|
Полигамија |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne mislam na toa. Mislam deka 80% od zenite se zainteresirani za 20% od mazite. A mazite ne prebiraat tolku |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
за мене не е прифатлива полигамијата! никако!
зошто непотребно да се мрсат односите- па имаме еден куп полу браќа и полу сестри, зошто на некој маж би ми требало повеќе од една жена за брак? бракот го разбирам како заедница на МАЖ и ЖЕНА застапени во однос 1:1, , а не маж и ЖЕНИ |
|||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хехе, не разбираш. Не дека им требаат на мажите повеќе жени. Туку на жените им треба маж, пожелно „добар“. А сите добри се зафатени |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e pa rabotata e so brakot ne e prirodna rabota,brakot e institucija a to ti e direktno povrzno so opstestvoto.prirodata na covekot i ponatamu ke e poligamna i to nikogas nemat da se smenit.kolku za primer,kazi mi samo kolku poznavas ti bracni partneri na koj so partnerot mu e prv/a?
|
|||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ovde ne stanuva zbor za dali partnerkata/partnerot e prv ili ne. Retkost se onie sto za svojot zivot imale samo eden partner. Ne zborime ni za vrski von brakot. Zborime za brak na eden maz so poveke zeni istovremeno ili na edna zena so poveke mazi i site ziveat zaedno neli, vo poligamna zaednica.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nikoj ne kaza do sega ,zoshto e stvarno potrebna monogamijata!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa ti negde kaza, so edna ne mozes da izlezes na kraj ... a i jas ne bi podnela uste 2-3 zeni da mi se motkaat niz kuka
|
|||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тоа не е точно дека кај животните или во праисторија немало моногамија... Точно е дека во „законот на џунглата“ жената не можела никако да го уценува мажот, и затоа морала да трпи, што не значи дека така и одговарало и дека не и смеатало според вродениот инстинкт... |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и да дополнам некој спомна овде дали му е прва, или не му е... тоа не е полигамија, дури и да имал повеќе последователно моногамни врски... капираш?
|
|||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
adzi pomiri se so faktot deka poligamijata e vo prirodata na coekot,pomiri se,golemi umoj go kazale to,a pobaraj vo literatura za psihologija ke se uveris
|
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ма нема јас што да се помирувам или не... дали е вака или онака, за мене лично е небитно...
само посочив дека моногамијата освен физички, така и инстинктивно му е вградена на човекот... многу поголеми умои од мене го кажале ова, не измислив јас топла вода... (вакви аргументи од безизлез ми се најубаи...) |
|||
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
monogamijata ni fizicki ni instiktivno ne mu e vgradena na coekot,to se odnesvit na poligamijata
|
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
твоиве постови ми личат на паролите од едно време...без суштина, само слогани...
шо велиш полигамијата му е физички вградена на човекот а? Прости што ќе бидам вулгарен, ама тебе Господ да ни ти вградил два, па да можеш во исто време „полигамно“ да општиш? Мислам да, постојат такви примери од природата, се нарекуваат FREAKS OF NATURE... a велиш и инстинктивно му е вградена а? прости, шо ќе бидам директен, ама значи тебе ич не ти сметат шо девојка ти ја работат уште едно 10-тина други, пошто нели, си има она инстинкт... |
|||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |