|
Посета на гинеколог |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гинекологот е само доктор и тоа му е работа........Нема што да ви биде незгодно........ |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neprijatno e da ,no poradi lichno zdravje i odbegnuvanje na eventualni ne daj boze loshi posledici od ne poseuvanje na ginekolog ,preporechlivo e barem 1 godishno da se napravi PAP test i kolposkopski pregled,pa zarem e toa pregolema zrtva ?
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам одено неколку пати на гинеколог,сега се има и свој матичен гинеколог...и навистина незгоден е спекулумот особено кога е студен а и оној гинеколошкиот стол,неприатно е чувството,но што се мора се мора,пред две недели во акцијата на Папа тест дадов брис и сега го очекувам резултатот,незгодно е онаа грепкање,но кратко трае.
|
|
Љубов и само љубов
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve edna disciplinirana i educirana lichnost...ti posakuvam negativen rezultat i ne chekaj akcii,pravi go toa 1 godishno
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pih ...ginekolog , koj se plasi pa od nego ..........bi napravila koga sakate pregled ..........ama nemojte da mi spomnete stomatolog.......eve mi se ezi kozata
|
|
Дак
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И минатата година бев,на брисот имав саку онаа досадната kandida,ништо страшно ама е додевна,ми помине со свеќиците
Канестен,но кога примам антибиотска терапија повторно се појави и пак одново и одново. П.С и јас се плашам од стоматолог неможам дфас го поднесам болот од онаа зуење,вртење на забот,а недај боже вадење на заб,и самиот анестетик кога го убризгаат го чувствувам болно. |
|
Љубов и само љубов
|
|
Дак
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам за твојата грижа |
|
Љубов и само љубов
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me raduva koga znam deka zenata se grizi za svoeto zdravje ,a za kandidata zadilzitelno 15 min. pred zemanje na antibiotik zemajte B-komplex i kje nema problem
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма за кандидата само престани да јадеш благо и поработи на подигање на имунитетот.............и ќе ја решиш......... |
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zlato zarem 1 pat slushash deka neposredno pred zemanje na antibiotik se dava B-complex zaradi zashtita na crevna i vaginalna flora? Nekoj popameten od mene ova go kazal ,jas samo se drzam do sovetot i veruvaj uspeshno deluva,znachi zboruvame za prevencija od kandida pri zemanje na antibiotik ,a ne lekuvanje na kandida tuka ima razlika golema
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Recommended icon Folic Acid Dosage chart Antibiotic therapy can disrupt the normal gastrointestinal (GI) flora, interfering with enterohepatic recirculation (reabsorption) of folic acid. Consider supplementing with folic acid during antibiotic therapy. Vitamin B1 Dosage chart Destruction of normal gastrointestinal flora by antibiotics can cause decreased production of B vitamins. Consider supplementing with vitamin B-complex. Vitamin B12 Dosage chart Destruction of normal gastrointestinal flora by antibiotics can cause decreased production of B vitamins. Consider supplementing with vitamin B-complex. Vitamin B2 Dosage chart Destruction of normal gastrointestinal flora by antibiotics can cause decreased production of B vitamins. Consider supplementing with vitamin B-complex. Vitamin B6 Dosage chart Destruction of normal gastrointestinal flora by antibiotics can cause decreased production of B vitamins. Consider supplementing with vitamin B-complex. |
|
Дак
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј,па за оваа и не се сетив!Аааа си јадам јас благо,неможам без него знам дека оболените од шеќер имаат kandida,но не и јас за среќа. Ме тушираа,ми правеа промивка со metilinsko plavo,тогаш ми по олесна. |
|
Љубов и само љубов
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |