|
Вашето искуство со Opel Vectra 2.0 dti ??? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SDI никако....! бегај од фолксвагенови , особено 1.9 , дизели без турбо. Има многу непогодно бризгање, и на 200 000 ја завршуваат кариерата. А турбо дизелите се повеќе од солидни. Можеби е поефтина SDI ама ќе се каеш ако ја земиш, верувај ми... најдобронамерно ти кажувам - TDI. Сите до сега се попариле што се прелажале за SDI. И уште едно на рака - нема влечна снага. 2000-2001ва ќе ја платиш посолено, ама затоа ќе и се изнавозиш Најбитно, да не се затрчуваш по просечни цени... плати поскапо да возиш подолго. Прост пример: Имав пред неколку години еден 101 медитеран. Бомба беше колата. Ја дадов за 400 и малку , не регистрирана и без акомулатор. Во тоа време знам дека земаа за 350 сосе плин, и регистрирани. Уште го гледам низ градов , му се изнавозија луѓето... до сега кога и да ме сретнат ми викаат алал да ми биле парите, си вредел се до денар. А , другите што ги шиткаа за мали пари, покажаа огромни дефекти и многу од нив завршија в отпад или на делови (мал ни е градов , имам увид на поќето коли што сум ги гледал) Затоа, ако треба постара нека биди, ама нека биди посолидна оти 2-3 години не се многу разлика Па да ни се пофалиш кога ќе ја купиш |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SDI eventualno samo za
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
pillot
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 836 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe..neli temata bese vaseto iskustvo za opel vectra 2,0dti??
neznam..sum uvezol poveke pachinja dosega nemam loso iskustvo sepak ako bi se odlucuval megu di i dti vtorava 74kw i nekako poveke i prilega taa snaga sepak e golemo vozilo za togash koga bese proizvedena 97-2002 bese visoka klasa na vozilo sum imal i takvi koj minale i po 700.000km znaci od strana na motor dobro vozilo so soodvetno odrzavanje..normalno |
||
bidi sekogash onoj sto vistinski si
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако се држиме строго до темата, нема да има дружење на форумов , ами само информирање
Сврти нагоре по постовите и ќе сватш зошто е заминато малку надвор од насловот... Пајсер... тоа со 1.4 ТДИ биле закон. Ја искрено не сум се зближил со лупо баш многу... SDI троши многу малку, ама не трпи големи километражи и малтретирања Што знам... може да биде топ за лупо АА.... немој да се лажите за дизел без турбо , поготово кола подолга од 3600... |
||
morison
Нов член Регистриран: 22.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zdrvo:
Gi citav porakive jas sum nov na forumov i jas imam opel vectra b 1,6 16 v me interesira dali moze nekoj da mi pomogne i da mi kaze sto e problemot so opelot omam problem samo so vrakane na gasta koga ke ja otpustam nogata od pedalata za gas sporo se vraka nekolu sekundi ja zadrzuva da receme odprilika oklu 5 sek. ja drzi pa otposle se vraka gasta i mi pravi problem pozdrav..... |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пиши му го проблемотво личнапорака на laki bu ...
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |