|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1 211212213214215 229> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нова фонтана ќе го краси плоштадот МакедонијаНова фонтана прскалка ќе никне на плоштадот „Македонија". За 2,4 милиони евра фонтаната ќе ја гради компанијата „Трансмет“ која за време на втората електронска аукција даде најдобра цена и ја доби работата. Таткото на Град Скопје, Коце Трајановски, изјави дека е задоволен од понудата на компанијата. Фонтаната ќе има форма на коцка со страни од по 15 метри како и 128 прскалки кои ќе излегуваат од плочите на плоштадот, а гранитните плочки ќе се извадат и ќе се заменат со нови погодни за фонтаната. Се очекува фонтаната да биде готова до месец мај. |
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
безобразлукот на оваа влада веќе и не може да се доискаже,поготово со овој ЦИРКУСКИ ПРОЕКТ.
Да, наликува од времето на Калигула кога својот КОЊ си го назначил за Сенатор. Добро дали има некој писмен македонец што би се побунил,па со цар дуле и тита, се заокружува ПАЛЕТАТА на УГНЕТУВАЧИ од овој простор.Добро што земја бевте ТА БАРАТЕ ДА ВЕ ПРИЗНААТ со име и Азбука,а мислите не гледаат што правите,па прво неписмениот министер за надворешни кој не си ја знае Историјата е надополнет со овој последен потег. Коментарите се излишни ,гледам Форумот изобилува од дискусија,само добро ете тоа ви е ВРХОВИЗАМ,кога ГНАСИТЕ од ВЛАСТ,НЕПИСМЕНИ ДЕЧИШТА НА УДБА,Изроди изнапикаа се во тоа скопјето,Јас не знам како не ви се БЛУЕ кога го гледате сето тоа џубре ,ЗБИРШТИНА НА НЕПИСМЕНОСТ И НЕУКОСТ. Колку и да се пишува за вашата ГЛУПАВОСТ И МОРОНШТИНА нема КРАЈ во пишувањето во ИСТОРИЈАТА и вие ќе влезете. Инаку би го прашал само ЗЛАТНИК,дали има некој коментар зашто се правеше неук,ајде сега еве ти прилика,па коментирај,или се потполнува сликата за она што НАРОД Е ОВДЕ СЕГА И КОИ СЕ ВЛАСТОДРЖЦИТЕ. Како надополна,морам да довршам,би дошол на посета во Скопјето,само можеби в година и како непобитен Факт да ги побарам Масонските Симболи,па потоа комплет да се заокруши целата слика,белки некој ќе разбере што се случува? |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уште еднаш се потврдува непишаното правило на коинциденција.
2-3 недели не бев присутен на форумов и кога утрово седнав да видам што има ново - гледам денес, уште рано-рано ми пишал, мојот пријател Горазд.
Прво што забележав е зошто само мене да ме прашаш Бе пријателе? Зошто не и другите? Дали моето мислење, мојот став е толку релевантен за формирање на јавното мислење или сакаш да видиш што ќе речам против владава? Или да ја одбранам?! Ако досега не си прочитал или не си сфатил кој е мојот став кон оваа (но и кон сите други) влада, тогаш незнам колку ќе придонесе овој пост, ова изнесување на мојот коментар за тоа што ти го бараш од мене. А, што всушност ти бараш од мене? За што да дадам коментар? За жал и овојпат некако не си ми јасен! Пардон, јас неможам да те разберам. Во твоето пишување ти критикуваш, плукаш, оцрнуваш се „живо и диво“, па навистина незнам за што конкретно мислиш да дадам коментар? Доколку мислиш за новата фонтана која ќе чини 125 милиони евра за 125 прскалки (според кажувањата на градоначалникот), би рекол дека јас ќе ја направам за 124 милиони. Ете како градот ќе заштеди 1 милион евра. Една прскалка - еден милион евра!!! Од досегашното искуство заклучувам дека ти неможеш да разбереш што ова значи, па ќе ти кажам дека ова е критика кон Владата за овој проект - фонтана. Дали си сега задоволен? Што се однесува до другите коментари, дај кажи за што конкретно да дадам коментар?! Дали за коњот, дали за цар Душан, дали за македонскиов неписмен и неук народ кој е џубре (што би рекол ти) и глуп, дали за удбашите или за нивните синови, дали за врховистите, дали за Владата односно нејзините голобради министерчиња (btw. и ова е критика кон оваа Влада. сфаќаш?), дали за масонството во Македонија, дали за твојата посета на Скопје ... ??? Горазд, сега јас да те прашам тебе. Каде си се родил ти и во која држава живееш? Дали си некој странски државјанин кој привремено престојува овде? Можеби се прашуваш зошто ти ги поставувам овие прашања? Па, читајќи ги овие редови ...
... сфаќам дека ова не е твоја земја, па затоа се чудиш и прашуваш „што земја бевте та баравте“! А, што луѓе бевте Вие, па да живеете во оваа неписмена (џубре), заостаната, проста, мизерна, удбашка ... земја? На крај еден оф топик Р.Ѕ. Горазде, гледам и ти (како и мнозинството во Македонија, вклучвајќи се и себе) си револтиран од целокупната ситуација во државава. И, нормално е човек да критикува. Некои тоа го прават со погруби зборови, некои попрефинето, некои со сарказам ... Но, што мислиш, дали е тоа доволно? Дали освен критикувањето може нешто друго да се превземе, а? Еве, што би предложил ти да се направи во државава? Кога веќе толку многу знаеш, кога веќе имаш толкаво исуство од водење држава, ајде формирај една политичка партија и освој ја власта. Или стани член (ако веќе не си) во веќе постоечка партија, па дојди до врвот* и спроведи ја твојата политика која ќе ја одведе државава во просперитет. А има и друга можност. Еве, ајде јас и ти да земеме пушка в рака и да ги испотепаме сите кои се криви што сме доведени во оваа ситуација. Кандисуваш? Само, се плашам во тој случај да не останеме само јас и ти! Илииии ... можеби само ти!? * - кога еден тежок сељак** како Заев дојде до власт, тогаш што остана за еден врвен интелект како што си ти!? ** - да не се навреди некој. Јас правам разлика меѓу селанец и сељак. Селанец е човек што се родил во село, а сељак ... е тоа, најблаго речено, е карактерна особина. |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу лично ги разбра работиве,а само бев за Дискусија,затоа што во некои твои постови Јас бев повикуван да објаснувам некои работи во врска со Власта,владеењето и нивното потекло,на НЕмакедонци.
Немав намера да те навредам,НО против СУЕТНОСТА на другите неможам ништо,уште долго време на СУЕТАТА во оваа земја и треба да се надмине, дотогаш ,многу ГЕНЕРАЦИИ ќе поминат,е сега Дали МАкедонци или нешто друго,не знам, Поздрав во секој случај. Во секој случај да се надополнам,Јас сум Македонец роден овде и пострадан со моето семејство за оваа земја,а нема да се правдам за ништо ,но би цитирал еден Поглавар од Индијанците во Америка,кој верувам ќе ти биде појасно што сака да каже,а тоа е Поглаварот Понтиак(1718-1769),кој ги кажал овие зборови - ТИЕ ДОЈДОА СО СВОЈАТА БИБЛИЈА И СВОЈАТА РЕЛИГИЈА, НИ ЈА УКРАДОА НАШАТА ЗЕМЈА,НИ ГО СКРШИЈА НАШИОТ ДУХ(ДУША),И СЕГА ТИЕ НИ КАЖУВААТ ,ТРЕБА ДА БИДИМЕ БЛАГОДАРНИ НА ГОСПОДА ЗА ДА БИДЕМЕ СПАСЕНИ. Добро размислувај,немам друго што да кажам. Изменето од Gorazd777 - 06.Декември.2013 во 02:31 |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=126132012135&id=13&prilog=0&setIzdanie=23047
Што бара паметникот на царот Душан во Скопје? Кого тој обединува? Албанците и Србите? Македонците и Србите? Грците и Србите? Или можеби Бугарите и Србите, зашто царот Душан се оженил со бугарската принцеза Елена откако склопил сојуз со Бугарија! Но, еве, на Беласица, во Македонија, значи, царот Самуил војувал со Василиј Втори-Македонецот, византиски император. Треба ли и на Василиј да му изградиме споменик? Па Македонец се нарекувал, а војувал против цар на Бугарите!? Против коj цар на Бугарите воjувал Василиj Македонецот на Беласица Изменето од д4б3 - 07.Декември.2013 во 13:00 |
||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
контроверзна работа
треба да расчистите |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум некаков голем познавач на историјата затоа што признавам дека не сум обрнувал должно внимание на нејзиното изучување... а не сум придавал такво внимание бидејќи знам дека поискривена работа од неа нема бидејќи секој си ја пишувал како што сакал. Сепак, еден мал придонес за контраверзноста на ликот чиј споменик е подигнат на новоизградениот мост во Скопје: Во Скопје во 1349 Стефан Душан издава свој Законик, кој, за жал, во оригинал не е зачуван, меѓутоа зачувани се десетина преписи и од таму добиваме информации за оваа историска личност. Душановиот законик започнува со зборовите"Законик на пречесниот и христољубивиот |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А кој расчистил со историјата ??? Расчистување подразбира истото да биде прифатено од сите историчари во сите земји. Историјата е венчана со нерасчистување затоа што секој си ја толкува како што му одговара. Еве, најдобар пример, кој и самиот го знаеш, е бугарската историја, нели ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И jас исто како Месито немам никакви претензии да разбирам од историjа и оште помалце сакам да барам кусури во пишуваниjата на македонската нациja
Имам само 2 мали прашаниjа поврзани си следниве заклучоци: Цар Душан се прогласил за македонски цар, но не затоа што бил Македонец, туку за некој да се прогласи за цар, император во средновековието морало да ја земе круната на некое царство кое веќе претходно постоело. А кое би било тоа царство ако не Самуиловото! Оти Македонско го поврзуваат само со Самуиловото ко царот Душан е освоил целата териториа на античка Македониja барабар со Халкидики. Дали МН имат некой коментар - оти несакат го повржат со антиката и со Алекс Големиот. И второ - Самоиловото царство како нееднаш са пишували во МН не се вилаало Бугариjа току се викаало Склавиниja. Ото Царот душан не се нарекол Склавински цар? И трето прашане кое ми текна додека пишувах прашане едно и две - во Коjа смисла Царот Душан е користил сборот бугарин. Знаем дека во средниот век сборот бугарин не е значел истото што значи сега. Во МН много пати са кажали дека зборот бугарин значел - прос, глуп, неписмен, варварин/неристиен, ристиен, жител на темава Бугариj/Македониjа и т.н. Четврто оти се викаал цар на бугари кога не е усвоил бугарски земи? Изменето од д4б3 - 07.Декември.2013 во 23:05 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас исто...
немам претензии да расчистувам со историјата... а имам само едно прашање за... да бе... дали после одговорите на твоите прашања... па какви и да се тие... сонцето нема повторно да изгрее... а ти да останеш - да бе... а јас - којсумјас... Изменето од којсумјас - 07.Декември.2013 во 23:13 |
||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
што значи да изгрее повторно?
без да имам претензии да сум некоj физичар или астроном или телескопичар ама сонцето изгрева секоj ден ова и без телескоп се гледа нема да му е второто изгреване досега е изгрело 4 - 5 000 000 000 пати е jас по мал броj го имам видено да изгрева де Изменето од д4б3 - 07.Декември.2013 во 23:20 |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бе, се договоривме јас и ти нешто нели?
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да да
се спирам одма одам на поезиjа Изменето од д4б3 - 08.Декември.2013 во 00:13 |
||
Внеси реплика | страница <1 211212213214215 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |