|
ДАЛИ ИСУС Е БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 24> |
Автор | |||||||
abibsmail
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
VI BLAGODARAM NA VASIJOT ODGOVOR -NO NE BI SAKAL DA ODAM PODALEKU CE JA SFRTIME RABOTATA OKOLU MAKEDONIJA :
KAZETEMI GOSPODINE NEKOLKU RABOTI. 1.DALI MUSLIMANITE JA POCITUVAAT MAK. 2.DALI MUS-SLUZEJA ARMIJA 3.DALI M-PLACAAT DANOK VO R.MAK 4.DALI DO SEGA MUS-IMALE VLAST VO MAK PA KAZIMI KOLKAVO BESE VRABOTUVANJETO POSLEDNIVE 50 GOD NA MUSLIMANSKIOT NAROD, PA KAZIMI KOJ VLADEJESE I VLADEJE VO MAK-DO SEGA -PA ZAR MUSLIMANITE SE TER.ILI ARAMIJI PA SEGA TI DOTEZNALO KOGA STAPEVNE NA SILA VLEGOVNE VO INSTITUZIJI ZA ZAL PAK VIJE4 JA UKRADOFTE MAKEDONIJA A SIGUREN SUM DEKA NIJE CE JA ISPRAVEME NA ZDRAVI NOZE SAMO GOSPOD AKO SAKA A MENE U OPSTE NE ME INTERESIRAT ZA AVGANISTAN A ZA PALES- E ZALNO DA DISKUTIRAM VAM VI JE TESKO STOSME PRISUTNI NA BALKANIV A ZAMISLETE DA VI JE ODZEMEME MAKEDONIJA KO PALESTINA STO JE ODZEMENA STO BI BILO TE MOLAM ODGOVOR TACEN I ISKRAJEN POZDRAV |
|||||||
abibsmail
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
A STO SE TICE ZA TEROR VO GRESKA SI.
DAJ DA VIDEME KOJA DRZAVA JE OKUPIRANA OD ISLAM ,PA I OBRATNO ODGOVORI |
|||||||
abibsmail
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
PA STOM TAKA VELIS TAKA NEKA BIDE VERUVAME VO ISUS AMA SITTE LOSI DELA CE GI PRAVEME PAK TOJ CE NI PROSTI ZA VO RAJOT KOLKU BILA LESNA VASATA RELIGIJA CAO
|
|||||||
abibsmail
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
DA TOVA JE TAKA DEKA NESE SITTE ISTI POZDRAV
|
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
abibsmail,
Ne postiraj redovi od komentari, eden po drug, koi se sostojat od edna rechenica, a korespondiraat so eden ist komentar. So edno javuvanje (komentar) iznesi gi site razmisluvanja vo edna integralna celina. Inaku vaka prezentirano se tretira kako spamiranje. Sledniot pat nema da opomenuvam, tuku ke brisham. |
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
И? Што решивте сега? Исус е Бог или не е?
Или друг ви е муабетот. Ок, да не ви се мешам
|
|||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
А Кришна? |
|||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Во некоја наредна прилика ќе објаснам зошто постои спорот меѓу тнр. христијанскиот свет и тнр. муслимански свет и ден денес, од точка на гледиште која според мене ја прифаќам за вистинита(откровенијата дадени во духовната заедница Универзален Живот, преку пророкот за денешно време, Габриеле од Вирцбург.) |
|||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Не сите и не целосно.
Некои да, некои не.
Во последните 17 години, најмал процент на собран данок, сметки и останати давачки доаѓа од делот на Македонија со муслиманско население (не зборувам за македонци муслимани, а воопшто за муслимани - албанци, роми итн...)
Од моментот на осамостојување на Македонија секогаш во владата имало коалиционен партнер од албанските партии, каде што речиси целото членство е од муслиманска вероисповед (сега, колку се верници - тоа сами преценете си). А ако имаш предвид целосна власт во современа Македонија не е можно, затоа што претставуваат малцинство. Инаку - последен пат биле на власт во Македонија во 1913 година - за околу 550 години. Тоа во современи владини мандати е околу 142 мандати. Резултатите од владеењето сеуште се гледаат.
А ти кажи ми прво колкаво беше нивото на образованост на муслиманското население во последните 50 години, со исклучок на последните 15? Не сакам да звучи навредливо и длабоко се извинувам ако го разбереш така - но реално, дали мислиш дека со твоето познавање на литературен македонски јазик и граматика можеш да работиш некоја работа која е на повисоко ниво?
Колку што се сеќавам, во Македонија имаше 3 брана на размирици - на Бит Пазар во 1993та, во Гостивар во 1996-та, Северна Македонија во 2001-ва. Сите 3 беа предизвикани од луѓе од муслиманска вероисповед. Во најголемата економска криза која се случува во Македонија - бегалскиот бран во 1999-та, држава од 2 милиони, пружи прибежиште, храна, лекови, грижа на повеќе од половина милион избеглици - поголемиот дел од кои од муслиманска вероисповед. Начинот на кој истите тие вратија по 2 години на сите им е познат.
Многу добро знаеме како изгледа да се одземе Македонија, токму како што е Палестина одземена, дури и полошо... Во моментов над 60% од Македонија се наоѓа под странска окупација сеуште. |
|||||||
Do what is right, come what may...
|
|||||||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
RANI KUCE DA TE LAE |
|||||||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|||||||
Deyan Fanky
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
sea jas kje kazam edno
so mislam isus vika deka Kral nad kralevite i gospodar nad gospodarite ISUS e neso naj ubavo so moze da mi se sluci u zivotot on e ljubov,kral,BOG go ljubam so seto moe srce neka im milost nad tie so mislam deka ne e BOG pozz i tolku od mene |
|||||||
abibsmail
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
pa da jas ako ne drugo podobro go zboruvam mak jazik od istocna mak.t.j koj zboruvaat (govorat )balgarski zimi zdravje tova je taka,a uste nesto da potvrdam potocno siguren sum i ce te ubedam deka od stojan adov i od menduh taci poubavo ja z<nam makedonskata politika,a drugite dokazi koi si se macel za zal nemozam da gubam vreme pa vo kratki crti ce ti kazam. moite braca zavrsija ednijot zavrsi fakultet po matematika bitola i skopje pa i den denes barat rabota za ucitel a drugijo zavrsi drvni inzinjer vo skopje i toj isto sega raboti vo stranstvo vo cela siromastija odeja da studiraat za bodobro no stana obratno ,pa dali od ovaja zloupotreba ima pogolema i da ne zboruvame za gramatika za tova mozam profesor da im bidam na istocna a vo sevarna mak
|
|||||||
abibsmail
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
zar deyan fanki ima literatura i gramatika za mak jazik a bre dojdete da vi odrzam lekcija za mnogu raboti
|
|||||||
abibsmail
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
pa brisi odisi,niko nete fatil za jaka, ama nemo da se4 smees te molam? znam deka misles na dr.brisenje,no jas koga ce vlezam vo tema,tolku se isklucuvam oprosti cao
|
|||||||
Внеси реплика | страница <1 1920212223 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |