|
Влез на компјутерот од било кој друг компјутер |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
trafik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ТатароТурко-Монгол Регистриран: 10.Декември.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Remote Desktop е по труден за конфигориране когато влезеш в компютара се прекратява работата на работещия на самия компютар докато UltraVNC няма такъв проблем Изменето од trafik - 15.Април.2007 во 14:15 |
|||
zigi
Група Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Адресата е пред очи одма на крај:) Ај баш да видиме дали "обични корисници" ќе можат да ја најдат Значи ја бараме IP адресата: Дека е разбираш:) Connection-specific
DNS Suffix . : Description .
. . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface Physical
Address. . . . . . . . . : 00-59-33-00-00-00 Dhcp Enabled.
. . . . . . . . . . : No IP Address. .
. . . . . . . . . . : 209.441.77.555 Subnet Mask .
. . . . . . . . . . : 244.355.995.222 Default
Gateway . . . . . . . . . : 103.331.66.222 DNS Servers .
. . . . . . . . . . : 309.213.22.112 432.224.34.22 Изменето од zigi - 15.Април.2007 во 14:28 |
|||
REBEL CODE
|
|||
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
iiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssssssssssss!so plais tuka?
|
|||
Митко
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 05.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ти trafik ако ми се обраќаш на мене тогаш говори МАКЕДОНСКИ!
|
|||
Mitko
|
|||
nikec
Нов член Регистриран: 06.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako mozam da se vrzam so drug kompjuter
|
|||
sreken den
|
|||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
so kabel...
|
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На вакво прашање биди среќен ако некој ти одговори... Малку да разгледаше низ форумов ќе најдеше ваква тема, па ако не е тоа што бараш, тогаш можеше и тема да отвориш и прашањето поубаво да го формулираш. Имено за каков вид на поврзување те интересира (преку интернет, домашна мрежа), дали меѓу PC со windows OS или и linux, и на крај дали те интересира само трансфер на фајлови или X Windows (визуелизација на десктоп/от).... Изменето од влечка - 19.Мај.2007 во 07:36 |
|||
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Преку интернет
|
|||
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|||
timer_is_off
Нов член Регистриран: 31.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
preku irc
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не видов конкретни одговори. Начини се разбира има многу.
Ви го препорачувам оној кој јас го работам. Потребни ви се два програма кои се бесплатни (и двата беа спомнати погоре) 1. Hamachi - создава виртуелна мрежа и доделува фиксни ИП адреси, многу е корисно ако на другата страна каде се поврзувате нема кој да ви ја каже ИП адресата. Исто така корисно ако сакате со другарите да си играте мрежни игри. Треба да е инсталиран на сите компјутери кои сакате да ги поврзете 2. UltraVNc е самото поврзување. На страната на далечниот компјутер треба да е активен UltraVnc server, (може да се намести да се подига заедно со Windows) а на вашиот компјутер UltraVnc viewer, едноставно се внесува адресата која Hamachi ви ја дава и Voala, го имате десктопот на далечниот компјутер исто како да е пред вас. Изменето од Ateist - 08.Јуни.2007 во 10:02 |
|||
Darkness_Hack
Нов член Регистриран: 03.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da mozes zemija programata Ultra Vnc i instaliraja na tvojot kompjuter mislam dokolku sakas tvojot kompjuter da go kontroliras.znaci samo sto treba e e da go uklucis i da ja znaes internet ip adresata na tvojot kompjuter.PRIMER tvojata ip e 62.162.0.0 samo treba da otvoris Interner Explorer i da napises http://62.162.0.0:5800 ako treba uste pojasnuvanje kazi Pozdrav
|
|||
markomk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ak sakas na tvojot samo preku REMOTE dosta e :D a ak sakas kan nekoj drug da vlezis ke pocekas za to :D |
|||
kire_bt
Нов член Регистриран: 02.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има некоја програма која ти бара да внесиш ИП адреса ода тој комп. шо сакаш да влезиш и така да му влезиш оти кај брачет ми му ја знам ИП и сакам да му кажвам нешто дека е помал и да не одам на секое ако има таков програм дајте го плс.
|
|||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема таков програм за тебе сними си team viewer |
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |