
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E zosto de zosto? Toa e prasanjeto! Zosto ti ne studiras Oxford? Ke reces:Nemam tolku pari! Pak jas glupo prasanje:Pa malu ima Hristijani zasto ne ti davaat? |
||||
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
KJe citiram, a imam dozvola za ova.
"Многу подоцна ќе ја сфатам вистината која ја најдов во христијанството, а тоа е дека луѓето повеќе го сакаат мракот од светлината, дека светлината им е одвратна на оние кои што се занимаваат со мрачни работи, дека се плашат да не излезе на светлина она што го работеле и дека затоа не одат кон светлината." Tolstoj
|
||||
|
||||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
daleku od toa da jas se navredam, no ti go ponizuvas i vregjas zenskiot pol |
||||
temimi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Greska, samo orospiite!
|
||||
|
||||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa spored tebe samohranite majki ako ne gi zeme nekoj maz i tie ke stanat orospii... znaci sekoja zena ako ne ja zeme nekoj maz ke stane orospija ,,, preprocitaj si gi postovite, mozebi ke vidis so kakvo ponizuvanje zboruvas za zenite. |
||||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |