IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Може ли да се види Исус, денес?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Може ли да се види Исус, денес?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 16:34
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Kako gi razbirash ovie zborovi?

Tokmu kako sto kazal ISUS, nikako podrugo.

Da ne veruvame na sekoj koj ke kaze deka go videl ISUS, vamu ili tamu...

Negovoto doagjanje ke bide vidlivo i ke go vidi celiot svet a toa ke se sluci vo Armagedon, pri Vtoroto Hristovo doagjanje.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 17:05
...jas ne veruvam na sekoj tuku,...ne veruvam na nikoj !

...a toa deka koga ke dojde armagedon ,...ke dojde i toj ,...e sosemma tochno !
да
...togash ,...navistina ,...site do eden ,..veruvam deka ke go vidat gospod!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 17:06
Originally posted by brza brza напиша:

...jas ne veruvam na sekoj tuku,...ne veruvam na nikoj !

...a toa deka koga ke dojde armagedon ,...ke dojde i toj ,...e sosemma tochno !
да
...togash ,...navistina ,...site do eden ,..veruvam deka ke go vidat gospod!намигнување

да
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 18:57
Јас со мојот слаб енглески не слушнав никаде дека човеков повикува некого за да го следи некаде и Го види Исус Христос, туку (колку што разбрав јас) кажува за тоа што му се случило и го преобрнало во неговиот живот и во неговата (не)вера!

Пред неколку месеци една сестра ми даде едно дирливо сведоштво од еден човек кој што го доживува Христа додека оди на аџилок. Неговите соаџии воопшто не можеле да сватат што тој прави кога го напушта аџилакот поради Христа.

Денес тој е еден сосема поинаков човек од она што бил, пред да Го доживее Исуса Христа!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2010 во 23:03

Matej , 28; 18 -20

Toj e tuka so nas   !!!!

Изменето од Blagoj_s - 28.Август.2010 во 13:21
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 00:10
Matej 28: 18-31          ???

Mozhesh da citirash shto e toa bidejki jas ne mozham da go najdam?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 11:27
Originally posted by Blagoj_s Blagoj_s напиша:

Matej , 28; 18 -31

Toj e tuka so nas   !!!!

Да,тој е тука....со нас ,до нас ,меѓу нас,околу нас......но, се се сведува на чувство, на верба, невидливо,недопирливо,апстракно,но сепак моќно за верниците.

Патем и јас малку станав радознала,ќе ни го цитираш ли поглавјето,да прочитаме и ние останатите кои не можеме да најдеме?!

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 13:21

Evangeli spored Matej. 28 glava od 18 do 20 stih.

Togas Isus im se priblizi i im rece: "Dadena mi e seta vlast na neboto i na zemjata. Taka odejki, napravete gi site narodi Moi ucenici, krstevajki gi vo imeto na Tatkoto i Sinot i Svetiot Duh ! Ucejki da pazat se sto Sum vi zapovedal! I eve,Jas Sum so vas vo site dni do svrsetokot na svetot.Amin!"

Se razbira duhovno!!

Pozdrav
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 13:23
Ахх за духовно знаевме,јас мислев да не е нешто поврзано со темата,нешто како доказ за сведоштвото на  човекот кој вели дека имал средба со Исус.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2010 во 06:17

Togas Isus im se priblizi i im rece: "Dadena mi e seta vlast na neboto i na zemjata. Taka odejki, napravete gi site narodi Moi ucenici, krstevajki gi vo imeto na Tatkoto i Sinot i Svetiot Duh ! Ucejki da pazat se sto Sum vi zapovedal! I eve,Jas Sum so vas vo site dni do svrsetokot na svetot.Amin!"

Se razbira duhovno!!

Pozdrav

OK, sega razbrav. Se raboti za stihovi od 18 do 20, a ne do 31.
Imeno, ne postojat povekje do 20 stiha vo taa glava.

Patem, renatax e vo pravo, citatot ne e merodaven za temata.

Изменето од Messenger - 29.Август.2010 во 06:18
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2010 во 12:06
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Se razbira duhovno!!

Pozdrav

OK, sega razbrav. Se raboti za stihovi od 18 do 20, a ne do 31.
Imeno, ne postojat povekje do 20 stiha vo taa glava.

Patem, renatax e vo pravo, citatot ne e merodaven za temata.

Dobro napraviv greska , od nevnimanie -oprosti.

Jas napisav na koj nacin moze da bide Hristis so nas !

Sekoe drugo telesno prisustvo na Hristos e laga sueta od strana na gavolot!
Treba da se vnimavava da ne se fatime vo stapicata na zloto.

Pozdrav
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2010 во 23:25

Чудесен е Живиот ГОСПОД! ХалелуЈАХ!

Живиот БОГ мие Сведок дека ја пишувам Вистината!

Вторникот пред 2 недели , после работа, бев да се рашетам и се искачив до блиската горичка. Но, пред да се искачам и да си седнам на клупата, видов дека на највисокото место од гората гори оган и има трактор со дрвено (покриена) приколица. Си помислив дека е некој од селаните. Додека седев на видиковецот 50тина метри од клупата беше тракторот и огнот, но наместо да работи некој селанец, јас приметив дека тоа е една фамилија со 2 возрасни и 3 дечиња. После половина час помина и еден човек со куче (бернандинец). Десетина минути после тоа јас станав и сакав да поминам покрај фамилијата за да си направам еден цел круг и да си заминам дома.
Арно ама, што повеќе им се доближував така се повеќе приметував дека тие гледаат кон мене со прилично загрижени очи. Кога стигнав до ними мажот ме праша дали видов едно малечко детенце? Јас им кажав дека во правецот кадешто јас седев не помина никој освен човекот со кучето! Така ние веднаш почнавме да го бараме детето, кој кон исток, кој кон запад, а јас кон север кадешто е шумата. Тогаш одеднаш баш од југ – кадешто е една доста стрмна ливада – се зачу детски глас и малиот целиот насмеан трчаше нагоре кон нас. Така се запознавме и останав кај ними до полноќ. Тоа беше една верна фамилија која својот одмор си го правеше на тракторска приколица, одејќи од едно до друго место низ својата земја.

Вчера – вторник – после таа убава средба со таа фамилија (со која на крајот заедничко му благодаревме на БОГА што така не’ состае), после работа се возам со велосипедот до другото село и на враќање се решив да возам преку ридот со гората, но нити на крај памет не стаев дека баш пред 2 недели беше таа случка.
Кога се искачував на “врвот“ од левата страна преку една ливада се доближуваше една жена која имаше вржано една плетена корпа околу појасот а ја следеа 2 мачки. На одстојание од 30тина метри и’ се поздравив љубезно и си продолжив понатака да возам. Арно ама после 50тина метри (во непосредна близина на местото кадешто пред 2 недели се сретнавме со фамилијата), покрај патот мирно си пасеа 2 срни поради кои застанав да не ги исплашам и малку да им се подивам. Додека така ги гледав жената ме стигна. Почнавме да зборуваме дека баш ноќта започнува ловечката сезона и дека би било љубезно од ловџиите кога би ловеле само стари животни. Се запознавме и видов дека и оваа жена беше една верна жена која Исус на чудесен начин Го доживува во својот живот.   Таа ми раскажуваше за една случка кога на работа (во амбулантата) го заборавила клучот од установата кадешто требала медицински да интервенира и како Исус – во срцето - и’ рекол дека таа треба да отвори со нејзиниот домашен клуч, што за нејзино чудење тоа и функционирало.

Денес на работа слушам како некој телефонски му се јавува на еден мој колега, кој потекнува од една сунитска земја. После разговорот ми кажа дека бабата на зетму е на умирање и дека тој (зетот) ќе лета за неговата домовина.
Колегата сеќавајќи се на смртта на својата сакана баба (со која пораснал и му била како мајка), воздивна и го потегна прашањето за смислата на животот. Јас пробав да го утешам и да му посведочам за НадежтА на Евангелието БОЖЈЕ (Кое што е Христос)!

Тогаш тој со дискретен глас и внимателни очи ми рече дека ќе ми каже нешто што досега само на мајкаму, теткаму и на најдобриот другар му го има кажано. Внимателно го слушав и се чудев на БОЖЈАТА Љубов и Чудесност за која ми раскажуваше!

Тој ми кажа дека пред неколку години кога му одело многу тешко и кога тој почнал да оди по многу криви патишта - а само околу 2 години после смртта на неговиот телесен татко – доаѓајќи дома неколку часа после полноќ, пробувал да ја отвори улазната врата која стотици пати ја отворил и никогаш немал проблем со отварањето. Но таа ноќ било поинаку!
Додека се мачев да ја отворам, како да слушнав глас кој ми вели: Завртисе наназад! – денеска (1 септември 2010) ми го раскажува ова мојот колега.

Јас се завртев и што ќе видам!? - вели тој.
Во полноќната темнина – преку тротоарот од мојата страна, преку двосмерната улица, на тротоарот од другата страна – како еден човек во снежна бела едноделна облека , со капуљча над снежно белата коса и брада, гледа право на мене. Јас се исплашив и побрзо пробав да ја отворам вратата, но не успевав!
Се завртив уште еднаш и погледав во истиот правец. Чудесна Светлина зрачеше од Него! Преку левото рамо Му висеше нешто како стап.
Точно кон мене гледаше и како загрижено да ја заниша главата.

Јас пробав повторно да ја отворам вратата и овојпат успеав!
Влегов во станот преплашен. Легнав во кревет, но толку се тресев и ми беше ладно како никогаш досега. Десеттина минути после тоа, одеднаш и стравот и студот потполно се изгубија, така да јаc станав и дури го отворив прозорот.

ХалелуЈАХ!

Со голема сериозност и искреност ми го кажуваше ова колегата, на кого прилично му верувам за случката.
Тој ми вели: Незнам Кој беше тоа, но мислам дека тоа беше БОЖЈИ Светец Кој не е од овој свет, а сакаше да ме прибере !

Што мислите вие?
Кој беше Оној што сака да го прибере мојот колега?
Дали треба да му верувам – колку што му верувам - на раскажувањата од мојот колега ?

Поздрав до сите

Шалом Алеихем!

Изменето од spiros - 01.Септември.2010 во 23:37
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2010 во 00:44
Originally posted by spiros spiros напиша:

Што мислите вие?
Дали треба да му верувам – колку што му верувам - на раскажувањата од мојот колега ?

Mislam deka kolega ti treba da ne pie taka da vo idnina nema da pravi zbrka so adresata kade zivee a i so klucevite.
A toj sto sakal da go pribere kolega ti e sigurno nekoj od alfite faten vo cudo koga go gledal kolega ti sto raboti hahahahahahahaa..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2010 во 00:47
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by spiros spiros напиша:

Што мислите вие?

Mislam deka kolega ti treba da ne pie taka da vo idnina nema da pravi zbrka so adresata kade zivee a i so klucevite.
A toj sto sakal da go pribere kolega ti e sigurno nekoj od alfite faten vo cudo koga go gledal kolega ti sto raboti hahahahahahahaa..

....... смеење   газење%20од%20смеење...... Templarius, zver si , me nasmea epten голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.