|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 146> |
Автор | |
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za tebe i za mene
Go sobiram ostatokot od denot za da mozam da prodolzam napred so site sili sto igraat i site svetla sto se zgasnati i site senki sto se izcheznati pred mene se mislam... ako ima pat ke dojde i vremeto za da trgnam napred zatoa sto znaeme od kade doagame samo vremeto ni treba da bideme zaedno zaedno ke mineme niz nechistotijata i osamenosta te gledam... te gledam tebe i kade nie sme toj prv dopir i seta taa hemija luge sme posle se znaeme deka vremeto ke smeni se dali e toa sto i tebe ti treba a vremeto... vremeto nema lek samo gi drzi nash*te srca skrsheni zaedno tamu nekade ima verba te tera da se obidesh samo malce poveke postoi nekoj bunt vo nas...tivok vid na bunt koj te tera da ziveesh na samata ivica. |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DOZD OD SOLZI
Koj sum jas da ti kazam slatki zborovi koja si ti da mi kazesh od srce bajki koga igrata e zapochnata i vremeto e zastanato se chini deka ke... ...vrne dozd od solzi. Kako misleshe da me pobedish vo mojata poznata igra pokriena so svetlosta od mesechinata i siniloto pred... ...dozdot od solzi. I kakva e predstavata sto sledi zad zavesi spushteni i koga svetlata se zgasnati na binata se sto se gleda... ...e dozdot od solzi. A sudbinata e surova i neizvesna za da se predizvikuva i gjavolot ja igra svojata igra chekajki go zedno... ...tvojot dozd od solzi. Dali mozesh da me osetish sega da me dopresh ti se chini deka ziveeshe iljada zivoti i sega go barash... ...dozdot od solzi. Kazi ja sega tvojata mala molitva i povikaj go sonceto na neboto za da izcheznat oblacite temni sto go pravat... ...dozdot od solzi. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vreskam i krekam
i se nesto mi smeta, a u stvari da priznam nekam deka nekoja niz mozok mi se seta i trca niz moite livadi mislovni. Skripam so zabi i plombi krsam zosto da me slusa neke onoj sto mislev deka sum jas. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj скиташ мило
ноќта е мрачна ќе ми те голтне ноќта е алчна, ќе ми те земе ќе ми те скрие в пазуви ледни ќе ми те свие. Кај скиташ мило каде ме бараш тајните знаци каде ги шараш, за да ги видам за да те чекам на брегот пуст на ноќната река. Во топол стих легни и слушни ме починка дај си, сони ме,гушни ме. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОПЛО, НЕЖНО, МЕКО, КАКО ЛЕТНА, ЅВЕЗДЕНА НОЌ |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала ти мајсторче
се плашев да не е премногу „лигава“ за јавна употреба пред МАЈСТОРИ како тебе и уште некои други „форумски боеми“ |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ ЗНАМ КОЛКУ ЌЕ ОДГОВАРА ТЕРМИНОТ ПРЕФИНЕТО ЖЕНСТВЕНО, АМА ТАКА ЈА ДОЖИВЕАВ
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dosta mi e od lagi da guskam,
nemam sili za verbi zaludni, sekoj zbor kula od karti e, sekoj pogled prazen e, sekoja misla na drugo mesto mi e, onamu od kade trgnav i od kade nikade ne stasav. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕМОЈ БЕ СИНЕ СО ОВИЕ к*рШУМИ, ДУШАТА МИ СЕ КИНЕ!
|
|
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хаику 01
Месечината И се потсмева на трепетната Близначка во езерото. |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПОИНАКУ ОД МЕНЕ
НА ЕДНО ДЕВОЈЧЕ СО МРЗЕЛИВО - СОНЛИВИ ОЧИ ШТО КОПНЕЖЛИВО ЈА БАРААТ ПТИЦАТА НА РАДОСТА СЕКОЈ ШТО ТЕ ВИКА ПОИНАКУ ОД НАЧИНОТ НА КОЈШТО ЈАС ГО ИЗГОВАРАМ ТВОЕТО ИМЕ НЕ ЗНАЕ НИШТО ЗА УБАВИНАТА НА УТРОТО КОЕ ТЕ БУДИ СО ИСТАТА МИСЛА СО КОЈА ШТО СИ ЗАСПАЛ СЕКОЈ ШТО ТЕ ВИКА ПОИНАКУ ОД НАЧИНОТ НА КОЈ ШТО ЈАС ТЕ ВИКАМ НЕ ЗНАЕ ДЕКА ТВОЕТО ИМЕ ЈА ДЕЛИ МИНУТАТА ВО ЧАСОВНИКОТ НА СРЦЕТО НА СТО СЕКУНДИ А ГОДИНАТА ЈА ПРАВИ ПОКРАТКА ОД МИГ. СЕКОЈ ШТО ТЕ ВИКА ПОИНАКУ ОД НАЧИНОТ НА КОЈШТО ЈАС ТЕ ВИКАМ НЕ ЗНАЕ НИШТО ЗА СОНЧЕВИТЕ ПРЕДЕЛИ НА МЕЧТАТА, ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ЛИВАДИ НА НЕДОСОНЕТИОТ СОН, ЗА ПОТКОЖНИТЕ БУБАЛЧИЊА ШТО ГО ПАЛАТ ОГНОТ НА ЗАСПАНИТЕ ВУЛКАНИ ВО КРВОТОКОТ. СЕКОЈ ШТО ТЕ ВИКА ПОИНАКУ, ОД НАЧИНОТ НА КОЈШТО ЈАС ГО ИЗГОВАРАМ ТВОЕТО ИМЕ ЕДЕН ДЕН ЌЕ ОТКРИЕ ДЕКА ВО СЕКОЈА НЕГОВА БУКВА СЕ ПРЕПЕЛКА ПО ЕДНА ТВОЈА ВОЗДИШКА ДЕТИНЕСТО ЗАТРЧАНА КОН ХОРИЗОНТОТ НА РАДОСТА, КАКО БЕЗГРИЖНО ЖДРЕБЕ СО ШУРКИ УТРИНСКИ ВОЗДУХ. ВО НОЗДРИТЕ. НО, СО КОЈ ЛИ ГЛАС ЌЕ ТЕ ДОВИКНЕ ТОГАШ? Изменето од majstorce62 - 20.Февруари.2008 во 12:44 |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈАНЅА
Јанѕата, помогни ми, да ја скротам да ја врзам, да ја ортомисам, јанѕата, со искри во копитата од морето на ноќта што излегува, што р`жи, што стружи, што шТрака со заби... Јанѕата двоглава, троглава, јанѕата стоглава, од невекаде што се довлекува, што дотекува и се развлекува, во гнезото на сонот дур се вовлекува - јајце од кукавица да подметне во коските да се испили, низ крвта да се расплоди, да ме сотре, да ме уништи. Изменето од majstorce62 - 20.Февруари.2008 во 12:46 |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЗАВЕШТАНИЕ
На баба ми Птици преселници одамна го исколваа житото на твоите стапалки од калта крај Сува Чешма. Насмевката, што те починуваше на црешовото дрво во времезреење, ја изгоре силна зима. Сал потта ти се вплела тврдоглаво во корењето на троскотот за да ме вика со твојот мирис од пресната земја во пролет. |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |