|
PhotoShop for Photographers |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto imate protiv akciite,se e servirano
|
|
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za poveketo PS akcii nema nikoj nishto protiv.
|
|
NINA_SK
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne ja rasipuvame temata . Ke ne pratat na forumot semejstvo . Ne mi bese toa poentata . Nemam background da zboruvam , me luti photoshop-ot vo fotografijata . Toa e se .
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene mnogu me saka,ne me luti voopsto
|
|
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas flertuvam so nego ponekogas...ete priznav
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj ke go prevedeme za da bide vo zenski rod
|
|
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj photoshopka ke go vikame
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto bi te lutel photoshopot vo fotografijata Nina? Ne znaci deka ako e upotreben PS, fotografijata mora da bide kompletno promeneta. Normalniot digitalen workflow podrazbira diskretni promeni: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=1689 http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2062 Pozdrav, Mire |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
NINA_SK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mire , go pocituvam photoshop , no kako photoshop art . Vo nastojuvanje da napravam tehnicki dobra fotografija , ako znam deka mozam da gi koregiram moite nesovrsenosti koja e poentata da se stremam kon usovsuvanje na tehnikata . Diskretnite promeni za koi zboruvas stom pravat promeni vo kompozicijata , wb , kontrastot , izostuvanjeto , bojata na fotografijata , i ne se taka diskretni . Procitav se sto e na forumov , gi gledam i analiziram objavenite fotofrafii , a posebno mi znacat komentarite i ocenkite . Vpecatok na laik fotografiite ( poveketo ) se plasticni , so vpecatlivi neprirodni boi . Komentarite se sveduvaat na koristena alatka vo photoshop cest na isklucocite no malku se komentira kompozicijata , svetloto i ostanatite elementi na fotografijata . Toa e mojot stav vo momentov . Ne znaci deka sum vo pravo . Imav diskusuja na ovaa tema so Rade , i Jane vo sredata . I dvajcata se slozija deka obrabotkata e "nuzno zlo" no bea nostalgicni kon starite tehniki kade spored moe mislenje doaga do izraz okoto na fotografot . Pozdrav
P.S. bi sakala da mozam da vidam neobrabotena fotografija , i istata posle diskretnite promeni . |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nina, kako sto gledam kakvi ortodoksni stavovi zazemas vo odnos na PS, da ti kazam nesto - slikaj na film. Eve jas toa go pravam i na skenovite ne im treba PS zatoa sto tonalitetot i dinamikata se perfektni, da ne zboram deka ne posti kopce WB .
Inaku PS kako alatka go koristam sekoj den, kako i site drugi Adobe alatki. Digitalnata fotografija ednostavo ide vo komplet so PS. Nemoze edno bez drugo. Sekoj sto poseriozno si igra so digitalen fotoaparat kako site ovde na forumov, koristi PS. Jas ne gledam nisto strasno vo toa. Toa mu doagja isto kako koga ke otidam vo foto studio da gi printam negativite, pa mu vikam "posvetlo, potemno, daj ovaa, daj taa boja", e sega so PS toa si go pravis doma. I tehnicki najdobrite fotografii pominuvaat niz edna raka PS, i tehnicki najdobriot video i filmski materijal pominuva niz kolor korekcija. I sama da si razvivas crno bela fotografija, imas 1001 nacin za manipulacija. Ti samo opusti se, slikaj perfektno, a PS si e samo alatka koja mnogu ke ti pomogne. Inaku i so digitalnata tehnika mnogu doagja do izraz okoto na fotografot, i nudi se sto treba kreativno da se iskazes. Razlikata e sto nema magija, demistificirano e. I ako sakas poveke da si gi printas fotografiite togas filmot e podobra opcija spored mene, tamo ne ti treba PS . A tek medium format da probas kako jas pred edna nedela, BREJJJJJJ |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a zasto? postojat dve vizii na edna slika prvata taa koga kje se namestis i od noga. nekogas na ivica na provalija nekogas vo kalta i vodata napragvis chklljoc a vtorata viziija koga istata slika taka dobiena ja gledas sirum zatvoreni oci za nisto na svetot nebi se otkazal od sirum zatvoreni oci ( ima vo svetot barem saka lugje so sakat da vidat toa sto ti nemozes da fotografiras) |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
NINA_SK
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
wb=white balance
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
WB = white balance
Toa e boljkata od koja patat site elektronski senzori. CCD, CMOS ili bilo kako. E, ako ne ti e dobar balansot na fotografijata. Chare? Photoshop |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |