|
Агенција за вработување на РМ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.avrm.gov.mk/WBStorage/Files/JavenoglasMKopstivestini17042012.pdf
Господа невработени! Повторна можност за бесплатни курсеви по ИТ, странски јазици и претприемаштво. Инаку утре е последен ден за пријавување. Работа нема да ви најдат но од знаење плус, глава не боли. |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ептен се ефикасни нема збор...како ја намалија привидно невработеноста
алал да им е, се скапаа од фалење |
||
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што да прават кога сеуште има вакви фирми. Мислат дека жениве не знаат крпа да држат во рака па им треба ...
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Предлог:
Да се преименува во агенција за евиденција тоа е најсоодветното име за оваа институција. Благодариме однапред. |
||
Guilty
Сениор Регистриран: 04.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 411 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja se evidentirav pred nekoe vreme , sega tamu nakaj april pak ke me popisuvaat, ako ne zaboravam.
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гилти, ти си „гилти“ што предвидените цели на владата, за намалување на невработеноста, не се остваруваат со зацртаното темпо! Досега цифрата веќе требаше да падне под 200.000, а ти сега најде да се пријавуваш! Ете, од овакви не одиме напред! btw. еден виц. Невработен инженер (не е важно што) доаѓа во агенција за вработување. Невработен: - Дојдов кај вас да ми најдете работа, да ме вработите. Чиновничето: - Добро, еве имам една понуда. Работно место главен инженер, плата 2000 евра месечно, службено возило, обезбеден стан ... Невработен: - Ама чекајте, вие сигурно се зезате со мене!? Чиновничето: - Е кој прв почна бе ... ? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да лупнат и овие некоја лотарија,а
Ако ништо друго,ќе го поднаполнат буџетот заради потребните документи при учество во истата Па кој сака да игра нека си плати... Кој не срам да му е не му се работи Изменето од Орка - 20.Декември.2013 во 20:17 |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денес на тв кажаа, убаво слушнав...
Во 2013 год. невработеноста се намалила од 35 на 27% значи ако одиме со вакво темпо за 3 години ќе нема невработени сите на работа
|
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. Сигурно Велес не е единствен.
Нема ден, а некој од вработените чиновничиња (канцелариските глувци) во АВРМ да не е надвор од работното место (до пазар, до банка, до дуќанче, до некое кафеанче да си купат ќебапчиња...)*, додека невработените чекаат пред неговата канцеларија за да се пријават. 2. Владава постојано ни’ труби за модернизација на општествово, за едношалтерски систем, за унапредување на информатичките технологии, за воведување електронски здравствени картички ... 1+2. Па, си размислувам Зошто владава не воведе електронски картички за невработени?! Така секој невработен би можел да си отиде во одредениот термин за пријавување, да ја помине картичката на автоматскиот читач на картички (кој е поставен на влезот од АВРМ) и воопшто да не чека „со саати“ пред канцелариите. Овака би се намалила и администрацијата од непотребни лезилебовци, а и ќе се поштедат, ќе се спасат од маките кутрите тие, бидејќи постојано се жалат од „прекумерната“ и „претешката“ работа на запишување во картончињата на следниот термин за пријавување на (замислете) педесетина невработени на ден. * - Не зборувам за време на пауза. Р.Ѕ. Можеби овој пост требаше да го пишам во темата „Предлози до Владата“, но ... еве се одлучив за овде. И така и така ова мое „тресење зелени“ нема да има никакво влијание врз надлежните фактори, па сеедно е каде ќе биде пишано. |
||
|
||
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Далеку сме ние од модернизација, доволно е да се погледне ( зградата, ходникот) канцеларијата на дотичните на што личи, а да не зборуваме за компјутерите кои им се " пребрзи ". Едноставно кога ќе влезам во некои јавни институции заборавам во кој век живееме
|
||
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
||
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мала исправка од 38 % на 28% според Влада на РМ
|
||
|
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Ма како Бе 38, 28 %! Информациите ви се веќе застарени. Не сте слушнале, денес е веќе 22%. Е не, ќе се заебаваме! |
||
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај и да е, ќе почне да ми фали Златников со бисерите
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |