Испечати | Затвори го прозорот

Монотонија во врската??

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6579
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 06:50
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Монотонија во врската??
Постирано од: malecko
Наслов: Монотонија во врската??
Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 20:07
Sto ako nastane monotonija vo vrskata, go sakate a ve gusi, ...ili dosadno vi e?????????

-------------
Ajde da igrame prolet, jas ke te sakam a ti ke cvetas

Коментари:
Постирано од: mamma
Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 20:47
Ako go sakate....a ve gusi, odelete se na nekoe vreme,ako vidite deka toa funkcionira, znaci deka ne go sakate

Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 21:23

Не се согласувам со мамма. Мислам дека добра врска е врска во која партнерите смеат и можат  да си дозволат да си кажат дека МОЖАТ еден без друг, дека не си недостасуваат. Јас сум таков тип. Таа слобода и искреност ми е неопходна. И тоа воопшто не значи дека не го сакам човекот или тој мене. Како што не „умираме“ од љубов за нашите родители или деца или пријатели, а сепак ги сакаме најмногу на свет и се би дале за нив... Дистанца (односно повлекување) од време на време е многу здрава работа.  

Но, ако разделбата(паузата) трае подолго, а потребата да се биде заедно(или барем да се чуете) не се појавува, тогаш станува сомнително дали се работи за вистинска врска или минување време со некого од чиста навика...тогаш треба човек да се замисли и да биде искрен со себе, а потоа и со партнерот (да не се гњават еден со друг, со други зборови).

Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 21:57
Pa da,nesto slicno i jas kazav-ako ve gusi dajte si malku vreme za razmisluvanje dali vie navistina go sakate i pokraj toa sto ve gusi.Ako pauzata trae podolgo i dobro se cuvstvuvas ,navistina e somnitelno dali se raboti za iskrena ljubov  

Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 22:11
Pa po mene taka nekako mu doadja,ako ne ti igraat peperutki vo stomakot znaci deka ne e bas sigurno deka go sakas. 

Постирано од: Dana
Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 22:23
Ne se soglasuvam, peperutkite se obicno znak za zaljubenost a ne za ljubov.

-------------
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />

Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 22:30
Zaljubenost ili ljubov ne e vazno vazno e dali reagiras koga ke pomislis na nego.
Ako ne,togas nema cuvstva,nema emocii,nema ljubov zosto se cudis T-viki?
Procitajte go prasanjeto od  malecko!
Kako moze da te gusi ako go sakas?

Датум на внесување: 11.Февруари.2007 во 22:43
Da...i ?

Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 12.Февруари.2007 во 01:02

Mislam deka moze da ima monotonija ...

VO SEKOJ SLUCAJ IMA MNOGU NACINI
TAA DA SE POBEDI ...

NAJLESNO BI BILO DA SE NAPRAVI NEKOJA IZMENA
AKO EDNIOT NEZNAE KAKO ... DRUGIOT TOA NEKA GO NAPRAVI...

NEKOE IZNENADUVANJE ...

ODENJE NA NEKOE TAJNO MESTO ....

ISFRLANJE NEKOI TEMI ZA MUABET...

POSEBNO DA SE IZBEGNUVA POLITIKA...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 12.Февруари.2007 во 01:14
ima neso i ubavo i vo nonotonijata
primer e bolero
no neka kratko trae

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: tragach
Датум на внесување: 12.Февруари.2007 во 10:11
налет ондак ако ви е монотонија
сменете нешто у врската... Lamp
бидете креативни малце, па ако пак не ти е се како што треба, што би се рекло не ти се сите овци на број, иди даље

Постирано од: malecko
Датум на внесување: 12.Февруари.2007 во 11:27
Originally posted by anakin anakin напиша:

ima neso i ubavo i vo nonotonijata
primer e bolero
no neka kratko trae

bolero????????????? sto e pa sea toa????

-------------
Ajde da igrame prolet, jas ke te sakam a ti ke cvetas

Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 12.Февруари.2007 во 11:51
Bolero - Maurice Ravel.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bol%C3%A9ro - http://en.wikipedia.org/wiki/Bol%C3%A9ro
Многу добра композиција. Посебно за будење!

-------------
Јас сум мајстор!

http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)

Постирано од: BiG_kIsS
Датум на внесување: 12.Февруари.2007 во 15:51
Најубаво муабет да се прави... Да си кажат партнерите што мислат... И да превземат нешто во врска со тоа... Да сменат нешто.... 

-------------
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 13.Февруари.2007 во 14:57
И јас се сложувам со Големото кисчеLOL  LOL  LOLWink

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 13.Февруари.2007 во 16:39
Originally posted by T-viki T-viki напиша:

AKO SVATIV?stom ne ti nedostiga posle se znaci super ti e taka ?ili

Не. Сакам да кажам дека понекогаш во врската (кога е веќе подолга, повеќе од една година, па натаму) имаме потреба од повлекување, да бидам малку сама на пример, да не бидам интензивно со партнерот, туку повеќе со себе. И во такви периоди може да се случи да не ми недостасува, бидејки имам потреба да бидам сама, кон себе свртена. (Тоа е меѓу другото и повторно полнење на „емотивните батерии“). И мислам дека е убаво и здраво ако можам  и смеам да му кажам на партнерот дека во тој момент тој не ми треба, не ми недостасува. Истото важи и за него. Но тоа е само период. Може да е 3 дена, една недела, две. (Пошто има парови кои се плашат да се одвојат на 2 дена еден од друг, поради недоверба, камо ли да си кажат дека не си недостасуваат).
А ака по таков период на дистанца не се пројави желба или потреба да се искомуницира со партнерот, тогаш тоа покажува дека можеби љубовта престанала.

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 14.Февруари.2007 во 14:19
ako fati monotonija , prijatno so zdravje , mada mene nikogas ne me fatila sekogas mi e interesno , ima edna interesna izreka : KOGA NA LUGETO IM E DOSADNO , NAJCESTO IM E ZDOSADENO  SAMI  OD SEBE

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Постирано од: Isis
Датум на внесување: 14.Февруари.2007 во 14:29
па ако си 24/7 си дечкото/девојката
и ако тоа трае со месеци
едноставно се станува предвидливо
нема некоја штознам, магија на изненадување
почнуваш да се чувствувасш сигурно, опуштено, не се средуваш како порано со саати...

-------------

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 09:54
Originally posted by malecko malecko напиша:

Sto ako nastane monotonija vo vrskata, go sakate a ve gusi, ...ili dosadno vi e?????????

токму тоа беше причината поради која му раскинав на последниов дечко

-------------

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 10:11
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

па ако си 24/7 си дечкото/девојката
и ако тоа трае со месеци
едноставно се станува предвидливо
нема некоја штознам, магија на изненадување
почнуваш да се чувствувасш сигурно, опуштено, не се средуваш како порано со саати...
JAS SUM NEPREDVIDLIV I NEMA DOSADA голема%20насмевка

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 12:38

monotonija faka ako sme so "jak-karakter" ...
i ne se menuvame ...

covekot sekoj den treba da e kako nov ...
da e kako nova licnost...

a ne da e kako nekoe drvo ...
da bide ist ...
deka imal "cvrst-karakter" ...

edna voda ...
ako stoi podolgo vreme ke bide bara ...

ako stalno se menuva ....
ke bide kako izvor ...

taka i nie ...
treba da se menuvame ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 14:11
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

токму тоа беше причината поради која му раскинав на последниов дечко

Moze bil u depresija i sega zaradi tebe ke se ubie...ke go nosis na dusa, mori eeeej...

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 19:14
Кога веќе ќе осетите монотонија во вашата врска во никој случај не смеете да го обвините вашиот партнер поради тоа. Многумина си ја подаваат вината еден на друг, а поточно и двајцата се виновни. Ниедна врска не би станала монотона ако добро се гради според некои си правила што се вели. Според мене не смееме да оставиме и чекаме времето да си го изгради своето туку треба ние да вложиме.....доволно доста за да не дозволиме нашата врска да стигне до тој чекор наречен монотонија. Ако по цели денови вие сте заедно и на почетокот ви е се во ред, дури и кога немате моабет, потоа од навика се доаѓа полесно до караници и сл.

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: BidiFit
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 19:46
МОнотоно ми е да зборувам за монотонија.

-------------
http://www.bidifit.com.mk - http://www.bidifit.com.mk

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 19:53
не ставаме нож под грло голема%20насмевка

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 21:33
Stavame nesto drugo ...

Постирано од: realna
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 22:02

e togas kaj da e krajot se blizi

-------------
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!

Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 22:19
Toni Montana - Skarface

Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 14.Февруари.2008 во 11:25
Mononijata e ubiec na vrskata....sami i dozvoluvame da zavladee, koga umira fantazijata - nastapuva monotonijata i toa veke e prviot predvesnik na krajot тага

-------------
I love life!!!

Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 14.Февруари.2008 во 11:31
Е тогаш да не и дозволиме да завладее!намигнување Марш за монотонијата!лутина

-------------
always look on the bright side of the life!

Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 06.Мај.2008 во 07:28
...monotonija e opasna stvar, ja lichno begam od ljubomora i od monotonija, zasho ne dozvoluem da se desi toa ni pod razno, taka mi e keif i sekogash ke dobivam jas...i ke mi e interesno u zivotot...zasho eden e...zivej go ama kvalitetno, a ne ko stoka nekoja dati kazujet sho da praish da ti diktiraat, toa ne e zivot, toa e monotonija i utka ziva...голема%20насмевка

-------------
...I feel like there is no need for conversation...

Датум на внесување: 06.Мај.2008 во 10:59
Taa so bese so Montana Toni - Skarface, ama on mnogu pukase i prodavase droga i ic ne bese umen i ne se pribirase doma " Po meani odis Koljo, rujno vino pies, doma rano ne si odis, da spies " ( dzingrlaka,dzink, dzink, dzink - taktot od pesnata ). A ona sakase toj Montana Toni da ja fati onaka maski i razdrma na samo i na golo, sto znaci "Mono - Toni - Ja "(ona). I kako on ne se pribirase ona si vodivnuvase :
 - Eee. so uboo bi bilo sea da dojde Mono Toni Ja i da me izonodi.
 Ama ovoj  pamet ne mu doagase dur ne go utepaa i dur taka lezese utepan ona klecese nad nego i lelekase :
 - O' MonoToniJa, o' MonoToniJa...so ubavo ke ni bese ! 

Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 27.Јули.2010 во 15:23

ако настане монотонија и ако ме гуши значи
редно време е да се разделиме за да не се досадуваме...среќа
а ако постои се уште љубов помеѓу нас
би се потрудиле заедно таа монотонија да исчезне,
односно не би дозволиле воопшто да дојде до монотонија ако уште се сакаме...

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

Постирано од: valentina-pp
Датум на внесување: 29.Јули.2010 во 17:42
eve eden uspesen i proveren sovet,pa koj ima vakva maka monotonija,gusenje neka ja primeni. Partnerot neka vi e na vidik pa pocnete da se preobrazuvate vo dobra glumica!zapocnuvate so scena od film na Vinona Rajder,prodolzuvate pohrabro so scena na film so onaa plavana glumica kako se vikase?filmot e Sino nebo soprugata na oficerot e ubava no malku poslobodna zena ....    aj ke vi tekne a ha i da se vratam na temava,zavrsuvate so scena od poznat film so Seron Stoun  eeee tuka nema promasaj...monotonijata otide v kanta!

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 29.Јули.2010 во 18:58
А како може да нема монотонија ако постојано сте заедно или пак тој навалува дека за него имаш малку време,доста со другарки и слични работи

-------------
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 29.Јули.2010 во 23:49
Ako dojde do monotonija...e togas e malku kriticno....

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 30.Јули.2010 во 12:00
Луѓе што немаат многу разбирање еден за друг ги напаѓа монотонија.
Кога се поминува квалитено време заедно и кога секој си има и хоби и пријатели и други обврски не би требало да дојде до гушење.
Кога има разноликост во зивотот на двајцата нема место за досадување еден со друг.
Треба бре да се има за што муабет да се направи а не по цело време заедно како лепенки, тоа не чини.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 30.Јули.2010 во 12:09
абе шом болеро остана евергрин шо па монотонија не би успеала
голема%20насмевка

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 30.Јули.2010 во 20:09
Монотонијата го навестува крајот на врската,значи партнерите се изгустирале еден со друг.

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 30.Јули.2010 во 22:40
Mozebi ne e monotonija, mozebi vlegle u manirizam?!

Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 12:56

Кога врската ја задушува монотонија

Една врска која е на почеток не познава монотонија, таа најчесто доаѓа кога се работи за подолга врска или брак. Ако постои и кај двајцата заинтересираност да се надмине таквата состојба, тогаш таа може да се надмине и врската да стане уште поцврста од претходно.

Никој не може да гарантира дека се работи за моментна монотонија, но може да биде таква ако и двајцата се трудат да биде надмината. До крај на врската или на бракот за време на ваквата состојба би дошло ако едниот не покажува знаци дека сака да се средат односите, ако одбегнува разговори и не прифаќа компромис. Доколку завладее ваквиот вид криза, не мора да значи дека неминовно ќе се случи „почеток на крајот". Сè зависи од тоа што сакаат двајцата. Еве неколку начини како да ја надминете монотонијата:

ЗАМEНЕТЕ ГИ УЛОГИТЕ

Внесете нешто ново во своите секојдневни активности, како на пример, за почеток- заменети ги улогите. Ако вие сте тие што секој ден по работното време готвите, тогаш дозволете му и тој да се проба во кујната. Макар и да не е успешно, сепак ќе биде интересно и смешно, бидејќи тој никогаш досега не го правел тоа. Заменувањето на улогите и должностите внесува одредена свежина во врската или заедничкиот живот, а ви помага и да ги согледате своите разлики.

ВНЕСЕТЕ АДРЕНАЛИН

Почнете редовно да го користите слободното време за да направите нешто интересно и за обајцата што тотално ќе ве исполнува. На пример, можете секое неделно попладне да го користите за да отидете на планинарење или, пак, да отидете на некое место на кое никогаш не сте биле и кое ви нуди простор за дополнителна возбуда од непознатото што ве очекува. Така ќе се почувствувате како повторно да сте во почетна фаза од врската и ќе ја добиете истата возбуда и занес како и на почетокот.

ШЕГУВАЈТЕ СЕ

Смислете некој интересен ритуал за кој знаете дека сигурно ќе му се допадне и ќе го изнасмее, а потоа применете го. Исто така можете да смислите некоја шега која никој нема да ја знае додека сте со друштвото, освен вие двајца. Заедничката тајна уште подлабоко ќе ве врзе и ќе направи да почувствувате дека делите нешто навистина особено, а тоа чувство ќе ви помогне да ги оживеете старите пеперутки во стомакот.

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk