|
Просјаци |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја мислам дека треба да се цензурира зборот .. и да се употребува роми... Они се шегуваат со тој збор ама едно е сам шеги на своја сметка да си прави а друго на туѓа... преоѓа во навреда...
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Циган му вели циган на циган = ОК
Друг му вели циган на циган = Навреда! Црнец му вели црнец на црнец = ОК Белец му вели црнец на црнец = Навреда! Шиптар му вели шиптар на шиптар = ОК Наш му вели шиптар на шиптар = Навреда! ОДИ СЕГА РАЗБЕРИ СЕ... Па ова е Вавилонска Кула... |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Давам. Не секогаш. Понекогаш разговарам со нив (ако се мали деца или млади). Во Париз кога живеев имаше еден клошар покрај излезот од метрото кому редовно му давав цигара/и. Инаку зависи од луѓето. Интуитивна селекција.
Интересно е да се каже дека по белиов свет постојат клошари кои се такви бидејки
животот ги навел (судбина, лична несреќа, катастрофа, алкохолизам, дроги, некаква слабост, губитници/лузери)
самите тоа го бираат (живее на отворен простор со куче, делува продуховено; постојат аристократи или богаташи кои бираат така да живеат за да ја видат другата страна на животот)
порано бегав од таквите(мислам на возрасните, не на младите се разбира), не дека сум се плашела, ама ми биле непријатни, страшно непријатни. Сега не. Воопшто....
зарем не живееше Диоген во буре? И е до ден денес еден од најпознатите филозофи? А што би било со него --- денес, кога денес би постоел и би живеел во - буре?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene nikoj ne mi dava,...pa,sprema toa..... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
брза,
ако никој друг, Господ ти дава... Или мислиш дека нема и попаметни и поспособни од тебе (и мене!) кои завршиле на улица? Тоа што имаме е чист благослов од горе... и никаква наша заслуга... поздрав... |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro,...neka e taka kako shto vikash,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekogas davav ko kje imav a sega poso se prepremnogu, gi ima
nasekade....a i mene toa sto go imam mi e broeno....ednostavno gi
ignoriram....
inaku bi im dala ... why not.... porano zamisluvav kaj sto kje gi soberam site vo nekoja ogromna zgrada, kaj so kje gi iskapam, sredam, pa kje im dadam da se najdat...pa kje gi odnesam vo shoping....i kje im obezbedam obrazovanie ama so tek na vreme sfativ deka toa ne e bas ...vozmozno |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најмногу мразам, кога лажат... Како еден човек неодамна што се претставуваше демек од некоја ТВ сакале некој прилог да снимаат... И замисли до каде одеше... Првиот пат ништо за пари, само за приказната. Вториот пат дојде, демек нешто се одложил прилогот, заглавиле некако, ако може да му дадам пари...
Такви не почитувам. Ако имаш потреба, треба да имаш доблест да го кажеш тоа... |
|
Arm'nj
Сениор Регистриран: 06.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde be ostaj te gi lugjeto....Jebi ga gi zadesilo a sega ovde ko fondacija nekoja ogromna gi sogledvime rezultatie....Ako davate OK---chuti te....Jas sakam da ne davam....
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мораш да даваш... И тоа е за луѓе. Не би посакал тебе да те задеси, па да видиме дали тогаш ќе размислуваш поинаку...
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cesto pati se razmisluvam kade na primer da odnesam nesto sto poveke ne mi e potrebno,a e relativno novo..nekako ne sme dovolno organizirani vo toj pogled,a ako mi zazvonat doma na vrata i pobaraat pari ili hrana im davam bez razmisluvanje,ama ako mi pokazat nekakvi dokumenti demek bolni vaka taka,stvarno ne im davam nisto
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш сум оставал да биде интуитивно . Некој ке добиел паричка ,некој ке добиел леб , беше некој згреан и со топол чај памтам...Некој не ке добиеше ништо . Зошто е така којзнае...така било секогаш...секогаш сум оставал ако има нешто да ме повлече одвнатре од срце... |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na nashi lugje sekogas davam. Na cigani ne, bidejki mnogu cesto se drski i agresivni, a golem del se dojdenci kosovari.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na cigancinjata na kamen most i na onie sto setaat od vrata do vrata ne davam nisto. Oblekata od decata koja im e smalena a zdrava, ja nosam obicno vo gradinkata ili vo uciliste.Sum da se pomogne na onie lugje koi gi snasla nekoja nesreka, pozar, raselenite lica od vojnata itn no ne i na prosjacite, mislam deka tie imaat mnogu poveke od eden covek koj raboti za plata.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |