IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОЛИГАМИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОЛИГАМИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 46>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:12
Темими....
не се навредувам зашто сепак тоа во мојата вера го нема. кај нас е против полигамија. не ми е јасно зашто ете самохрани мајки би земале некој женет? нека си земат некој неженет! зашто ако ете ко ти што викаш ако има помалку мажи од жени (што тоа не ти држи ич али ај да речеме) зашто одма дека ке се предадат на блудот?
Зашто гледаш на жените или како робови (што за тебе тоа изгледа е правилно) или како на ај да не речам што.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:18
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by temimi temimi напиша:

Toa, mermer maalo, se odnesuva na post voena sostojba, koga navistina treba da bidat zgrizeni tie zeni na padnatite borci! A toa, normalno, si e po nivana zelba, odabir i sl.

I sekako e mnogu podobro resenie otkolku da stanat, da izvinete na izrazot, orospii, kako sto e slucaj vo zapadnite zemji i zmejite so nemuslimansko naselenie!

Сеуште виси во етерот моето прашање:
Кои се тие вонредни состојби каде што е доблесно човек да земе 4 жени?
Пост воените состојби ли кога имало недостиг на мажи? Не е точно, за секоја слободна жена секога си постоело слободен маж, без разлика на војните, веќе ви наведов податок дека иако во војните гинеле повеќе мажи од жени, (tie vojni i sega se slucuvaat i zenite vo tie podracja se slobodni) дека денес бројот на жените во светот (nikoj ne zboruvase za svetot) е ПОГОЛЕМ од бројот на мажите за околу 1%.
Znaci, ne se odi vo globalni ramki, tuku vo opstestveni. Znaci, ako vo odredena situacija ima potreba vo opstestvoto, sfakjas? Da receme, mnogu pederi vo anglija ili holandija (namerno so mala bukva) sto kje pravat zenite?

Во христијанството на пример, доколку мажот на некоја жена почине, таа не се жени за некој кој веќе има жена, туку или се премажува за СЛОБОДЕН маж или пак, доколку сака, се решава да остане немажена - вдовица.
За да се грижите за некоја жена вие не мора да ја ожените и таа да ви ја дели спалната со вашата прва жена! (sto si se izvdil tolku od pamet? ne ja deli postelata so nikoja. i dvete, ili site cetiri, si imaat svoja spalna, pa duri i povekje od toa - kukja!)Доволно ќе биде ако ја заштитите, ако и обезбедите основни услови за егзистенција и сл. znaci za nejzinite intimni sostojbi nema prasanje i pomos? tipicno hristijanski - celibat!
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:23
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Темими....
не се навредувам зашто сепак тоа во мојата вера го нема. кај нас е против полигамија. не ми е јасно зашто ете самохрани мајки би земале некој женет? нека си земат некој неженет! зашто ако ете ко ти што викаш ако има помалку мажи од жени (што тоа не ти држи ич али ај да речеме) зашто одма дека ке се предадат на блудот?
Зашто гледаш на жените или како робови (што за тебе тоа изгледа е правилно) или како на ај да не речам што.
Nikogas ne gledam na zenite kako na robovi!!!

Da gledas na nekogo kako na rob - znaci da go lisis od negovata sloboda, da upravuvas so nego, da mu gi uskratis pravata.

Zatoa, nikoj od muslimanite ne veli deka toa mora da bide taka, tuku deka pravoto na tie sto sakaat da bidat vp poligamnata zaednica treba da se ispocituva! Poligamijata e dozvolena a ne naredena!!!

Kako sto rekov, zatvoranjeto vo celibat, ne davanjeto prostor za zenata da si gi ispolni svoite intimni potrebi na dozvolen, od Boga, nacin - brakot, ne davanjeto pravo na izbor,  toa e smetanje na zenite za robovi!!!!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:29

Da receme, mnogu pederi vo anglija ili holandija (namerno so mala bukva) sto kje pravat zenite?

А лезбејките ги заборави? голема%20насмевка

znaci za nejzinite intimni sostojbi nema prasanje i pomos?

Има, таа ќе си се омажи со слободен маж, а не со некој кој веќе си е женет.
Истото прашање може да се постави и за деловите од светот каде што има повеќе машка популација и кое е решението според вас? Една жена да земе по 4 мажи? среќа Или тоа не го предвидел Аллах?

И да бидеме реални, отидете било каде на планетава и нема да најдете држава, град, а ни село каде што нема слободен маж и слободна жена.
Престанете да барате изговор за полигамијата, сите знаеме зошто некој си зема по 3-4 жени, не сме мали деца.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:40
Kako sto rekov, zatvoranjeto vo celibat, ne davanjeto prostor za zenata da si gi ispolni svoite intimni potrebi na dozvolen, od Boga, nacin - brakot, ne davanjeto pravo na izbor,  toa e smetanje na zenite za robovi!!!!
ТЕМИМИ!-дали според тебе калугерките се робови? и ако е тоа така зашто?
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:47

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

a i sigurno ne se site zeni nepismeni utki, iako znaeme deka muslimanskite zeni duri sega vo poslednite 20 godini pocnaa poveke da se skoluvaat, dosega vazno bese samo da se dobri domakinki i da mu udovoluvaat na mazot.

Podobro da mu udovoluvaat na mazot otkolku na sosedot ili sefot na rabota ili kolegata ili.....

Gluposti
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:49

Da receme, mnogu pederi vo anglija ili holandija (namerno so mala bukva) sto kje pravat zenite?

А лезбејките ги заборави? голема%20насмевка

znaci za nejzinite intimni sostojbi nema prasanje i pomos?

Има, таа ќе си се омажи со слободен маж, а не со некој кој веќе си е женет.
Истото прашање може да се постави и за деловите од светот каде што има повеќе машка популација и кое е решението според вас? Една жена да земе по 4 мажи? среќа Или тоа не го предвидел Аллах?

И да бидеме реални, отидете било каде на планетава и нема да најдете држава, град, а ни село каде што нема слободен маж и слободна жена.
Престанете да барате изговор за полигамијата, сите знаеме зошто некој си зема по 3-4 жени, не сме мали деца.

Ne e taka Evco.Nemas nisto megu usi pa taka misles,ili pak za inat pisuvas? Eve prost primer ke ti dadam.

Recimo kajmene na selo ima nekoja mazena na koja i umrel mazot i
sega ostanuva nezastitena.Normalno deka ima i drugi nezeneti mazi
no taa bila mazena i sega nesakaat da ja zemat,i doaga nekoj dobar
vernik koj e veke zenet i bidejki saka da ja zastiti i nea i ponuduva
brak.I taa covekot stanuva bigamist.Ke pocne narodot da  shiri odma
muabeti,a nemu namerata mu bila tolku ubava среќа

Licno poznavam mnogu vakvi primeri,iako nevikam deka site slucai
se bas vakvi i deka nema nesto treto,nego samo sakav eden primer
da dadam kade moza da se opravda poligamijata.

Poz големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:52

a i sigurno ne se site zeni nepismeni utki, iako znaeme deka muslimanskite zeni duri sega vo poslednite 20 godini pocnaa poveke da se skoluvaat, dosega vazno bese samo da se dobri domakinki i da mu udovoluvaat na mazot.

Podobro da mu udovoluvaat na mazot otkolku na sosedot ili sefot na rabota ili kolegata ili.....

Gluposti
Izvini ako se navredi!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:53
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

brak.

А зошто да не дојде некој добар верник кој е слободен и да ја омажи? Можеби некој исто така вдовец чија жена е исто така почината?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:56

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

brak.

А зошто да не дојде некој добар верник кој е слободен и да ја омажи? Можеби некој исто така вдовец чија жена е исто така почината?

E zosto de zosto? Toa e prasanjeto!

Zosto ti ne studiras Oxford? Ke reces:Nemam tolku pari!
Pak jas glupo prasanje:Pa malu ima Hristijani zasto ne ti davaat?голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 12:59
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

ТЕМИМИ!-дали според тебе калугерките се робови? и ако е тоа така зашто?
KJe citiram, a imam dozvola za ova.

"Многу подоцна ќе ја сфатам вистината која ја најдов во христијанството, а тоа е дека луѓето повеќе го сакаат мракот од светлината, дека светлината  им е одвратна на оние кои што се занимаваат со мрачни работи, дека се плашат да не излезе на светлина она што го работеле и дека затоа не одат кон светлината." Tolstoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 13:01

Gluposti
Izvini ako se navredi!

daleku od toa da jas se navredam, no ti go ponizuvas i vregjas zenskiot pol
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 13:03
Greska, samo orospiite!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2008 во 13:14

Greska, samo orospiite!

pa spored tebe samohranite majki ako ne gi zeme nekoj maz i tie ke stanat orospii... znaci sekoja zena ako ne ja zeme nekoj maz ke stane orospija ,,, preprocitaj si gi postovite, mozebi ke vidis so kakvo ponizuvanje zboruvas za zenite.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.