IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 824>
Автор
Порака Обратен редослед
Каснакоски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 13:20
Originally posted by чоли чоли напиша:

А бе населили се.. ама се прошириле...

http://www.promacedonia.org/im3/im_6_1.htm#b
Има индиции за постоење на уште неколку аули во нашите краишта, но оваа проблематика досега воопшто не е истражувана кај нас.

Се прашаме зошто „оваа проблематика досега воопшто не е истражувана“ во татковината на Платеникот.
Кога ќе си ги проучат аулите, може да испадне дека основната маса од вистинските Бугари се населиле во нивните краишта. Сега ги е страв да ги раскопуваат аулите.
Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 12:20
Лаже Попоски, лаже... Ете каква карта на Бугариjа е презентирана:

Го гледам орезан е jугозападот.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 11:11
Ајде.... се појави уште еден Бугарин, дури сега ќе не задушат!

А онај коснакоски бил против бугарскиот шовинизам?! Е ме изнасмеа, да пукенш!

Па баш твоите ставови се вликобугарски, шовинистички! Ало свести се, неупотребувај зборови кои не ги разбираш. С'шти како на Красимир, Божо, Пламен..... Бугари барај по азиските степи, не на запад!

Ти ни самиот незнаш што протежираш, а на што се противиш. Им припаѓаш не некоја мешавина од 20-те теории за потеклото на Бугарите, вклучувајќи и денешниве.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 08:22
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Originally posted by Каснакоски Каснакоски напиша:

голема насмевка

За која бугарштина , кога ниту еден од нив не сонувал за голема Бугарија. Ако незнаеш како изгледа тоа види ги соништата на Албанците и нивната голема Албанија. Тие убаво си кажуваат што сакаат, исто како што овие се бореле за Македонија на Македонците.

А нашиот сон вечно ќе е ваш кошмар, не е ова 19 век па со пропаганда да менувате идентитети, како вие така и другите соседи.голема насмевка

Не сонувале за голема Бугарија оти биле реалисти и знаеле дека голема Бугарија е неостварлива цел. Бугарите во Македонија биле најмногубројната народност, но биле малку над 50% од целокупното население.

Навистина се бореле за Македонија на Македонците, без разлика на вера и народност.
Ние идентитети не сакаме да менуваме. Ние само ви кажуваме вие да не го менувате идентитетот на своите предци.

голема насмевка
Да де , ти ќе ми кажеш што бил дедо ми , не оти јас знам, не оти јас сум правел муабет со него.
Само кога си толку загрижен за нашите предци да те пиши баба ми во тестаментот да ти остави нешто наследство , ама и за трошоците редовно да ги подмируваш, знаеш едно гробно место 5000 евра итн. 

Јас дедо ти не го знам каков бил. Ниту баба ти.

Знам какви биле таткото, дедото и прадедото на Мисирков /примерно/.

Татко ми, дедо ми,
предедо ми, ако се велеле по недоразбериiа бугари, то ушче не значит, оти и iас
требит да сум као ниф во мрак за моiата народност;

Знам и за другите публични личности.

Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 13:05
Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 11:48
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Политичар е човекот, што очекуваш, тоа му е работа! Инаку пак ќе ни ставите вето!

яс очекувам нешто?

мислам дека вие чекате веке со години

Изменето од d4 b3 - 19.Април.2013 во 11:49
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 09:59
дали некой може да стави дефиницията на зборот "демагогия"на македонски?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 12:25

Лаже Попоски, лаже... Ете каква карта на Бугариjа е презентирана:

Го гледам орезан е jугозападот.

Што и фали на картата? И таа карта ја преставува голема бугарија, со Пиринска Македонија, Шопско и Тракија. Кнежеството било многу помало! Таму кај што се населиле Бугарите!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 11:39

Политичар е човекот, што очекуваш, тоа му е работа! Инаку пак ќе ни ставите вето!

Додуша на лицемери, може само со лицемерие да се спротивставиш. Мајстори сте за тоа, те со Германците, те со Русите.....еве сега со Грците, искуство е тоа не е шала!

Немаат тие нерви, мислам на Чоли и Коснакоски. Ти се садомазохисти, поточно со специфична сексулана ориентација. Во глава не им велгува, ама во “дивиот“, што ќе рече Мунгос, како подмачкано со вазелин.

ай ай сър

Изменето од d4 b3 - 19.Април.2013 во 11:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 09:15

голема насмевка
Уште 300 години да поминат ТИ никогаш нема да научиш што е тоа нација и народност. Забораваш дека во времето кога некој се велеле Бугари вие, сте се велел Грци.

Според твојата бистра логика, даскалите по грчки јазик си биле Грци, како Миладинови,Прличев,или пак србинот Џинот кој ја опејува големата Србија. 

Ти си редок пример, ендемски Каснаковски, овде браниш бугарсштина, а на бугарски форуми си македонист.да

1. Знам јас што е нација и народност.
2. Кога бе ние сме се велеле Грци? Ајде биди озбиљен.
3. Мојата бистра логика си многу бистра, не се обидувај да ја матиш со измислици за даскали по грчки јазик и тоа што сам си го измислил за Џинот.
4. Јас насекаде ја бранам само и единствено вистината.
5. Од каде го измисли тоа „на бугарски форуми си македонист“?
Јас сум против македонистичката доктрина. Се обидувам да им ја покажам реалната состојба на верниците на религијата македонизам и тоа што македонистичките пастори до сега ги лажеле.
Истовремено сум противник на великобугарскиот шовинизам.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 13:26

http://www.promacedonia.org/im3/im_6_1.htm#b
Има индиции за постоење на уште неколку аули во нашите краишта, но оваа проблематика досега воопшто не е истражувана кај нас.

Се прашаме зошто „оваа проблематика досега воопшто не е истражувана“ во татковината на Платеникот.
Кога ќе си ги проучат аулите, може да испадне дека основната маса од вистинските Бугари се населиле во нивните краишта. Сега ги е страв да ги раскопуваат аулите.

щото който го е страх от мечки не оди во шумата

затоа по далеку од аулите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 12:22
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

яс очекувам нешто?

мислам дека вие чекате веке со години

Ради лицемерите како вас, нели? Ама ќе дочекаме, ако не го пропаднете и овај сојуз. Кон кој сојуз сте се приклучиле се малер ги бие луѓето. Сите пропаднале.

Дај му некому власт да видиш каков е. Позицијата не го ја јакне карактерот, туку го открива!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 11:20
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

Имиџот како Бугари меѓу Македонците ви е рамен на 0. Со ваков однос не верувам дека некогаш истиот ќе се помрдне од мртвата точка, нулата!

http://vecer.com.mk/?ItemID=A8CF6BCA28D28D4981CB59F55E6FEC5E

Попоски изјави и дека не ни е потребен ниту договор за добрососедство,
бидејќи меѓу двете земји има основа за одлични односи, какви што веќе
постојат меѓу луѓето

Имате министер кой или:
1. нема идея што "мисли" просечниот македонец за односите со БГ
2. е лицемер

Яс гласам за 2

Поздрав на лугето со различно мислене
За останатите - ма оправяйте се бе, не ми сметате

Поздрав на Чоли и Каснаковски за яките нерви

ай

Додуша на лицемери, може само со лицемерие да се спротивставиш. Мајстори сте за тоа, те со Германците, те со Русите.....еве сега со Грците, искуство е тоа не е шала!

Немаат тие нерви, мислам на Чоли и Коснакоски. Ти се садомазохисти, поточно со специфична сексулана ориентација. Во глава не им велгува, ама во “дивиот“, што ќе рече Мунгос, како подмачкано со вазелин.

Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 08:50

голема насмевка

За која бугарштина , кога ниту еден од нив не сонувал за голема Бугарија. Ако незнаеш како изгледа тоа види ги соништата на Албанците и нивната голема Албанија. Тие убаво си кажуваат што сакаат, исто како што овие се бореле за Македонија на Македонците.

А нашиот сон вечно ќе е ваш кошмар, не е ова 19 век па со пропаганда да менувате идентитети, како вие така и другите соседи.голема насмевка

Не сонувале за голема Бугарија оти биле реалисти и знаеле дека голема Бугарија е неостварлива цел. Бугарите во Македонија биле најмногубројната народност, но биле малку над 50% од целокупното население.

Навистина се бореле за Македонија на Македонците, без разлика на вера и народност.
Ние идентитети не сакаме да менуваме. Ние само ви кажуваме вие да не го менувате идентитетот на своите предци.

голема насмевка
Да де , ти ќе ми кажеш што бил дедо ми , не оти јас знам, не оти јас сум правел муабет со него.
Само кога си толку загрижен за нашите предци да те пиши баба ми во тестаментот да ти остави нешто наследство , ама и за трошоците редовно да ги подмируваш, знаеш едно гробно место 5000 евра итн. 

Јас дедо ти не го знам каков бил. Ниту баба ти.

Знам какви биле таткото, дедото и прадедото на Мисирков /примерно/.

Татко ми, дедо ми,
предедо ми, ако се велеле по недоразбериiа бугари, то ушче не значит, оти и iас
требит да сум као ниф во мрак за моiата народност;

Знам и за другите публични личности.

голема насмевка
Уште 300 години да поминат ТИ никогаш нема да научиш што е тоа нација и народност. Забораваш дека во времето кога некој се велеле Бугари вие, сте се велел Грци.

Според твојата бистра логика, даскалите по грчки јазик си биле Грци, како Миладинови,Прличев,или пак србинот Џинот кој ја опејува големата Србија. 

Ти си редок пример, ендемски Каснаковски, овде браниш бугарсштина, а на бугарски форуми си македонист.да
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.