IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Бојкот на Грчки производи и компании
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бојкот на Грчки производи и компании

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 26>
Автор
Порака
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Статус: Офлајн
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2008 во 22:20
Pa mora da vleze nekoja kompanija vo mak more nedopirliv....ne derea T mobile koga bea sami...ako nema konk*rencija ke plakame strasni ceni za min..
ili toa ne e vazno?
Bojkot
Кон врв
baba mulon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Ноември.2007
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baba mulon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2008 во 22:39
Originally posted by nedopirliviot nedopirliviot напиша:

Dobro e da gi bojkotirame Grchkite proizvodi i kompanii, No shto so vladiniot dogovor so COSMOFON- preku koj vladata go bojkotirashe T- Mobile? Takali kje gi bojkotirame grcite?
Evtin im e impulsot.Treba da vnimavaat da ne razgovaraat nadvor od krugot i ke im padne profitotголема%20насмевка
Im YOUR NIGHTMARE
Кон врв
Luna83 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Luna83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 01:46
se slozuvam,bojkot na se sto e grcko.I me raduva sto procitav vo vesnicite deka golem broj aranzmani vo agenciite, koi bile zakazani za prvi Maj,se otkazani.Ako e toa vistina,GOLEMO BRAVO za makedonskiot narod koj konecno se osvestuva i svaka deka ne mu trebaat Grckite ponizuvanja.
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 09:42
ke vidime dogodina
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
KUKOC7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Барон Минхаузен

Регистриран: 26.Октомври.2007
Поени: 1852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KUKOC7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 09:45
Sekoe cudo za 3 dena...kako ke odite na more...kako ke kupuvat sve so e grcko...na soping vo solun...aloooo ne se prajte patrioti koa ke ja sitnete drzavava za dve maicki od zara i 5 dena odmor vo grcija za 70 evra!!!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 09:59
Originally posted by Luna83 Luna83 напиша:

se slozuvam,bojkot na se sto e grcko.I me raduva sto procitav vo vesnicite deka golem broj aranzmani vo agenciite, koi bile zakazani za prvi Maj,se otkazani.Ako e toa vistina,GOLEMO BRAVO za makedonskiot narod koj konecno se osvestuva i svaka deka ne mu trebaat Grckite ponizuvanja.

Некој синоќа се јави во една контактна емисија и кажа вака:
Оти видел редица од 200 „македонци„..кои „мудро„ и трпеливо и понатаму си чекаат во строј ...пред канцеларијата за врски (тоа ти е званичниот назив во дипломатската пракса-инаку е најнизок вид на дипломатсо преставништво на некоја земја во странство).

Моето но и не само мое решение за ова е:
Воведување на ИЗЛЕЗНА ТАКСА  на сите премини кои идат натаму..например како за почеток по 500 Евра платени во Банка..за секој член што таму иде макар и на еден ден.
Летно време добро е да го зголемат износот и на 1000 Евра по човек...па нека ја полнат касата на државата..кога имаа мерак за тамо толку..
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 10:13
beshe i toa ,...edno vreme,...ama,sega so takvo neshto samo ke si gi zgolemish "ljubitelite" na drzavata  megju svojot narod.

a,samo neka e poevtino ili barem isto,...pa,ke vidish kaj ke kupuvaat lugjeto,....da si jaka nekoja zemja mozesh se i seshto da ignorirash,....a,ako mislish deka ne si nishto podole ,....na primer od dancite ili holangjanite,.....ne si ni svesen kolku si podole,....
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 10:16
Originally posted by brza brza напиша:

beshe i toa ,...edno vreme,...ama,sega so takvo neshto samo ke si gi zgolemish "ljubitelite" na drzavata  megju svojot narod.

a,samo neka e poevtino ili barem isto,...pa,ke vidish kaj ke kupuvaat lugjeto,....da si jaka nekoja zemja mozesh se i seshto da ignorirash,....a,ako mislish deka ne si nishto podole ,....na primer od dancite ili holangjanite,.....ne si ni svesen kolku si podole,....

Јас пишав саамо за нашите реални состојби и можности сега...а не и како би сакале ние да бидеме..
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 10:33
jas odam na poevtino,( ama so ist kvalitet ili podobar ),....pa,..od koj saka neka bide,....

mene najmnogu me boli koga me dupi nekoj domashen( a,takvi se vo najgolem broj),...sakash primer?,....na levata strana od vardar,...ushte i pred da se najavi  deka brashnoto "skoknalo" ,..makedoncite gi smenija cenite,...na se od nego,...ama,na desnata ,...burekot ,gevrekot i sl.,...i den denes se prodavaat po ista cena,....gevrek 10 din,...burek,..30-35,....da ne mislish deka na makedoncite brashnoto im e pokvalitetno ,a?...ili najchesto ,...na bit pazar cenite se pet  pa i povekje dinari pomali od onie na koj dominiraat makedoncite,...zatoa na zelen pazar kupuvam samo od ,..shiptari,....em poevtino,...em,tochno ti  merat,...a, ne kako makedoncite ,...po 100- tina grama ti krade od osnova,...a,ako mu prigovorish,...ushte pa  i toj se buni,...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 10:42
Originally posted by brza brza напиша:

jas odam na poevtino,( ama so ist kvalitet ili podobar ),....pa,..od koj saka neka bide,....

mene najmnogu me boli koga me dupi nekoj domashen( a,takvi se vo najgolem broj),...sakash primer?,....na levata strana od vardar,...ushte i pred da se najavi  deka brashnoto "skoknalo" ,..makedoncite gi smenija cenite,...na se od nego,...ama,na desnata ,...burekot ,gevrekot i sl.,...i den denes se prodavaat po ista cena,....gevrek 10 din,...burek,..30-35,....da ne mislish deka na makedoncite brashnoto im e pokvalitetno ,a?...ili najchesto ,...na bit pazar cenite se pet  pa i povekje dinari pomali od onie na koj dominiraat makedoncite,...zatoa na zelen pazar kupuvam samo od ,..shiptari,....em poevtino,...em,tochno ti  merat,...a, ne kako makedoncite ,...po 100- tina grama ti krade od osnova,...a,ako mu prigovorish,...ushte pa  i toj se buni,...

Те разбрав се ..освен каква врска има името Македонец овде...за мене тоа би биле наречени или продавачи или потрошувачи..
Во Македонија сите се Македонци...освен странците дојдени на гости..или по работа...овде кај нас.
пс
Додуше и јас знам дека има разлики..но не само тука кај нас..
Прихологијата на секој продавач е дека продава за бадијала...а купувачот дека купува прескапа стока..и е иста кај сите националности кои се тука именувани..
голема%20насмевка
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 12:45
Originally posted by mamma mamma напиша:

Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by baba mulon baba mulon напиша:

Go otkazuvam mobilniot na Cosmofon ushte utre shto gi vrtamголема%20насмевка

a koga posleden pat imas staveno kredit i za kolku?

cisto da presmetame vo kolkava zaguba e Elada od tvojot bojkot...

p.s. najbolji mi se ovie so nikad ne bile u grcka ili u vero, sto se falat deka ke bojkotiraat... (ne se odnesuva na babata, cisto onaka...)
Sekako deka nema nikakva zaguba Elada samo i samo od negoviot bojkotShteta shto neznaeme da se organizirame pa kako tie od Elada,da gi otkazeme site aranzmani ,odenjata vo shopping,....itn.Im se voodushevuvam i pokraj se,...znaat za edinstvo,za razlika od nasтага

I site da bojkotirame, stetata za Elada e zanemarliva. Samo sebe si praime steta so vakvo glupiranje.
Ja pominav vcera bas kaj vero, gledam si ima guzva kako nisto da ne e. A ne se somnevam deka i Cosmofon nema nekoja steta (koga se najeftini), a slushnav i deka dosega za grcija bile otkazani samo 2 aranzmani!!!

taka da praite se muabet u prazno i ponatamu...
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 13:13
pa eve ima plan za 1 maj da gi bombardirame so evra , za tie da ostanat bez stoka
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 16:34
pa,da be,...dobra ideja,...da odat site makedonci tamu,...i se zivo da iznakupat,..pa,da im snema i leb,...a,shto nema ,...mu se kachuva cenata,....ete kako mozeme da gi zaebeme,...samo treba dobro da se isplanira,...samo taka,ke vidat oni so koj se zaebavaat,......koga ke treba dve evra da se isprchat za eden,...zejtin,...ke porazmislat malku,...shto gi snashlo,....i zoshto!
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2008 во 16:36
ja pobarav kredit u stopanska, ce mi dadat sigurno.. lele ce gi zae*am na grcite, site ce gi potrosam tamu, da vidime sto ce paat posle.голема%20насмевка
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.