![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 212213214215216 824> |
Автор | |||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Со грчки букви е напишано ама на туркомонголски јазик - за тоа станува збор ![]() |
|||
![]() |
|||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
||
на грчки си е! |
|||
![]() |
|||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
||
Види што пише во линкот дего го дадов: Надписът е на гръцки език Пусни картинката на пълна разделителна способност - и да не знаеш грцки ке можеш да видиш "ТЕО" ("БОГ") - тоа е грцка дума - не пра-Бугарска. |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Натписот е на ТуркоБугарски јазик а пишувано е со грчки букви,да не се убедуваме
![]() |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
много правилно забележуване
мбогу добре, многу ![]() |
|||
![]() |
|||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
||
Не е до убедување. Натписот е на грчки, Буги. И дури не е сигурно дека пишува Персиан. Тие работи ги знам подобро од тебе, верувај ми! Нема лошо кога имаш некоја грешка да ја признаеш. Ќе изгледаш попаметен, одколку да тврдиш противното на очигледното! |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Кон кого е ова упатено? Кон Буги или Неантички? Јас искрено пробав нешто да видам и не успеав да прочитам, а колку-толку знам нешто да читам. Не ми личеше многу на грчки, ама не тврдам 100%. П.С.Да бе чисти го сандачето. Изменето од macedon_alex - 02.Декември.2008 во 18:15 |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0:Philippi_Inscription_2.JPG 4ти ред у десно ![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Напишан е на ТуркоБугарски јазик со Грчки Букви - нема потреба да се лажеме за се си има докази
![]()
|
|||
![]() |
|||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
||
Мене некакако како 50/50 да ми е,некој пијан го има правен овај напис.
|
|||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|||
![]() |
|||
||
ок
доле у десно - последниот збор го гледате Бугето го е напишал како "qeori" ![]() преведено како "вижда" сега то е е Q току Тита демек ТЕОРИ (THEORY) THEORY - The word derives from Greek θεωρία theoria (Jerome), Greek "contemplation, speculation", from θεωρός "spectator", θέα thea "a view" + ὁρᾶν horan "to see", literally "looking at a show" сега ако мислите дека теория е бугарски збор - нема проблеми - ние го прифакаме - требе само со грциве да се разберете ![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Теори не ама "qeori" е туркобугарски збор
![]() |
|||
![]() |
|||
||
ок ок
прифатаме |
|||
![]() |
|||
||
Буги, изгледа немаш поим од грчкиот јазик.
„Тон полон Булгарон о ек теон архон Персианос апестилен тон кауханон досас аутон фосата ке тон итзиргубоилан ке тон кана боила колоброн ке кауханос епи тус смолеанос..“ и тн Ако тоа е туркомонголски, значи ли дека туркомонголите сборувале грчки? И четењето Персианос не е сигурно. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 212213214215216 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |