Посета на гинеколог
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Здравје
Име на форумот: Медицина
Опис на форумот: Болести и лекови, алтернативци, превенција...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9978
Датум на принтање: 11.Декември.2024 во 22:24 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Посета на гинеколог
Постирано од: sofia
Наслов: Посета на гинеколог
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 20:55
Дали сметате дека е потребно редовно посетување на гинеколог еднаш до два пати во годината
Како се чуствувавте првиот пат,беше ли стресно?
|
Коментари:
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 01:09
Постирано од: Miriam
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 03:25
ACELERA напиша:
... не ви пикаат раце до пола како пред 20 години во на мајка ми времето
|
Ах да, ама сепак не те гледаат преку грло ... Не е баш најпријатно. Но во право си, треба да се оди.
Инаку првиот пат не беше стресно, беше нешто како задолжителен годишен преглед организиран од универзитетот (си имавме лекарски кабинет во зградата и понекогаш доаѓаше гинеколог), така да си беше некако на мој терен.
------------- Try again. Fail again. Fail better.
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 13:37
Постирано од: Miriam
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 14:25
Ацелера, сакав да кажам дека барем мене, не ми се непријатни процедурите, туку самото седнување, гледање... не дека има болка или некаква реална причина. Знам дека е глупаво, не сакам да биде така, сакам да го сметам како обично одење на било каков лекар, ама "срам" ми е по малку
------------- Try again. Fail again. Fail better.
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 14:49
Точно така и јас го делам вашето мислење дека треба да се оди редовно
за контрола на севкупното здравје,но самото
соблекување,седнување,погледите ми даваат чувство на непријатност.
Но од друга страна постои и мора да постои лекарската етика која сите
не заштитува.И верувајте ми преку глава им е гледање едно те исто.
|
Постирано од: Julija
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 15:05
Забушавам...
-------------
|
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 15:57
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 18:54
Во приватните болници Мала богородица-Систина и Ре-медика можеби е
подобро од клинички центар,секој има своја приватност(интима),во
ординација се само лекар и пациент,а сестрите се надвор ги викаат само
за ассистенција ако тоа го бара интервенцијата.
И во другите ординации е исто.
Но, сепак одиме кај докторот и тој ни
е најважен- неговата стручност,искуство
и супспецијалност.
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 29.Октомври.2007 во 18:42
bidejki sum vo Italija ovde pregledot e besplaten na sekoja 2 godina.a po navrsuvanje na 40 e na edna godina.se raboti z apapa test.se dobiva pokana so zakazan termin..tvoe e dali ke odis ili ne, znaci sam odlucuvas za tvoeto zdravje vo zavisnost kolkava ti e svesta i kolku si svesen za posledicite koi mozat da nastanat pri nenavremeno otkrivanje na rakot na matkata.
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 29.Октомври.2007 во 19:06
ovde vo makedonija sekoja zhena ima pravo na eden besplaten papa test godishno i sekako kolku i da e nezgodno treba da se odi redovno na ginekolog bidejki se raboti za nasheto zdravje i ne e vazhno dali e privatna klinika ili ne, vazhna e struchnosta na lekarot, a ne e biten ni polot za toa kolku dobar lekar ke bidesh
------------- always look on the bright side of the life!
|
Постирано од: emkas
Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 18:57
Neophodno e i treba sekoja devojka od koga ke stane seksualno aktivna ,da pocne i da posetuva ginekolog barem 1nash godishno iako pravilno e da se odi na 6 meseci, a kako sto spomna pogore ACELERA onie sto imaat CIN promeni, na 4 meseci kontrola treba da se pravi obavezno.
Ne e bitno dali ke bide mashki ili zenski ginekolog, bitno e da e strucen vo svojata oblast = sekako se slozuvam deka poopusteno se cuvstvuvame site kaj zenski ginekolog.
Jas licno odam vo Re-medica kaj mashki ginekolog i toa redovno si pravam kontrola, sepak kako sto site spomnavme se raboti za nasheto zdravje i treba da bideme svesni za posledicite od nenavremeno otkrivanje na primer na rakot na matkata.
|
Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 15:24
Ne sum odela na ginekolog
-------------
|
Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 01.Јануари.2009 во 14:19
Treba sekoja devojka ili zena da odi barem dvapati godisno na ginekolog radi svoja bezbednost
|
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 01.Јануари.2009 во 15:10
Гинекологот е само доктор и тоа му е работа........Нема што да ви биде незгодно........
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 03.Јануари.2009 во 13:41
neprijatno e da ,no poradi lichno zdravje i odbegnuvanje na eventualni ne daj boze loshi posledici od ne poseuvanje na ginekolog ,preporechlivo e barem 1 godishno da se napravi PAP test i kolposkopski pregled,pa zarem e toa pregolema zrtva ?
|
Постирано од: Дак
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 22:03
Имам одено неколку пати на гинеколог,сега се има и свој матичен гинеколог...и навистина незгоден е спекулумот особено кога е студен а и оној гинеколошкиот стол,неприатно е чувството,но што се мора се мора,пред две недели во акцијата на Папа тест дадов брис и сега го очекувам резултатот,незгодно е онаа грепкање,но кратко трае.
------------- Љубов и само љубов
|
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 22:24
Eve edna disciplinirana i educirana lichnost...ti posakuvam negativen rezultat i ne chekaj akcii,pravi go toa 1 godishno
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 22:26
Pih ...ginekolog , koj se plasi pa od nego ..........bi napravila koga sakate pregled ..........ama nemojte da mi spomnete stomatolog.......eve mi se ezi kozata
|
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 22:32
И минатата година бев,на брисот имав саку онаа досадната kandida,ништо страшно ама е додевна,ми помине со свеќиците
Канестен,но кога примам антибиотска терапија повторно се појави и пак одново и одново.
П.С и јас се плашам од стоматолог неможам дфас го поднесам болот од онаа зуење,вртење на забот,а недај боже вадење на заб,и самиот анестетик кога го убризгаат го чувствувам болно.
|
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 22:33
renatax напиша:
Eve edna disciplinirana i educirana lichnost...ti posakuvam negativen rezultat i ne chekaj akcii,pravi go toa 1 godishno |
Благодарам за твојата грижа
|
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 22:39
Me raduva koga znam deka zenata se grizi za svoeto zdravje ,a za kandidata zadilzitelno 15 min. pred zemanje na antibiotik zemajte B-komplex i kje nema problem
|
Датум на внесување: 07.Јануари.2009 во 23:09
renatax напиша:
Me raduva koga znam deka zenata se grizi za svoeto zdravje ,a za kandidata zadilzitelno 15 min. pred zemanje na antibiotik zemajte B-komplex i kje nema problem | Kako go objasnuvas unistuvanjeto na glivicite so vitamini od B-grupa ??
|
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 08.Јануари.2009 во 14:01
Ма за кандидата само престани да јадеш благо и поработи на подигање на имунитетот.............и ќе ја решиш.........
|
Датум на внесување: 08.Јануари.2009 во 15:32
Zlato zarem 1 pat slushash deka neposredno pred zemanje na antibiotik se dava B-complex zaradi zashtita na crevna i vaginalna flora? Nekoj popameten od mene ova go kazal ,jas samo se drzam do sovetot i veruvaj uspeshno deluva,znachi zboruvame za prevencija od kandida pri zemanje na antibiotik ,a ne lekuvanje na kandida tuka ima razlika golema
|
Датум на внесување: 08.Јануари.2009 во 21:34
renatax напиша:
Zlato zarem 1 pat slushash deka neposredno pred zemanje na antibiotik se dava B-complex zaradi zashtita na crevna i vaginalna flora? Nekoj popameten od mene ova go kazal ,jas samo se drzam do sovetot i veruvaj uspeshno deluva,znachi zboruvame za prevencija od kandida pri zemanje na antibiotik ,a ne lekuvanje na kandida tuka ima razlika golema |
|
Датум на внесување: 08.Јануари.2009 во 21:40
Recommended icon
Folic Acid Dosage chart
Antibiotic therapy can disrupt the normal gastrointestinal (GI) flora, interfering with enterohepatic recirculation (reabsorption) of folic acid. Consider supplementing with folic acid during antibiotic therapy.
Vitamin B1 Dosage chart
Destruction of normal gastrointestinal flora by antibiotics can cause decreased production of B vitamins. Consider supplementing with vitamin B-complex.
Vitamin B12 Dosage chart
Destruction of normal gastrointestinal flora by antibiotics can cause decreased production of B vitamins. Consider supplementing with vitamin B-complex.
Vitamin B2 Dosage chart
Vitamin B6 Dosage chart
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2009 во 21:12
renatax напиша:
Me raduva koga znam deka zenata se grizi za svoeto zdravje ,a za kandidata zadilzitelno 15 min. pred zemanje na antibiotik zemajte B-komplex i kje nema problem |
Еј,па за оваа и не се сетив!Аааа си јадам јас благо,неможам без него знам дека оболените од шеќер имаат kandida,но не и јас за среќа.
Ме тушираа,ми правеа промивка со metilinsko plavo,тогаш ми по олесна.
|
Датум на внесување: 09.Јануари.2009 во 21:18
Дак напиша:
renatax напиша:
Me raduva koga znam deka zenata se grizi za svoeto zdravje ,a za kandidata zadilzitelno 15 min. pred zemanje na antibiotik zemajte B-komplex i kje nema problem |
Еј,па за оваа и не се сетив!Аааа си јадам јас благо,неможам без него знам дека оболените од шеќер имаат kandida,но не и јас за среќа.
Ме тушираа,ми правеа промивка со metilinsko plavo,тогаш ми по олесна.
Да,да,во право си за В-komplex,едно време доста пиев од Комбуха,а во неа има доста В витамин,а и помага за заштита од канцерот.
|
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 07.Март.2009 во 21:13
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|