|
Нинџа филозофија |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledash visokoto I niskoto opstojuvaat vo
harmonija , ne mozat edno bez drugo , dolgoto I kratkoto ne mozat da opstojuvaat , za da znaeme da ja cenime ubavinata morame da znaeme sto e grdo … se e krug I se se nadopolnuva , mladichu. Mene ova mi se dopdna. You're full of sh*t, mladichu. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sve okolu nas e energija filozofijata e da ja apsorbiras celokupnata energija od sve sto e okolu tebe na pr. kamen voda drvo vozduh/da se iskoristi vo pravilen moment so pravilna namera pri toa da nemas nikakov kontakt ili pak da ja unistis !
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
filozofija e da znaes zosto....zatoa, sekoj za sebe, svojot zivot si odreduva zosto i ima svoja filozofija...ama voopsto, in general, covekot e premalo i preednostavno sustestvo za da dojde i blisku do odgovorot na kapitalnoto ZOSTO....
|
|
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cek da preprocitam
|
|
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaesh da imash I da nemash moraat da postojat Hmm.. ova ke mu doe kao nekakva si uteha i za tie so nemaat da se utesat so toa deka demek spored ninja filozofijava MORA DA POSTOJAT I TAKVI SO NEMAAT KAKO protiv teza na onie so imaat
daa... mnogu amerikanski romancinja se bazirani na ovaa tematika i filozofija demek ceni go toa so go imas zadovoli se so malku, bidi sreken i zadovolen od samiot sebe, nemaj kompleksi sakaj go svoeto nesovrseno telo... i za kraj zivej go momentot bez da te nervira minatoto i bez da ja planiras idninata BLA BLA BLA BLA BLA .....................................................
...................BLABLABLABLA..........................tHIS IS A HUGE PILE OF sh*t spored mene zosto????????? nekoj ke si rece deka sum negativec no NE NE!!!! realnosta e sosema druga ako bilo vaka sega nemalo jugoslavija da se raspadne nemalo site onie filozofcinja i fraeri od bivsite zlatni vremninja da se pretvorat vo manijaci bez pari koi sto ne mozat da fatat zenska poubava od merlin olbrajt od prosta pricina sto SE SE VRTI OKOLU PARATA!! I NA ZALOST NIKOJ NE E NITU MOZE DA SE ZADOVOLI SO MALKU I SEKOJ SAKA SE POVISE I VISE OD TOA SEKOJ SE STREMI KON SOVRSENO TELO I nemalo sega lepotici da se mazat za nekoi dedovsi na aparati za disenje ako ne se vrtel svetov okolu parata i alcnosta za VISEEE!!!
ne postoi ljubov samo interes i site so ke odgovorat sprotivno na ova se u velika zabluda
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima edna golema pravda vo Univerzumot:
- Sekoj doznava onolku kolku sto mozhe da razbere vo dadeniot moment. Tragikomedijata e sto togas si misli deka ja ispil seta mudrost na svetot i deka site onie sto ne go delat negovot mislenje - greshat. Ne sakajki, na toj nachin samo prodolzhuva da ja igra ulogata na karakterot vo dramata na zhivotot, nesvesen deka vo susthina toj e akterot na Ednoto i Ednistvenoto koe preku taa drama se krie Samoto sebe si za odnovo da se pronajde i uste podobro da se zapoznae. Nindzha, bidi pozdraven i prodolzhi so svojata konteplacija. Nikogas ne znaes koga ke sretnes akter. Изменето од Messenger - 25.Мај.2007 во 18:17 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Goddes of Chaos
Сениор Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tie sto go ucat scenarioto i dobro se vklopuvaat igrajki ja svojata uloga na scenata mozat da se narecat akteri, no tie sto ne go prifakaat scenarioto na dramata na zivotot, ne go znaat i nesposobni se da go naucat tie sto se seuste se prasuvam?? |
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ништо не разбрав од напишаново, а јас пак се нервирам дека не размислувам доволно плитко
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
He, he... Toa e Toa. Toa e Rubikon sto treba da se mine... Obratnoto e pravoto. Onie sto odat po scenarioto na dramata se karakterite vo taa drama, karakterite vo scenarioto. Akterot e eden, edinstven i ednoznachen i toj mozhe da igra razni karakteri. Vo momentot koga ke osoznae deka ne e karakter, tuku akter, za nego prestanuva dramata, prestanuva histerijata na sekojdnevniot zhivot onakov kako sto si go pretpostavuval. Togas stanuva svesen deka Toj e Toa sto E. Kako sto mi odgovori Bog na Mojsie, na prashanjeto "Koj si ti?" Bog mu odgovoti: "Jas sum toa sto sum!" He, he... Toa e Toa. Jas sum Toa, Ti si Toa, Toj e Toa, Nie sme Toa, Tie se Toa, Toa e Toa... i seto Toa e samo Toa i nisto drugo. Seto drugo e Iluzija, neddeliv del od dramata na zhivotot... Изменето од Messenger - 27.Мај.2007 во 02:02 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sakam da se povtoruvam, no ovoj pat ke go storam tokmu toa: Ima edna golema pravda vo Univerzumot: - Sekoj doznava onolku kolku sto mozhe da razbere vo dadeniot moment |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za nekoi odgovori nebile potrebni prasanja
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA SE NADOVRZAM I ZA NEKOJ LUGJE.............
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da na nekoi lugje univerzumot im e mal a sepak nemrdat od sobata
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I TOA KAKO SUDBINA ILI NEMA MOZEBI SO KOGO ...............DA IZLEZAT....AKO UNIVERZUMOT BAREM SPORED MENE E BEZGRANICEN..........
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |