IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 62>
Автор
Порака
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2009 во 00:49
Originally posted by Akacija Akacija напиша:

Originally posted by nikolabitola nikolabitola напиша:

А каква литература користеше при проучувањата ако можи да знам ?

Za pocetok ti preporacuvam dve knigi:

Konstituciite na Andersen, i
"Masonska ideja" od Anri Tor - Nug

Rekov deka nema da te komentiram Nikola, no dobro e so pokazuvas interes za da procitas nesto drugo osven razni teorii na zagovor i klipcinja od youtube. Sepak, toplo ti preporacuvam da ja procitas prvo Biblijata(Stariot i Noviot Zavet, a ne samo noviot koj se siri niz mk besplatno od nekoi protestantski vernici), procitaj ja "Bibliski Legendi" od Zenon Kosidovski, kade na eden poinakov nacin se doblizani slucuvanjata od Biblijata. I te molam, nemoj da bidis iskluciv, ne se zaletuvaj vo nieden pravec. Ja pocituvam tvojata i moja religiozna opredelenost - pravoslavnoto hristijanstvo, no ne dozvoluvaj da bidis pretvoren vo verski fanatik so e drugo ime za odcovecen, odnosno obezbozen ako ja prifakame maksimata deka nie(lugjeto) sme stvoreni spored Bozjiot lik i supstanca(vo posirok smisol).

Во голема заблуда си ако мислиш дека сум протестант. Не сум ниту верски фанатик, обичен верник сум си палам свеќа, значи палам свеќа за разлика од протестантите, бакнувам икони за разлика од протестантите, кога бакнувам икона го бакнувам образот а не материјалот од које напраена, и кога не ми е нешто јасно во врска со Библијата прашувам свештеник. И не гледам ништо лошо во тоа. И не можам да го прифатам фактот дека масоните се борци за подобро опшество. Зошто сите православни верници, свештени лица и др. ми кажуваат поинаку.
Кон врв
Akacija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2009
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2009 во 18:15

Originally posted by Akacija Akacija напиша:

А каква литература користеше при проучувањата ако можи да знам ?

Za pocetok ti preporacuvam dve knigi:

Konstituciite na Andersen, i
"Masonska ideja" od Anri Tor - Nug

Rekov deka nema da te komentiram Nikola, no dobro e so pokazuvas interes za da procitas nesto drugo osven razni teorii na zagovor i klipcinja od youtube. Sepak, toplo ti preporacuvam da ja procitas prvo Biblijata(Stariot i Noviot Zavet, a ne samo noviot koj se siri niz mk besplatno od nekoi protestantski vernici), procitaj ja "Bibliski Legendi" od Zenon Kosidovski, kade na eden poinakov nacin se doblizani slucuvanjata od Biblijata. I te molam, nemoj da bidis iskluciv, ne se zaletuvaj vo nieden pravec. Ja pocituvam tvojata i moja religiozna opredelenost - pravoslavnoto hristijanstvo, no ne dozvoluvaj da bidis pretvoren vo verski fanatik so e drugo ime za odcovecen, odnosno obezbozen ako ja prifakame maksimata deka nie(lugjeto) sme stvoreni spored Bozjiot lik i supstanca(vo posirok smisol).

Во голема заблуда си ако мислиш дека сум протестант. Не сум ниту верски фанатик, обичен верник сум си палам свеќа, значи палам свеќа за разлика од протестантите, бакнувам икони за разлика од протестантите, кога бакнувам икона го бакнувам образот а не материјалот од које напраена, и кога не ми е нешто јасно во врска со Библијата прашувам свештеник. И не гледам ништо лошо во тоа. И не можам да го прифатам фактот дека масоните се борци за подобро опшество. Зошто сите православни верници, свештени лица и др. ми кажуваат поинаку.

????????????????????????????????????????????????????????

Во голема заблуда си ако мислиш дека сум протестант

se siri niz mk besplatno od nekoi protestantski vernici
tvojata i moja religiozna opredelenost - pravoslavnoto hristijanstvo

????????????????????????????????????????????????????????
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2009 во 18:53
za da bides mason ne e vazno na koja veroispoved pripadjas ..... vazno e da gi imas i bez prigovor  poddrzuvas i ispolnuvas zamislite i namerite za kontrola na coveckiot um i svetskite ekonomii i bogatstva ...... bez pritoa da se osvrnuvas zad pustosot koj go ostavas zad sebe ... kako e mozno , cel svet i site religii da imaat isto mislenje za masonstvoto i masonite ? .....
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2009 во 19:22
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

za da bides mason ne e vazno na koja veroispoved pripadjas ..... vazno e da gi imas i bez prigovor  poddrzuvas i ispolnuvas zamislite i namerite za kontrola na coveckiot um i svetskite ekonomii i bogatstva ...... bez pritoa da se osvrnuvas zad pustosot koj go ostavas zad sebe ... kako e mozno , cel svet i site religii da imaat isto mislenje za masonstvoto i masonite ? .....

Ti ova od licno iskustvo?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2009 во 20:06
Добро Акација еднаш велиш дека сум православен а од друга страна дека земам примери од протестантски верници, па уште цитираш со илјада прашалници, ај самиот размисли си шо мислиш за мене дека тргнат сум по умот на протестантите или сум православен христијанин.

И не мора Мирослав да има лично масонско искуство за да знае дека масоните оставаат пустош зад себе, слика има душа нема тоа е телевизорот и за него не предупреди Тој, а телевизорот е еден од најголемите манипулатрои, ај ти мене кажи ми што паметно се дава на телевизија, нон стоп насилства, убиства, силување итн... и контрола на умот нормално дека има кај помалите возрасти, не можи сега мене да ми го контролира умот телевизорот, ама ете гледаш 13 годишно момче зема автоматот и убива се што ќе му се најди на патот во училиште, и од кај му текна него да го направи тоа ?
Кога некој се приклучува на масонска ложа се знае на која вера му припаѓа, на онаа која се труди да го оддели човекот од Бога. Колку повеќе човекот греши толку поголеми се шансите да падни на митарствата или евентуално повеќе да натежни злото и душата да замини кај Сатаната, а гревовите на човекот настануваат на овај свет а не на другиот. Сега шо се вели зборот грешни сме уште ко ќе сме родени, ама затоа постои вербата во Господ, и постот, исповедта и причеста за да се исчистиме од нашите гревови, да го искиниме листот на кој злото ги има напишано нашите гревови.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2009 во 22:53
Мирославе - твојата идеја за светот и религиите, не ја препишувај на други. Не знам од каде ти е идејата дека сите религии се против масонството... Има религиозни фанатици кои се против, но во глобала, ниедна религија не го забранува, ниту пак има проблем со него. А колку до Православието - неколку видни Православни владици (па дури и еден Светец) биле масони.
И за кој пустош кој се остава зборуваш? За Црвениот Крст, кој е формиран од масон и кој е најголемата добротврона организација во светот? За пеницилинот, откриен од масон, со кој и ден денес се спасуваат милиони луѓе кои инаку би умреле од најобични болести? За автомобилот и железницата, измислени од масони? За основните правила на гравитацијата и физиката, откриени од масон? За најголемите музички дела во последните 300 години, напишани од масони? За најголемите литературни и ликовни дела во последните 300 години, создадени од масони? За најголемите откритија во електротехниката и енергетиката, истотака откриени од масони?
Да, ова е наследството што на светот го имаат оставено и оставаат секојдневно масоните.
И тоа самото доволно објаснува зошто разно-разните фанатици и тоталитарни режими се против него - затоа што се залага и носи со себе напредок, просперитет, придвижување напред, подобра иднина и подобри услови за живеење за сите. Тоа се фактите. Се друго - е само плод на болна фантазија на ограничени умови кои повеќе го милуваат средновековието, темнината, незнаењето и стравот.

Изменето од zidarski - 01.Мај.2009 во 22:54
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 00:49
Luj Paster Таткото на микробиологијата, живо само од живо. Тој верувал во креатор, исто така бил и голем научник, не заради неговите достигнувања во медицината туку поради тоа што не се величал самиот себеси за неговите заслуги. И масоните се свесни дека постои креатор, ај ако сте толку големи масони кажете ми кој ја дал изјавата : Мојот Бог не создал ништо. Како вие ќе ја протолкувате таа изјава на еден од најголемите масони? Зарем да му се поклонуваме и да ги величаме на оние кој ни ја направија железницата, на оние кои го создадоа автомобилот ? На оној кој ни го даде пеницилинот? А кој донесе страдање на земјата? Ако Адам не го одбереше злото ќе имаше потреба од пеницилин? И сега ние треба да го величаме онајкој ни дал лек? Нели не требаше да правиме идол од она што е на земјата и небото. Ако масоните се луѓе кои му се поклонуваат на Бог и православието зошто тогаш си градат споменици? Зошто го залажуваат човештвото со материјални добра, зошто ниту еден нема излезено и да речи ЕВЕ ЈАС ВИ ПОДАРИВ ТЕЛЕВИЗОР И АВТОМОБИЛ АМА ВИЕ НЕ МИ СЕ ПОКЛОНУВАЈТЕ МЕНЕ ТУКУ НА БОГ? Зошто една бесмислена теорија (Дарвиновата теорија) преку ноќ беше распродадена и имплементирана во образованието од најрана возраст кога постојат цврсти и јасни докази дека таа теорија се коси со сите физички и биолошки закони. Јавно на телевизија ниту еднаш не се презентирано доказите кои во целост ја побиваат Дарвиновата теорија. Ете, се декларирате за православни христијани, знаете што значи Дарвиновата теорија, не ви е чудно зошто баш на ТЕЛЕВИЗИЈА ниту еднаш не се презентирани анти доказите за таа Дарвинова теорија. Нели телевизијата ни ја подарија масоните кои се гооооооолеми верници и кои му го мислат арното на човештвото, или така би се побиле самите себеси.
Па за да имплементирап една таква теорија која се противи на Бог, и тоа во најбрз можен рок, треба да имаш огромна моќ, а кој има таква моќ ако не масоните.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 01:18
Никола...
1. Дали некаде реков дека треба да се величаат луѓето кои ги направиле сите тие откритија?! Најди едно такво место каде што го велам тоа.
2. Кој тоа побарал да му се поклонуваат нему, а не на Бог?! Не знам за ниеден масон кој побарал да биде величан тој самиот, или пак неговите достигнувања.
3. Дарвиновата теорија е доста во конфликт со некои од основните идеи во масонството, така што не гледам каква релевантност има во контекст на оваа дискусија. Дарвин не бил масон. Освен тоа - има доста масони научници кои токму ја застапуваат тезата дека Дарвиновата теорија е погрешна. Јас, иако не сум научник, сум против Дарвиновата теорија, особено заради очигледните пропусти во неа.
4. Телевизијата е измислена од масон, но ни оддалеку не се сите телевизиски станици сопственост на масони. Обрати се до станиците во Македонија - нека ја презентираат твојата идеја. Ако не ти одобрат - имаш интернет, пишувај слободно, распространувај ја сопствената идеја, како што тоа го правиме тука на форумов. Не разбирам каква врска може ова да има со масонството. (патем - сум гледал барем многубројни документарци, некои од кои на врвни телевизии како National Geographic, Documentary Channel, Discovery - кои токму ја застапуваат идејата дека Дарвиновата теорија е погрешна).
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Akacija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 01:44
Nikola, neznam od kade toj bes kaj tebe. Imas izbor, ne gledaj televizija, ne vozi kola, ne zemaj penicilin. Toa bi bilo od moja gledna tocka pogresno, no toa bi bil tvoj izbor. Sekogas ke se boram za pravoto na izbor, duri i za onoj so kogo ne se soglasuvam.
Mi pagja napamet edna mudra misla:
Ognot e dobar sluga, no los gospodar.
Citam, Zidarski dobro ti objasni za Darvinovata Teorija i nisto ne bi dodal na taa tema. Za svoevidnata fetisizacija koja sakas da ja nametnis kako karakteristika na slobodnoto zidarstvo, navistina nema argumenti, naprotiv, pravoto na izbor, korpusot na covekovi prava i liberalnata demokratija se komplementarni so ideite na masonerijata. I obratno, site idei koi se temelat na avtoritarizmot, diktaturata i ogranicuvanjeto na pravata na covekot za svoj smrten neprijatel go imaat slobodnoto zidarstvo.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 01:58
zidarski....
1. Се друго - е само плод на болна фантазија на ограничени умови кои повеќе го милуваат средновековието, темнината, незнаењето и стравот.
Значи ако немавме телевизија ќе живеевме во темнина и не ќе знаевме ништо? Значи тебе не ти е доволна светлината која ни ја даде Бог и му се ПОКЛОНУВАШ на тој кој ти даде струја и телевизија? Да, не го спомна зборот поклонување ама чим јас имам ограничен ум што сметам дека Бог ни дал доволно светлина и сметам дека и без телевизијата ќе водев нормален живот тогаш те сватив дека ти си поблагодарен на масоните кои ти дале друга светлина која ја величаш во твојте постој како да ни зависи животот од неа.

2. Па градат сфинги, пирамиди, споменици, нели фараоните го терале народот нив да им се поклонува ? Или ќе речиш тие не биле масони? Ќе речиш масонеријата сега брзо излезе....

3. Ako Дарвиновата теорија е во конфликт со масонството зошто преку ноќ направи бум во светот и се вгнезди во учебниците за прво одделение? МАСОНИТЕ ИМААТ МОЌ ДА ЈА ИСПРАВАТ ТАА ГРЕШКА, ЗОШТО ЕДНОСТАВНО НЕ ГО НАПРАВАТ ТОА ? Да Дарвин не бил масон, оти ако беше немаше во уводот на книгата да го напиши следново: "Во книгава запишав заклучоци до кои дојдов со мои истражувања, но истите не мора да бидат земени за точни-релевантни." И самиот не го смета за точно она што го напишал, кога еден автор тоа ќе го изјави се поставува прашањето дали тој воопштоја создал таа теорија?

4. Ако на телевизија јавно беше негирана Дарвиновата теорија народот ќе си го клаеше прстот на чело, и ќе се спречеше нејзиното ширење и труење на младината со неа. Џабе се противиш и спомнуваш други станици, никој не е храбар да им се спротистави на масоните. Ете гледаме шо се случува со тие што земаат пример од телевизијата. А на тие програми што го спомна досега немам сретнато да ја негираат Дарвиновата теорија, и џабе ќе коментираме, коментарот мој под број 3 објаснува дека ако масоните му го мислеа арното на човекот ќе го спречеа нејзиното ширење, оти се СПОСОБНИ да го направат тоа. И самиот знајш.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 02:23
Никола...
1. Бог ја дава светлината на човекот, но сатаната го води постојано во темнина. Бог му дал на човекот ум и разум и му дал способност постојано да се развива. Бог го поттикнува тој развој постојано (за што има сведоштва во Библијата). Така што - развојот на науката и техниката се плод на нешто добро.
Ајде за промена објективно да разгледаме некои факти.
Спореди го минатото, со животот денес.
Просечниот век на живот во 18-ти век бил 40-тина години. Денес е 75.
Просечната смртност на новородените била 1:4, денес е 1:0.06.
Шпанскиот грип во 1918та година, убива над 50 милиони луѓе, денес имаме вакцини, антибиотици и секакви лекарства. Ако мислиш дека ова е небитно - следниот пат кога детето ќе ти биде болно, не му давај лекарства.
Пред 200 години, за да комуницираш од Македонија со некој во Канада, биле потребни околу 6 месеци - три месеци за писмото да патува во еден правец, три обратно. Сега, седиме тука, јас во Торонто, ти во Битола, и водиме директен разговор. Е сега... нашиот моментален разговор и не е толку битен, но замисли колку доктори сега во моментов разговараат и разменуваат информации кои ќе спасат живот на илјадници луѓе, во претстојната пандемија на грип.

Во крајна сметка - ако сметаш дека сите откритија и напредок се дело на ѓаволот, а не Божја промисла, тогаш зошто не се откажеш од сите нив? Не разбирам како може некој да смета дека нешто е сатанско, а да го користиш секојдневно?!
Многу едноставно решение има - не користи компјутер, не користи струја, не гледај телевизија, пресели се да живееш во некое село во Мариово, без водовод, канализација и струја. Живеј таму, работи на нива, одгледувај живина, живеј од тоа што ќе го произведеш.
Зошто не го правиш тоа? Сериозно прашувам...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 03:27
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Никола...
1. Бог ја дава светлината на човекот, но сатаната го води постојано во темнина. Бог му дал на човекот ум и разум и му дал способност постојано да се развива. Бог го поттикнува тој развој постојано (за што има сведоштва во Библијата). Така што - развојот на науката и техниката се плод на нешто добро.
Ајде за промена објективно да разгледаме некои факти.
Спореди го минатото, со животот денес.
Просечниот век на живот во 18-ти век бил 40-тина години. Денес е 75.
Просечната смртност на новородените била 1:4, денес е 1:0.06.
Шпанскиот грип во 1918та година, убива над 50 милиони луѓе, денес имаме вакцини, антибиотици и секакви лекарства. Ако мислиш дека ова е небитно - следниот пат кога детето ќе ти биде болно, не му давај лекарства.
Пред 200 години, за да комуницираш од Македонија со некој во Канада, биле потребни околу 6 месеци - три месеци за писмото да патува во еден правец, три обратно. Сега, седиме тука, јас во Торонто, ти во Битола, и водиме директен разговор. Е сега... нашиот моментален разговор и не е толку битен, но замисли колку доктори сега во моментов разговараат и разменуваат информации кои ќе спасат живот на илјадници луѓе, во претстојната пандемија на грип.

Во крајна сметка - ако сметаш дека сите откритија и напредок се дело на ѓаволот, а не Божја промисла, тогаш зошто не се откажеш од сите нив? Не разбирам како може некој да смета дека нешто е сатанско, а да го користиш секојдневно?!
Многу едноставно решение има - не користи компјутер, не користи струја, не гледај телевизија, пресели се да живееш во некое село во Мариово, без водовод, канализација и струја. Живеј таму, работи на нива, одгледувај живина, живеј од тоа што ќе го произведеш.
Зошто не го правиш тоа? Сериозно прашувам...

Кога Господ го создал човекот му дал се што му требало, и сигурно ќе го наградувал за негова верност и почит, а кога човекот го избрал злото Господ го казнил човекот и го оставил гол, ако Адам не зезнел кај дрвото којзнае какви дарови од Господ ќе добиевме, сега за сега од Господ ја имаме само природата. Господ го создал човекот да живее и работи во природа, да се храни со растителна храна која ќе ја добива од природата. Имало умерена клима насекаде и плодна почва, ама кога не казнил ... студ, глад, немаштија...
Ти размислуваш како еден другар мој атеист, тој ми вели оди на село копај компири и живеј од тоа што ќе го произведеш. Па ќе живеам, не ќе умрам, како што реков човекот е створен да живее и работи во природа а од тоа не се умира. Порано кога немало телевизија и немало коли да загадуваат, кога работеле во природа луѓето не знаеле за болести, а сега седиш во канцеларија пред компјутер, имаш хемороиди, носиш 3 диоптер, рбетот деформиран, се дебелееш, слаба циркулација, инфаркт, се храниш со брза храна, со месо, пушиш цигари ... итн да не набројувам колку штетни влијанија имаат технологиит на твоите идоли. Гледај го филмот Остров ако го немаш гледано.
И дај процент ако имаш за просечната смртност од природна смрт тогаш и сега.
Не прави слика и идол од она на земјата и небото, тоа значи користи што сакаш ама не му се поклонувај не го величај, оти можи и без него, нема да умрам јас ако утре ја јадам храната која сум ја посадил и одгледал, нема да ми биди лошо ако не гледам ТВ, се можи и без тоа, не се можи без она што Бог ти го дал, а тоа е земјата која те храни, воздухот кој го дишиш, и водата што ја пиеш. А тие не настанале со експлодирање на космичко јајце.
Противи се колку сакаш, не е целта на животот ти да збораш на мобилен и да леташ до Канада, битно е горе кај ќе завршиш, а за да завршиш на добро место треба да правиш за она што те создале, а тоа сигурно не е гледање телевизија.

И во крајна сметка пак ќе ти кажам, ако се откажам од сите откритија и напредок сигурно нема да ми штети тоа. Сериозно одговарам.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 03:38
Никола, некако го изврте одговорот...
Претходно, постави теза дека телевизијата, компјутерите и слично се плод на ѓаволот.
Сега велиш, не е страшно да се користат, ама не да се идолизираат (иако сеуште не можам да сфатам кој тоа ги идолизира?!)...
Така што - да повторам - прашањето е: зошто не се откажеш од сите нив и не се вратиш во природата?
Не "ако се откажам, нема да ми штети" - туку зошто не го правиш тоа?!
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 07:28
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Мирославе - твојата идеја за светот и религиите, не ја препишувај на други. Не знам од каде ти е идејата дека сите религии се против масонството... Има религиозни фанатици кои се против, но во глобала, ниедна религија не го забранува, ниту пак има проблем со него. А колку до Православието - неколку видни Православни владици (па дури и еден Светец) биле масони.
И за кој пустош кој се остава зборуваш? За Црвениот Крст, кој е формиран од масон и кој е најголемата добротврона организација во светот? За пеницилинот, откриен од масон, со кој и ден денес се спасуваат милиони луѓе кои инаку би умреле од најобични болести? За автомобилот и железницата, измислени од масони? За основните правила на гравитацијата и физиката, откриени од масон? За најголемите музички дела во последните 300 години, напишани од масони? За најголемите литературни и ликовни дела во последните 300 години, создадени од масони? За најголемите откритија во електротехниката и енергетиката, истотака откриени од масони?
Да, ова е наследството што на светот го имаат оставено и оставаат секојдневно масоните.
И тоа самото доволно објаснува зошто разно-разните фанатици и тоталитарни режими се против него - затоа што се залага и носи со себе напредок, просперитет, придвижување напред, подобра иднина и подобри услови за живеење за сите. Тоа се фактите. Се друго - е само плод на болна фантазија на ограничени умови кои повеќе го милуваат средновековието, темнината, незнаењето и стравот.

zidarski, никој не рече дека сите масони се исти, напротив, има такви кои искрено сакаат да помогнат и кои всушност не се свесни за агендата на оние што се скроз горе. Но сепак, како што се искачуваш нагоре во хирархијата, така и обредите за влез стануваат се бизарни и побизарни. Како пример, ќе го дадам Bohemian Grove, во Америка-Сан Франциско каде масоните од цел свет еднаш годишно се собираат и присустуваат на друидски обреди, кои се класични сатански обреди каде се принесуваат лажни човечки жртви(не кажувам вистински човечки жртви бидејќи веќе тука ќе влезам во шпекулации, бидејќи за тоа нема докази) http://video.google.com/videoplay?docid=5688492591288248198, и http://video.google.com/videoplay?docid=4583149687541115475 снимен е ритуалот, на бувот и слични идоли, тука зборам за масони кои се кремот на кремот, американски претсдатели, сенатори, гувернери, премиери и претседатели на европски држави итн, не ни сакам да продолжам за planned parenthood фондацијата, и типката која го има воспоставено, од кој Хилари Клинтон, прими награда, која(зборам за типката која ја има основано planned parenthood,воспоставена во нејзино име, награда за абортус), http://www.lifenews.com/int1140.html, оди на google, изгуглуј, има на нејзината страна, има книга, во која има напишано, парафразирам, љуѓето треба да ги снема од земјата, тие се паразити кои ја уништуваат природата.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.