IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 62>
Автор
Порака
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 14:53
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Никола, некако го изврте одговорот...
Претходно, постави теза дека телевизијата, компјутерите и слично се плод на ѓаволот.
Сега велиш, не е страшно да се користат, ама не да се идолизираат (иако сеуште не можам да сфатам кој тоа ги идолизира?!)...
Така што - да повторам - прашањето е: зошто не се откажеш од сите нив и не се вратиш во природата?
Не "ако се откажам, нема да ми штети" - туку зошто не го правиш тоа?!

Ти или стварно појма немаш или со сила се прајш, ти буквално ме сфати дека сатаната ги создаде? НЕ ! Масоните сето тоа го создаваат и полека му го даваат на опшеството за да почнат луѓето да им се поклонуваат нив а не на Господ. Демек ете сега Господ мене не ми даде автомобил да ми го олесни животот и не вервам во него ќе вервам во Карл Бенц.
И ти дадов одговор и на тоа со враќањето во природата, ти кажав дека колку и да сум грешен јас мојте гревови ќе си ги исповедам и ќе се исчистам од нив и ќе заминам чист на оној свет, така да не мора да изигравам Робинсон Крусо за секташите како тебе да си играат мајтап.

Ако си православен верник ќе знајш дека она што го дал Господ е доволно за ти да го поминиш среќен животот тука и на другиот свет да ја осетиш бескрајната среќа, ама ти си во некоја секта и не кажваш во која.
Овие прашања што ти ми ги поставуваш ми ги имаат поставено само атеисти.

Значи за да имаш среќен живот не ти требаат коли, телевизии, мобилни иитн ... ама можеби тебе тоа те прај среќен, во ред така нека е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 14:56
Еве ви едно видео.

http://video.google.com/videoplay?docid=5583129898072495297&hl=en
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 15:03
celta na masonstvoto e znaat samo pripadnicite i clenovite na nekoja lozha no nikogas nema otvoreno i iskreno da mu e kazat na ostanatiot del od covestvoto ....... koga toa bi go storile , bi go prekrsile najosnovnoto pravilo i princip ....... TAJNOSTA голема%20насмевка
Кон врв
somoteitbe Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 23.Декември.2008
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај somoteitbe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 23:50
Originally posted by nikolabitola nikolabitola напиша:

Никола, некако го изврте одговорот...
Претходно, постави теза дека телевизијата, компјутерите и слично се плод на ѓаволот.
Сега велиш, не е страшно да се користат, ама не да се идолизираат (иако сеуште не можам да сфатам кој тоа ги идолизира?!)...
Така што - да повторам - прашањето е: зошто не се откажеш од сите нив и не се вратиш во природата?
Не "ако се откажам, нема да ми штети" - туку зошто не го правиш тоа?!

Ти или стварно појма немаш или со сила се прајш, ти буквално ме сфати дека сатаната ги создаде? НЕ ! Масоните сето тоа го создаваат и полека му го даваат на опшеството за да почнат луѓето да им се поклонуваат нив а не на Господ. Демек ете сега Господ мене не ми даде автомобил да ми го олесни животот и не вервам во него ќе вервам во Карл Бенц.
И ти дадов одговор и на тоа со враќањето во природата, ти кажав дека колку и да сум грешен јас мојте гревови ќе си ги исповедам и ќе се исчистам од нив и ќе заминам чист на оној свет, така да не мора да изигравам Робинсон Крусо за секташите како тебе да си играат мајтап.

Ако си православен верник ќе знајш дека она што го дал Господ е доволно за ти да го поминиш среќен животот тука и на другиот свет да ја осетиш бескрајната среќа, ама ти си во некоја секта и не кажваш во која.
Овие прашања што ти ми ги поставуваш ми ги имаат поставено само атеисти.

Значи за да имаш среќен живот не ти требаат коли, телевизии, мобилни иитн ... ама можеби тебе тоа те прај среќен, во ред така нека е.

Dobro be prijatele i poveke od ocigledno e deka ti koga nemas odgovor i koga begas od nekoi prasanja site gi stavas vo sekti,pa ako e toa taka zarem ne primetuvas deka samiot deluvas sektaski so svoite stavovi.Slobodata na coveka e nesto najbitnoto vo svetot i toa e glavniot lajt motiv na masonerijata znaci slobodno misli i slobodno izrazuvaj se!!! a ti sakas da go glumis Stalin so tvoite stavovi i so tvoite napagjanja.Ne ti proagja toa bratu zivej si vo svojot svet nikoj ne ti go brani toa ama zosto ako si tolkav idealist i pobornik protiv napredokot i civilizacijata ne otides vo planina i ne si zivees na svoj nacin tuku uste si pred kompjuterot i pisuvas demagogii protiv samiot sebe si.Ako mislis deka masonite imaat magicno stapce i so nego mozat se da napravat e vo greska si ne ima 5-6 milioni a vo svetov ziveat 5-6 milijardi luge.Za onie stavovi deka ovie ova i onaa pravele obredi vakvi i onakvi turi im sol na istite oti samo onoj koj bil tamu neka se javi i vo prvo lice neka kaze vaka i vaka.Se drugo e spekulacija i samite znaete deka denes so par programi moze se ama bas se da se napravi koj ne veruva neka mi prati slika i jas ke go napravam glumec vo film.Da ne se pravime deca nikoj tuka nema namera vas da ve preobrazuva ili slicno no dajte da govorime so fakti a ne so izmisleni tezi.Poraka za bitolcanecot SAMO ZA TVOJA INFORMACIJA KAJ NAS IMA GOLEMI CRKOVNI LICA KOI SE MASONI A VOEDNO I CRKOVNI LICA VO NASETO PRAVOSLAVIE.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 01:31
Единствена новина во овај твој пост е тоа дека во нашето православие има масони, се друго што кажа досега е кажано од твоите "браќа", сите ваши прашања јас ви ги одговорив, ви кажав дури и отпоќе колку шо требаше, а од вас не добив одговор во која секта припаѓате.

Тоа што сум се родил јас во свет на напредна технологија не е моја кривица, ако јас утре решам да живеам на пуст остров далеку од напредната технологија нема да горам во пеколот поради тоа, зошто Господ не казнува ако не гледаме телевизија или ако не сурфаме на интернет, јас неколку пати ви спомнав нешто што и самите треба да го знаете ако за некое чудо сте православни, тоа е дека за да нашата душа оди во рајот треба да живееме онака како што Господ ни кажал, ако сме грешни нашите гревови можиме да си ги исповедаме и да ни се простат, нормално секој грев си има своја тежина ама важно дека патот до Рајот можиме да си го олесниме, ако вие мислите дека овај живот што го имате на земјата е најбитен во ред живејте си го како сакате, од една страна велите дека не му се поклонувате на новата технологија а од друга ја величате и за неа зборувате во суперлативи и доколку не е таа човекот би живеел во темнина, а како да ве свати човек поинаку? Jaс велам дека и без тоа се може. Можеби нема да znam шо се десило во Америка бидејќи ќе немам телевизор ама па шо дека ќе знам ? Досега со сите православни христијани што сум ги водел овие разговори во целост ме сватиле што сакам да кажам, само вие не ме сваќате, и ај сега што да мислам за вас?

Искрено не знам некој православен христијански свештеник да е масон, не знам ни дали некој масон се претставува како христијански свештеник, важно во светите книги знам што се зборува за Масонеријата, така да и вие секташите од овој форум да се облечите како православни христијански свештеници и да ми попувате дека масонеријата е добротворна организација јас пак нема да мислам или верувам исто како вие, сведоци сме колку православни попој какви глупости прават, ама не можиме ние да му судиме нив туку секој ќе си плати за своите гревови, зошто така е запишано.

Цело време барате факти од мене, досега којзнае колку факти ви изнесов а сите ги премолчувате, е шо факти бре сакате ?

Изменето од nikolabitola - 03.Мај.2009 во 01:37
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 01:52
Што се зборува во Светите Книги за масонеријата?! Ајде цитирај некоја Света Книга каде се зборува за масонеријата. Факти, нели...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 02:35

Што се зборува во Светите Книги за масонеријата?! Ајде цитирај некоја Света Книга каде се зборува за масонеријата. Факти, нели...

А зошто да ти цитирам кога веќе ги имаш прочитано ?

И шо ако ти цитирам да не те просветлам?

Изменето од nikolabitola - 03.Мај.2009 во 03:03
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 03:16
Па еве, за атер на читателите на овој форум - те молам, цитирај што тоа Светите Книги зборуваат за масонеријата. Ајде за промена да зборуваме со факти, затоа што почнува во круг да се врти муабетов. Што и да те прашам конкретно, твојот одговор е "си знаеш ти".
Така што - повели, одговори јасно и конкретно - Што тоа Светите Книги зборуваат за масонеријата?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 03:26

Па еве, за атер на читателите на овој форум - те молам, цитирај што тоа Светите Книги зборуваат за масонеријата. Ајде за промена да зборуваме со факти, затоа што почнува во круг да се врти муабетов. Што и да те прашам конкретно, твојот одговор е "си знаеш ти".
Така што - повели, одговори јасно и конкретно - Што тоа Светите Книги зборуваат за масонеријата?

Мора зборот МАСОНИ да е спомнат во светата книга за ти да знајш за кој се зборува? Така буквално само протестантите ја сфаќаат, ти мислам не си во таа секта, шо знам се е можно. Еднаш пастирав едно откровение, напишано од свето православно црковно лице па ти преќути ништо не кажа, ништо не искоментира, да не треба да ти цртам ? 3245635975876 пати ти реков дека имам приложено и цитирања и се а ти пак истите барања ми ги поставуваш. Ај за промена, и за атер на читателите на форумов кажи во која секта припаѓаш? Ај одговори ми на:

1. Дали одиш во црква и признаваш црковни лица
2. Дали палиш свеќи
3. Дали целиваш икони
4. Дали постиш, се исповедаш и причестуваш
5. Дали признаваш светци
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 04:29
Никола, на сите тие прашања имам одговорено. Ама за атер на читателите - еве пак ќе одговорам:

1. Да, доста редовно одам в црква и секако дека признавам црковни лица - имам и духовен отец (од Македонска Православна Црква).
2. Да.
3. Да. Имам многу голема лична колекција од Икони и дома, но и секогаш кога одам в црква се однесувам со должната почит кон нив.
4. Не постам (за жал, иако како поминуваат годините, почнувам да чувствувам потреба да го сторам тоа), се исповедам кога има потреба и се причестувам.
5. Се разбира. Светецот заштитник (и мој и на семејството мое) е Свети Архангел Михаил.

Така што - не припаѓам на ниедна секта. Православен Христијанин сум, член на МПЦ.
А ти - одговори ми конкретно и јасно - каде масоните се спомнати во Светата Книга?!
Ако случајно немаш Библија при рака - еве едно on-line издание, на македонски, со превод Благословен од МПЦ: www.svetopismo.com.mk - повели, најди ги текстовите за кои зборуваш.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 04:43

Nikola, gi citam tvoite postovi i gledam deka se deklariras za Pravoslaven Hristijanin. Zosto ne se priklucis vo podforumot Veroispoved da spodelis so nas nekoe iskustvo so Boga, da se izgraduvame vo verata?

A ti si se fatil za masonstvoto i kobajagi poveke znaes duri i od eden mason sto tamu se slucuva.
Sakam da kazam, zboruvaj za ona sto go znaes a ne slusaj nekoj sto ne pripaga na taa organizacija i zboruva spekulacii, pa makar da bil i svestieno lice. Sekogas informiraj se od izvorot.

Izvinete sto se mesam vo vasata diskusija,pozdrav!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 04:45
А шо дека зборот масони не е спомнат во светата книга? Ете ти пастирав откровение, во нив не верваш? Сега рече дека верваш во свети лица. Пак го избегаваш откровението. Ич не го ни спомнуваш.

И како тоа не постиш а се причестуваш? То не го сфаќам, за да го примиш телото и крвта на Исус ти треба да бидиш чист физички и духовно, за првото треба да постиш, кој духовник тебе ти дозволил да се причестиш а да не постиш? И како ти самиот си дозволуваш да се причестиш неиспостен ?

Демек ги нема масоните во светото писмо и сега тие се добри, духовникот твој го имаш прашано кој се слугите на злото? Ај да го прашаме заедно? Или ела тука ќе одиме кај мојот ќе го прашаме сакаш? И свеќите ги нема во библијата па ги палиш, или светлината од нив му ја посветуваш на ангелот на светлината Луцифер т.е. Сатаната ?

Јас тука немам сретнато нити еден православен верник како тебе да размислува. А сега со тоа причестувањето без пост стварно не стави во мисла.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 05:17
Верувам во Откровението.
Очигледно немаш апсолутно никакви познавања за масонството.
За време на заседание, во средината на ложата, е поставена Библијата, отворена токму на Откровението.
Во Откровението нема ништо против масонството. Тоа што ти мислиш дека масонството е зло, тоа е твое мислење, кое не можеш да го поткрепиш со ништо! Ама баш со ништо.

Причесна примам само ако сум се исповедал и сум се посветил на молитва... тоа што не постам е грев, но со труд, посветеност и Божја помош, ќе го надминам и тоа. Бог е милостив и неговата Љубов е Бескрајна.

Инаку - масоните ги има во Светото Писмо, ама чекам ти да ми дадеш цитат за тоа - нели го имаш читано и нели го познаваш доволно...
Истотака - гледам дека не разбираш зошто се палат свеќите в црква.
Како што не учи Светата Црква - светлината од свеќата ја симболизира - вистината, а топлината - љубовта. Штом е така, како може да му се посвети истата на Сатаната?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 05:34

Верувам во Откровението.
Очигледно немаш апсолутно никакви познавања за масонството.
За време на заседание, во средината на ложата, е поставена Библијата, отворена токму на Откровението.
Во Откровението нема ништо против масонството. Тоа што ти мислиш дека масонството е зло, тоа е твое мислење, кое не можеш да го поткрепиш со ништо! Ама баш со ништо.

Причесна примам само ако сум се исповедал и сум се посветил на молитва... тоа што не постам е грев, но со труд, посветеност и Божја помош, ќе го надминам и тоа. Бог е милостив и неговата Љубов е Бескрајна.

Инаку - масоните ги има во Светото Писмо, ама чекам ти да ми дадеш цитат за тоа - нели го имаш читано и нели го познаваш доволно...
Истотака - гледам дека не разбираш зошто се палат свеќите в црква.
Како што не учи Светата Црква - светлината од свеќата ја симболизира - вистината, а топлината - љубовта. Штом е така, како може да му се посвети истата на Сатаната?

Јас знам зошто се палат,така реков дека можеби ти светлината од запалената свеќа му ја посветуваш на Луцифер, а како не знам ете ти кажи, ти со твоето верување личиш на негов следбеник. Со постот се чистиш од храната која не е дадена од бога, се што не е дадено од него е грев и мора да се исчистиш од него пред да се причестиш, не ми кажа дали твојот духовник знае односно ти дозволува причест иако знае дека не постиш?
И многу пати досега го поткрепив моето верување дека масоните се поклоници на Луцифер и нивната работа е да го одделат човекот од вербата во господ, ама ти знајш само автоматски да повторуваш дека немам ништо приложено. Ако си ти во право тогаш не би требало да има ништо што на овој свет би наштетило, не треба да има ништо што би не одделило од бога оти нема кој да ни создава сомнеж според тебе. Ако нема претставници на злото тогаш сите ќе се уверени дека Бог постои и секој ден црквите ќе се полни а не како сега се попразни и попразни. Ако си ти во право тогаш твоите изумители ќе ни поклонуваа пронајдоци кои ни 1% немаше да бидат штетни, јас немаше да носам диоптер од 6 одделение ако мониторот не беше штетен. Ете зошто се што е измислено на помал или поголем начин му штети на човекот?
И ти мислиш дека причеста без пост не е грев? Мислиш дека тоа е правилно? Дека тогаш навистина го примаш Исус кај тебе? Пак не кажа дали духовникот знае дека не постиш и ти дозволува причест. А цитати ќе добиеш откако ќе дознаам со каква секта си имам работа.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.