|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 138> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАТОА ЈАС НЕ СЕ ЗАЉУБУВАМ, ЗА ДА НЕ ЈА ЗАГУВАТ ЗБОРОВИТЕ МАГИЈАТА... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majstorce e gneven
mnogu cesto koristi GOLEMI BUKVI. Изменето од filmadzijka - 17.Јуни.2008 во 09:37 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мајсторче така вели..зашто знае премногу да сака
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mora da e toa
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,.... вредеше да чекам,...... |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БИСЕРЧЕ, ИМА УШТЕ МНОГУ ПРОДОЛЖЕНИЈА, ЗАБОРАВИВ ДА НАПИШАМ - ЌЕ ПРОДОЛЖИ...
|
|
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
журка
андерграунд бунтовници андеркавер љубовници супкултурни просветители екстратерестријални посетители виртуелни екск*рзијанти мултимедијални комедијанти интергалактички таксисти маргинализирани артисти дезориентирани јуристи ... се журкаат се пијанчат, под маските сите исти - обични статисти |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВО ДРАМАТА НА МОЈОТ ЖИВОТ ЈАС ГО ИГРАМ ГЛАВНИОТ ЛИК...а, ЗАМИСЛИ, НЕ ФАЌАВ НИКАКВИ ВРСКИ КАЈ РЕЖИСЕРКАТА, САМА МЕ ОДБРА... Изменето од majstorce62 - 19.Мај.2008 во 23:01 |
|
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oskar se dobiva vo razni kategorii
|
|
darkangel
Група Регистриран: 18.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дишеш ли?
Го чувствуваш ли воздухот како се спушта во твоите бели дробови? Денес е понеделник. Почеток можеби. Станувам опседната со емоциите. Можеби нема да трае, но се чувствувам убаво. Го боли знам. Ти го газиш и сеедно ти е, но тоа плаче и те проколнува. И таа исто така. Ти си едно чудовиште за неа. Се плашам по малку. Како би можела да се предадам, кога знам дека вас ќе ве повредам. Што ако премногу станам свесна за сите вие кои живеете тука? Ќе неможам повторно да дојдам. А навистина го обожавам овој мир. А вас ви наметнувам неспокој. Себична ли сум? Или тоа што сум свесна за вас ме прави помалку себична? Или можеби повеќе? Но јас...јас не ве откинав, не ве уништив..барем не сакајќи. Простете ми..ве молам. Можеби полудувам..ви пишувам вам...на тебе дрво кои стоиш тука со години, на тебе желко која живееш тука удобно...на тебе природо која си толку прекрасна и те обожавам. Поинаку ве гледам. Дали е тој виновен за тоа? Дали љубовтта која ја чувствувам ме прави толку ранлива, толку сочувствителна? Дали...дали...Дали ќе се вратам набрзо на моите материјално финансиски и економско политички погледи и ќе можам да го затворам својот видик на конечните работи кои носат само моментално задоволство? Не сакам...сакам...можеби... |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕЌАВАЊА
............Прв пат во животот носам крст.До мене е еден гробар кој ја одредува маршутата.Жештината ми удира во глава.Помислувам на ладно пиво.Се помислувам "дали е неприкладно" во овој момент на оваа температура што помислувам на ладно пиво?.Гледам во спомениците,мермерот е скап,се мислам.Некои од портретите баш успешни и познати.Еве го мојот наставник по историја....па поранешниот градоначалник....Најпосле стигнуваме на местото до ископаниот гроб.Над него има иедна малечка камена плоча а на неа две елипсидни готографии на порцелан.На едната е неговата сопруга.ПОчинала пред 20-тина години.На друфата тој,само многу млад.....Бабите си ги знаат добро улогите.Предходно сигурно мавнале по една од нога да им се пушти гласот.Го потпирам крстот до една ограда и се тргам подалеку од сиот тој циркус......Палам цигара....Ми беше далечен роднина а и комшија....Крсте добар човек.Живееше сам во малечка куќичка наспроти нашата.Вдовец,без деца,поранешен управник во некоја фабрика.После вториот инфаркт му дадоа инвалидска пензија.И покрај забраната од лекарите продолжи да пие.Се уништуваше потсвесно.Уште од мал кај него поминував добар дел од денот.Моите не ми бранеа.Ми беше пријатен неговиот хаос од книги,плочи,стрипови,еротски списанија.На ѕидовите имаше некакви чудни слики што ги правел татко му, икона на Свети Никола,една огромна слика од Тито,Рибља Чорба.Во младоста учествувал во некоја музичка група,свирел на игранки.Го гледав на фотографии со долга коса и обетка.Кога се вратил од војска заедно со уште двајца негови другари формирале трио и изведувале песни кои во тоа време биле популарни.Велеше еден ден ќе ја продаде куќата и ќе замине некаде каде што е мирно......Сакаше да живее.Му попуштија и нервите.ГО гледав од прозорот како влечкајќи се се прибира дома пијан.Се расправа со некој имагинарен лик.Пцуе и блада по влада и по држава.Веќе не наликуваше на онај Крсте кој јас го знаев и на некој начин ми беше некаков си идол.Понекогаш комшиите му викаа полиција.Ќе го собереа на една ноќ колку да се отрезни и после го пуштаа.Еднаш додека го пикаа во комбето ме забележа на балконот.Ја крена раката во тупаница небаре го апсат како некој голем криминалец и викна колку што го држи гласот "Крсте не ти можат ништо.....!!!" Му отпоздравив на ист начин со стисната тупаница.Веќе беше внатре.Го сместија во душевна болница - одделение за зависници.......Пошто бев на летен распуст и големата желба да го посетам и да го видам пак моите ми дозволија да го посетам.Се качив на такси. -Добар ден,каде одиме? - праша таксистот.(Личеше исто како оние од филмовите) -Душевна болница во Бардовци. - му одговарам -Одлично!Одамна не сум бил таму. - ми вели Јас осатанв во прашалници после тоа што ми рече. Беше пријатен човек.Додека се возевме ми расправаше како порано работел во Железара останал без работа па збирал полжави,печурки абе што не.Ми понуди Ротманс(цигари). -Ајде запали од овие чоколадниве.Вакви пуши Бранко.Ги заборави еден муштерија утрово.Инаку ја пушам Ориентал - се насмеа. -Музика може? - праша чепкајќи во радиото -Може - му одговарам јас Пушта Бјело Дугме.Почна да потпевнува. -Од мое време.-ми вика.Тоа беше музика а не ова денес.Пеењето стана погласно. Ја знаев и јас...... Ту би континуид......(мозокот ми се укоче).... Ориџинал бај Блеки.... Изменето од $BlackDevil$ - 20.Мај.2008 во 03:18 |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
THE CHASER
As I lie awake in bed, trying not to think ... ...with eyes wide open, vulnerable and weak... Knowing they're coming, but I can't stop the nightmares ...my trembling and fear each night she uncovers... Though she may be the only one, ...to take all the sweet dreams away... Now each night I can't help but see ...to remind me what I've left behind... While satisfied in reality, Изменето од ...Well... - 20.Мај.2008 во 07:38 |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БЛЕКИ, МАЈСТОРСКИ ГО РАЗВИВАШ МАТЕРИЈАЛОТ ВО ЕКСПОЗИЦИЈАТА И ГРАДИШ ЗАПЛЕТ КОЈ ВЕТУВА ИНТЕРЕСНО И ВОЗБУДЛИВО ЧЕТИВО... РЕЧЕНИЦИТЕ СЕ ОДМЕРЕНИ, ТАМАН ТОЛКУ КОЛКУ ШТО Е ПОТРЕБНО ДА СЕ СОЗДАДЕ КОМПЛЕТНА СЛИКА, НАПАТИ СУГЕСТИВНО, НАПАТИ ПЛАСТИЧНО... ЧЕКАМ ПРОДОЛЖЕНИЕ... |
|
|
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Звукот на гитара
потсетува на патувачка далечина, зад која остануваат сите табли на места што се одминуваат како сонливи привиденија, на лица од луѓе чии изрази неподвижно се фаќаат во брзо напуштање, на патишта што змиулесто исчезнуваат под гумите на еден вртлог. |
|
Внеси реплика | страница <1 2021222324 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |