![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 67> |
Автор | |
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.... И мене исто, и мене исто ...Sho-Sana .....
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Враќање
Ја отворам плашливо вратата Со чекор би го проширилa просторот |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
alexa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Sada,
kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati, vec tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti. |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
![]() |
|
alexa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Zaboravimo.
Ne radi nas, ne radi zaborava. Zaboravimo da smo se voleli, da smo se svađali i da smo bili krivi. Požurimo za danima i danima sto će doći. Požurimo sa shvatanjima, sa svim što me odvaja od tebe. Jednom ćeš se vratiti i ubrati cvetove koje smo zajedno mirisali,gazili ali tvoje ruke biće prekratke, a noge premorene da se vratiš. Biće kasno. I možda ćemo se naći jednom na malom vrhu života i neizrečene tajne, hteti jedno drugome da kažemo, ali proći ćemo jedno kraj drugoga kao stranci. Jedan skriveni pogled biće sve što ćemo jedno drugome moći dati. Zaboraviću oči i neću posmatrati zvezde koje me na tebe neobično podsećaju. Ne boj se, jednom ćes se zaljubiti. Ali ljubićes zato što će te nešto na toj ženi podsećati na mene. Ne otkrivaj svoje srce ljudima, jer u njima vlada kob i egoizam. Život je borba – nastoj pobediti, ali ako izgubiš – ne smeš tugovati. Cilj života je ljubav, a ona traži žrtve. Bio si moje veliko proleće, uspomena koja će dugo živeti u budućnosti, koje ću se sećati. Osećaću tugu,jer sam tebe volela biće to ironija tuge. Nestaće sjaja u travi, nestaće veličanstvenosti sveta. Ostaće samo bleda slika onoga što je prošlo.” |
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
ПРИКАЗНА ЗА СОНУВАЧИТЕ
Глочкава перница под глава ви подметнаа сонот да не го досоните... Во сонот туѓ, а за тебе, да се разбудиш, да видиш се што сакале да видат со тебе, ако не пред тебе, а од очите да ги извадиш и на слава да не се прекрстиш за нив... Во ноќ црна, ни сон кај не `рти, икони да не видиш со крвишта опточени, ни чекор машки трње што гази пат да направи со тебе да го чекори, ако не пред тебе, а на крст од презир сонот да им го распнеш Зар поважни сме ние од тие во ноќ без ѕвезди што сонувале оти сонот не го запомнивме како што ни го запишале па ги избришавме... majstorce62 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Konstantin Simonov - Čekaj meČekaj me, i ja cu doći, Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Čekaj me, i ja cu sigurno doći, |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Istina je Jao, koje li muke voljeti, kao sto te volim. S ljubavi me tisti zrak. srce i sesir moj. Tko bi mi kupio ovu vrpcu od sesira i ovu tugu od konca bijela za maramice? Jao, koje li muke voljeti, kao sto te volim. LORKA |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Твоите стихови секогаш допираат... овие ми се посебни... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ThePPPTrooper ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата,
зурла ќе ти го раскине срцето, секое влакно на кожата ќе ти се наежи кога ке видиш 16 крако сонце, до коска ќе те заболи кога ке слушнеш FYROM, кога немаш ни за леб а сит си во душата... |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
КОСКИ
Кога некогаш, ќе се сетиш на неа На земјата твоја во која си роден На парчето небо што тебе те гледа На името вечно што секој го колне Не заборавај дека по коски газиш коски на твојот напатен народ коски на некој што умрел за тебе а ти ни име не му знаеш Не заборавај дека оваа земја видела повеќе крв од вода Не заборавај дека името твое е само твое и дадено од Бога Не заборавај дека душата твоја е дел од ова непокорно небо Не заборавај дека ти си тука за да го прегрмиме заедно овој пекол А кога странецот ќе дојде и ќе сака да го убие духот во тебе удри го јако со сета сила за да знае другпат најсветото твое да не го дира Покажи му дека за него имаш Во мислите грмеж Во очите пламен Во срцето виор На душата камен. |
|
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
а чии се овие стихови со толку искрени патриотски чувства во нив...
![]() |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Па не знам, најдени ми се пред некое време, првото на Youtube, а второто на некој блог беше, само не ми текнува името ниту на профилот на Youtube ниту на блогот...
![]() Изменето од ThePPPTrooper - 02.Јули.2009 во 11:53 |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Убави стихови, кој и да е незнајниот јунак
![]() |
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
КОСКИ
Кога некогаш, ќе се сетиш на неа На земјата твоја во која си роден На парчето небо што тебе те гледа На името вечно што секој го колне Не заборавај дека по коски газиш коски на твојот напатен народ коски на некој што умрел за тебе а ти ни име не му знаеш Не заборавај дека оваа земја видела повеќе крв од вода Не заборавај дека името твое е само твое и дадено од Бога Не заборавај дека душата твоја е дел од ова непокорно небо Не заборавај дека ти си тука за да го прегрмиме заедно овој пекол А кога странецот ќе дојде и ќе сака да го убие духот во тебе удри го јако со сета сила за да знае другпат најсветото твое да не го дира Покажи му дека за него имаш Во мислите грмеж Во очите пламен Во срцето виор На душата камен. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |