|
ПРИЗНАВАЊЕ НА М П Ц |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
небитно...
|
|
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ете ти...
|
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па небитно е бе... шо сеа, ако мпц-дпмне сака да се занимава со политка, нека изволааааат...
јас сепак мислам дека Црквата (онаа вистинската се разбира, која тешко може да се препознае дури и во искривена форма во мпц) треба да се занимава со духовни работи, а не со политика... |
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бе.... Не блеј. И пак прашањето од претходно, како и многу други, од твоја страна остануваат неодговорени. Кој и зошто не не признава?
п.с. внесуваш и многу елементи на верска омраза. Затоа не ми вели дека јас сум омразољубив. |
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за да има верска омраза, треба да мразиш нешто што е вера. Не може верски да се мрази, политичка партија...
кој и зошто не признава, за мене е небитно политичко, А НЕ ДУХОВНО прашање... Но сте се заплеткале во измислици и закони, па сега не можете да се отплеткате... |
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па тоа и велам. Не дека не е битно, но т.н. признавање е политичко, историско и секакво друго прашање, само не црковно. Оти напишав на почетокот дека никој не ни негира дека сме црква, туку ни го негираат името и статусот. А тоа и нема врска со духовното. Но ако некој те напаѓа, мораш да се браниш.
Еве, ти на пример, постојано некого напаѓаш без верска причина. Темите се за вероисповетта, а не за меѓусебни напади. Ама тоа е твојата омраза. |
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе ајде не ме психоанализирај... Ти шо сакаш? некој само да те тапша по рамо, и покрај тоа шо тешки небулози се прават...
значи дојде на моето... НЕМА ВРСКА со ДУХОВНОТО. Епа тоа значи, дека самата црква се занимава со недуховното, инаку како би била недуховно призната? јасно е сега нели... |
|
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е јасно. Не те анализирам. ПРОБЛЕМОТ нема врска со духовното, а не МПЦ. Проблем кој ни е наметнат. Не мора да се бориш за МПЦ - бори си се за својата држава, народ, историја и култура, и не им пречи на другите кои тоа го сакаат.
|
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а зошто тогаш ми браниш да се борам за СВОЈАТА (Христовата) Црква?
Зошто ти пречи, да се бунам и противам, против ова сквернавење на Апостолското учење? Зошто? Знаеш што е жалното, што вие што барем малку сте просветелни духовно во МПЦ, ги браните оние кои го уриваат христијанството, кои го срамотат крстот, и кои божем го проповедаат оној, кој во истиот момент пак би го распнале... А колку подобро би било, да ни се придружите на сите нас, кои сакаме да видиме ВИСТИНСКА духовна обнова на нашиот народ... |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo im treba hrabrost da soberat i da kazat otvoreno shto nechini i shto treba da se smeni....tie si priznavaat vo sebe,no glasno treba da izgovorat
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дај Боже да си во право белег...
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Придружете се но во добро и во зло,бидете апостоли на земја а не во рајот перфектен.ВИСТИНА,ВИСТИНА,ВИСТИНА,ВИСТИНА а што Аџија знае од тоа кога слепо руши се пред себе |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ха... аџија рушел... Да бе, аџија е крив за казината, за хотелите, за расколниците, за еретиците, за билбордите, за имотите... Секој што ќе ја каже вистината, за вас е крив...
ОД такви дефетисти, кои само ќутат цел живот, на секоја неправда, државава и црквава стигна до ова дереџе... Ќути си македонче, кубурата чувај ја за зли денови... абе ајде... |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе пак ВИСТИНА,ВИСТИНА,ВИСТИНА,ВИСТИНА од каде знаеш дека не си слепо заведен и дека не те вртат на мало прсте како што си сакаат
|
|
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |