|
ЕУТАНАЗИЈА - убиство од милосрдие |
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Автор | ||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
многу е суптилна темава...а што ако едноставно не се ниту спремни ниту зрели за ново човечко суштество? а дали при дијагностицирање на сериозна аномалија на ембрион имаме право на абортус? |
||
Motivation is game in my hands
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наукава е стигната до некаде, ама не е стигната до не знам каде... Има ситуации кои се едноставно големи непознаници?
Лично сум против абортус во речиси секоја ситуација. Тоа е сепак човечки плод, кој Бог има единствено право да го одземе. Бременоста исто така не е ПРАВО, има луѓе што едноставно колку и да сакаат не можат да имаат деца... Но има и тенки линии... Што со дете кое е плод на силување? Абортус или не? |
||
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако одиме по твојата логика.. и тоа е дете.... |
||
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па за мене е дете, ама ај шо мислите вие ме интересира?
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Slucaite koi gi spomnuvas dali se 5% od abortusite. Na tv ili vo vesnik imase statistika deka vo MK ima 30.000 abortusi godisno. Se prasuva li nekoj sto stanuva so tie devojki? Kakvo e nivnoto reproduktivno zdravje, za kolku e zgolemena verojatnosta na dobijat rak na dojka? |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не веројатно, или само оној кој може некаква материјална корист да извече од ваков факт, ваква статистика.
30.000, 83 дневно ова е одличен показател дека треба да се поработи на едукација |
||
|
||
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а тие 5% случаи ги спомнав како граничен пример за кои што абортусот треб ада е дозволен. доколку постои сериозна аномалија.
Неспремноста за дете моментот и исто така дискутабилна. Многу не се ама од немуакет пребрзо созреваат па се спремни за 9 месеци. Колку толку |
||
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што се однесува до аномалиите кај фетусот, доколку се открие во раната бременост, самите доктори инсистираат на абортус..Доколку се работи за тешка аномалија опасна и за детето и за мајката..
Што се однесува за еутаназија на болен сум против... Тоа немокно суштество свесно или не во кревет вегетирајки не ни може да си го искаже ставот... Тоа што бог го создал сам нека пресуди и кога и како ке си го земе...јас не сум таа да одлучувам нечиј живот да прекинувам и нема да го прекинам..Дали се работело за моите најблиски да ми вегетираат, нема да ми биде тешко да му говорам поред кревет макар и книга читала...Ке се надевам на чудо, а ако не ке се помирам кога ке почине.. Вака ако потпишам цел живот ќе ме гони тој потпис како убиец... Имаше една моментална ситуација кога требаше за мене да стават потпис..никој не се сложи, како ми било шкртнато така.. Станав следниот ден како ништо да не било...Замислете што ке беѓше да ме исклучеа.. така да еден создава и еден одлучува.. Јас ке седам и гледам тој живот да биде поудобен иако не ми врака со зборови, ќе се радувам што можам и да го допирам тоа тело со љубов.. мака?? не љубов и поврзаност е во прашање, мака не.. Се надевам се разбираме.. |
||
|
||
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да, ама со апаратите човекот си игра Бог |
||
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да, мила и на едукацијата на младите и на државава каде многу во брачна состојба ради неможност се одлучуваат на овој подвиг... Статистиката се зголемува од ден на ден.. Забораваат дека треба да се разможуваме и даруваме живот..а не прекинуваме од непромисленост.. |
||
|
||
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ме дочита?? не верувам секогаш дочитуваш и размислуваш Ивана... секој со својата судбина, не може секој да легне и мирно да си шпочине како сите што сакаме... Секој живот си има тежина, не е се мед и млеко..Како би осетиле дека сме живи и опстојуваме доколку нема за жал вакви тешки трзавици?? како ке го цениме повеке животот доколку не се намачиме малку.. Најлесно е пулл д плаг и завршена работа... Мене би ме изела совест.. |
||
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako e bebeto plod na siluvanje,zavisi od mnogu faktori...mnogu teska rabotakako prvo i jas da se najdam vo takva situacija iskreno neznam sto bi napravila,vaka ne sakam abortusi makar i 5 deca rodila,ama vo takva situacija sigurno bi se odlucila na abortus pa makar cel zivot bila gresna poradi toa..neznam...a ima sega eden mnogu ubav film za edno dete plod na siluvanje vo Bosna koe majkata ke resi da go rodi i neizmerno go saka.....
|
||
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto rabotat togas stoticite privatni ginekoloski orginacii? Ne tvrdam deka toa e definitivnata brojka, no sigurno e seuste frapantna iako mozebi nesto pomala. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ivana vo pravo si,samo navistina e ova golem problem,za sebe licno ako se najdam vo takva situacija sakam eutanazija,megjutoa dali nekoj ke se soglasi da izvrsi,toa neznam,zatoa sto i jas za sebe opravduvam,ama da go storam toa na drug ne bi mozelamnogu konfuzna i teska tema
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |