|
Монотонија во врската?? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас се сложувам со Големото кисче
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не. Сакам да кажам дека понекогаш во врската (кога е веќе подолга, повеќе од една година, па натаму) имаме потреба од повлекување, да бидам малку сама на пример, да не бидам интензивно со партнерот, туку повеќе со себе. И во такви периоди може да се случи да не ми недостасува, бидејки имам потреба да бидам сама, кон себе свртена. (Тоа е меѓу другото и повторно полнење на „емотивните батерии“). И мислам дека е убаво и здраво ако можам и смеам да му кажам на партнерот дека во тој момент тој не ми треба, не ми недостасува. Истото важи и за него. Но тоа е само период. Може да е 3 дена, една недела, две. (Пошто има парови кои се плашат да се одвојат на 2 дена еден од друг, поради недоверба, камо ли да си кажат дека не си недостасуваат).
А ака по таков период на дистанца не се пројави желба или потреба да се искомуницира со партнерот, тогаш тоа покажува дека можеби љубовта престанала.
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako fati monotonija , prijatno so zdravje , mada mene nikogas ne me fatila sekogas mi e interesno , ima edna interesna izreka : KOGA NA LUGETO IM E DOSADNO , NAJCESTO IM E ZDOSADENO SAMI OD SEBE
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ако си 24/7 си дечкото/девојката
и ако тоа трае со месеци едноставно се станува предвидливо нема некоја штознам, магија на изненадување почнуваш да се чувствувасш сигурно, опуштено, не се средуваш како порано со саати... |
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
токму тоа беше причината поради која му раскинав на последниов дечко |
||
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JAS SUM NEPREDVIDLIV I NEMA DOSADA
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
monotonija faka ako sme so "jak-karakter" ... i ne se menuvame ... covekot sekoj den treba da e kako nov ... da e kako nova licnost... a ne da e kako nekoe drvo ... da bide ist ... deka imal "cvrst-karakter" ... edna voda ... ako stoi podolgo vreme ke bide bara ... ako stalno se menuva .... ke bide kako izvor ... taka i nie ... treba da se menuvame ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moze bil u depresija i sega zaradi tebe ke se ubie...ke go nosis na dusa, mori eeeej... |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога веќе ќе осетите монотонија во вашата врска во никој случај не смеете да го обвините вашиот партнер поради тоа. Многумина си ја подаваат вината еден на друг, а поточно и двајцата се виновни. Ниедна врска не би станала монотона ако добро се гради според некои си правила што се вели. Според мене не смееме да оставиме и чекаме времето да си го изгради своето туку треба ние да вложиме.....доволно доста за да не дозволиме нашата врска да стигне до тој чекор наречен монотонија. Ако по цели денови вие сте заедно и на почетокот ви е се во ред, дури и кога немате моабет, потоа од навика се доаѓа полесно до караници и сл.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МОнотоно ми е да зборувам за монотонија.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ставаме нож под грло
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stavame nesto drugo ...
|
||
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e togas kaj da e krajot se blizi |
||
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toni Montana - Skarface
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |