|
Библиотеки |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE POSETUVAM NIKOGASH BIBLIOTEKI
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zbunet - 09.Декември.2007 во 00:21 |
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja sm bio uclanen pre jedno 25 godina
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mamma ti gi preporacuvam trite dela od Princezata Sultana- posle ne ke sakas kniga da procitas edno sto godini. Dilemi kolku sakas-ako e vistina toa shto go pisuva-glava ke te zaboli, ako e "zapadna propaganda" za islamot-muslimanstvoto mnogu e i za propaganda...
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obozavam da citam, ama mrazam da odam vo biblioteka. Porano bese edno od moite omileni mesta ama sega sum totalno razocarana. Ne znam kakva e bibliotekata vo Skopje ama Koco Racin vo Tetovo e uzas. Ne smees sam da prosetas da odberes kniga, moras da sonis sto imaat a pretezno nemaat, a pogolem del od knigite se raspagjaat. Bibliotekarkite se katastrofa rabotaat na mesto koe zadolzuva na obrazovanie i nacitanost a ne znaat da zboruvaat makedonski. Vi se veruva deka ne znaat deka postoi kniga "Panonski legendi"??? |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto ubava tema, bas me potseti da odam da zemam nekoja kniga da procitam. Hmmmm, samo koja?
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eh, kolku si gi sakam bibliotekite!.. Clenuvav vo biblioteka uste od prvo oddelenie pa se do nekolku godini posle studiite... Kako mala duri i si igrav "bibliotekarka", ke si gi naredev site knigi sto gi imavme doma, im stavav brojce, imav i kartoncinja i postojano go maltretirav brat mi da dojde vo mojata "biblioteka" za da iznajmi kniga...
Iznajmuvav od biblioteka i po 2-3 knigi odednas, gi goltav, dodeka ednata ja citav jas, drugata ja citase tatko mi, potoa ke se smenevme... Poslednive godini, od obvrski ne mozam vo niedna kniga da se zadlabocam, i toa sto go citam e onaka...kolku da ne zaboravam da citam...
Kupuvam knigi i stanav "sebicna" koga se knigite vo prasanje, ne sakam mnogu da gi pozajmuvam za citanje, bidejki mnogu dragoceni knigi mi ostanaa nevrateni.... Ama bibliotekata za mene sekogas ke bide edno volsebno mesto, kolku i da e ruinirana ili stara, ima nekoja magija vo niv, na edno mesto zbrani tolku mnogu dela, tolku mnogu misli, tolku mnogu trud i ubavina... da sednes i da citas vo takvo "drustvo" za mene e magija!..
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZALOSNO E KOGA NEMA OD SAMIOT POCETOK,OD DETSTVOTO DA SE POSVETIME NA KNIGATA...KOLKU I DA SE TRUDIME PONATAMU SEKOGAS KE IMA NESTO STO NEMA DA GI ZADOVOLI PROPUSTENITE DENOVI
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... zalosno e shto ucilishtata imaat biblioteki so mal fond knigi... knigi koi se od "pred vojnata"... odnosno malku novi literaturni i lektirni izdanija... a nemaat ni bibliotekari... iako mnogu nastavnici po makedonski jazik pred penzija mnogu uspeshno bi ja obavile taa aktivnost... koi bi gi potiknale decata na steknuvanje naviki ... na pozajmuvanje knigi od biblioteka... a potoa tie naviki bi gi prenele i na pozajmuvanje od javnite biblioteki....
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве пример со нашата школска библиотека...... во генерација сме 7 класа,... по 34 во клас..... и обично истовремено се работат лектирите ( ако предаваат два различни професори )..... и како сите да се снајдат да ја прочитаат книгата,.... кога во библиотеката дали воопшто има и по 20тина примероци од една иста книга......
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... treba da ima... ne e teshko da se organizira akcija... podari ja lektirata... site ucenici koi zavrshuvaat mozat da gi podarat kompletite lektiri vo ucilishnata biblioteka... neka se napravi spisok na donacii... blagodarnici... navikite lesno se stvaraat... malku treba dase podobri bibliotecniot fond... a treba i lice koe ke vodi stroga evidencija... |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку и да сакав порано да висам во библиотека, сега толку мразам. Самото тоа што не смеам да прошетам низ полиците, ми ствара одбивност. Па затоа се библиотеки, да прошеташ да најдеш нешто ново, а јас додека се разберам со библиотекарките губам пола саат . Па уште кога ќе се сетам на новите книги што гнијат во некоја просторија поради не знам какви причини...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne odam vo biblioteka bidejki ne se cita lektiri ako sakam nekoja kniga za citane togash ke ja kupam .
|
|
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едно од ретките места во кое се чувствувам како дома.Уживам да се изгубам во долгите редици книги,да ги читам насловите... Ја обожавам слатката мака и вечната дилема која книга попрво да ја земам,дали 2 или 3 ќе ми се доволно?...
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |