|
Вонбрачен Sexappeal ? |
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Auuuu brate spirose kakva slika Za moment si pomisliv deka sum na drug podforum Segata nastrana, se razbira deka e ponizuvacko za bracniot partner da se flertuva so drugi . |
|||
Tor
Сениор Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
spiros, ako si tolku ispolnet so bozjata ubavina, ostaj ni ja na nas ovaa animalnava-zeni bre sakame. Zgodni i sekakvi...So sexy oblini!!! Koj gi sozdal taka ubavi i sexy? Ja vikam Gospod !
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo pravo si deka zenite se ubavi i deka se sozdadeni takvi od Gospod P.S. A brat spiros ja trgnal slikata? |
|||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
So vekovi verski fanatici -opsto zboram - ne ubeduvaat deka zenata e gavol, deka e sexot gresno nesto...21 vek sme veke...Romantika i vernost e nevozmozna...Prijatelstvo i sex ke stane primarno...I koja vernost;10 godini ke bides veren i op - eve ke prevaris bracekn drugar so oralen sex-samo za nekoja minuta, 2, 3 5...
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zenata ne e gavol nitu pak sexot gresna rabota, no Bibliskata Zapoved e jasna : Ne pravi preljuba! Zamisli Tor tvojata zena da te izneveruva, ubavo li ke ti bide? |
|||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zamisluval jas ili ne - toa se slucuva!
Zosto da veruvam na zena i zosto bi ja osuduval... Dovolno e oralno da izraboti nekogo minuta i gotova stvar! Mora na zenite da im se dade sloboda... Verski fanatici i sovisnisti so vekovi gi omalozuvat zenite... Denes toa ide preku abortus - zenite ne svakaat da se zabremeneti od mazi, t.e, deka ne se vinovni sto abortirat i goltaat kontraceptivni piluli ! |
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Druga rabota e sto se slucuvaat takvi nesta... |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се радуваш ли на тоа што ти се случува? Дали твојот учител ошо така те (ве) научи, тоа духовно да те (ве) исполнува? Знаете ли дека е можно ослободување од сексуалната зависнот и живеење во вистинска слобода? Поздрав Изменето од spiros - 04.Мај.2010 во 22:46 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Tor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
oso vika: nema sopruga, nema majka itn - site se zeni!
'moja' sopruga ne mi pripaga mene... ako mu se sluci preljuba, valjda imala potreba od toa...samo nek ne oie alkohol i nek ne se drogira...sex mi mene bas Ok! spiros? Ne zameri na moi stavovi; ne mislam nisto loso za tebe... opsto zboram poveke... osho ne mi e ucitel; a da bese ziv ke go lecev od dijabetes! |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ne sum znael deka imalo seksualna zavisnost??? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
More more toj oso bil zaeban fraer samo ne mu valja toa so drogsts i alkoholot |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dragi moi, Bog sozdal mas ko i zensko za da ziveat vo bracna zaednica, vo zakonit brak. Toa e prirodno i ubavo. I samo vo takov, zakonit brak megu masko i zensko, seksot, kako del na sevkupnata ljubov sto ja vsadil Bog vo srceto na covekot, ima smisla i ubavina i e odobren i blagosloven od Boga. Bog predvidel seksot da zazema dominantno mesto i da igra mnogu vazna uloga vo zivotot na bracnite drugari. Vistinskiot seks ne e nesto vulgarno i nisko sto go ponizuva i sto go degradira covekot. Naprotiv, toj go izdignuva, go oblagoroduva negoviot zivot. Ponizuvaat i degradiraat onie nastranosti sto gi opisavme. So vistinskiot seks Bog mu go osmisluva zivotot na covekot, mu go pravi interesen, mu go garnira so ubavi, kopnez livi, prijatni i srekni i so dusa i srce ocekuvani i posakuvani migovi. Preku taa izvonredo ubava, od Boga dadena aktivnost, covekot se osoznava i se potvrduva sebesi kako licnost, kako covek; bracnite partneri stanuvaat “edno telo” (1. Mojseeva 2,24), imajki moznost vzaemno, megusebno da si se daruvaat i spodeluvaat. Covekot e sozdaden so potreba da se spodeluva so drug, a brakot mu dava moznost taa potreba da ja zadovoli. Za vistinskata ubavina na bracnata zaednica i za brac nata ljubov kako stozer na brakot, da gi slusneme i ovie zborovi od Biblijata: “Neka e blagosloven tvojot izvor, i raduvaj se so zenata na svojata mladost. Neka ti e kako mila srna i kako ljubezliva kosuta; neka te napojuvaat nejzinite gradi vo sekoe vreme, i nejzinata ljubov neka te vosh*tuva neprekratno” (Mudri izreki Solomonovi 5,18.19). - Taa ljubov e prirodna, ubava i blagoslovena od Boga. No, kako i se drugo, i ovaa, tolku ubava bilka, znacajna i dominantna aktivnost vo zivotot na covekot, lugeto ja izopacile i ja unistile nejzinata sustina. “Zatoa Bog gi predade na sramni strasti: nivnite zeni go zamenija prirodnoto opstenje so neprirodno. Mazite, isto taka, go ostavija prirodnoto opstenje so zena i se raspalija so sladostrasnost eden kon drug, pravejki - mazi so mazi - sramni raboti, dobivajki zasluzena plata za svojata zabluda” (Rimjanite 1,26.27). Strasna gletka za Bozjite oci! “Gospod od neboto go nabquduva coveckiot rod za da vidi ima li nekoj sto rasuduva i Boga sto go bara? Site zastranija, site se izrodija, nema dobar, nema primeren - nitu eden edinstven... Lugeto stanaa razvratni, delata im se gnasni, nitu eden od niv dobro ne pravi!” (Psalm 14,1-3). Poradi ovie silni grevovi i bezzakonija isceznale celi narodi, pokolenija i civilizacii, a poradi istite grevovi i bezzakonija naskoro ke iscezne i denesnata noeva i sodomska civilizacija. Prorostvoto kazuva deka “zemjata e one- cistena pod svoite ziteli, zasto go prestapija zakonot, ja izgazija odredbata, go narusija vecniot zavet”. Na “zemjata tolku ke stezne nejzinoto bezzakonie, sto ke padne i veke ne ke stane” (Isaija 24,5.20). Sekoja preljuba donesuva nesreka. |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
2. Никаден во Библијата не стои дека човекот може по својата волја да го менува брачниот другар.
Иако во тој случај тоа би останало однос помеѓу еден човек и една жена, сепак не би било во скалад со библиските темелни правила затоа што би бил временски ограничен. Дека токму во тоа се крие големото искушение, и тоа во сите времиња, покажува опомената запишана и во Стариот и во Новиот завет. Раскинување на брачната врска после претходното соединување Исус го осудува вака: И така што Бог соединил, човекот да не разделува! (Мат.19,6). |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Menuvanje na partneri i lupanje na strana ama bash nisto nema so biblijata i verata toa e covecka potreba i socijalna devijacija samo zatoa sto opstestvoto taka e napraveno vo nekoi drugi opstestva toa moze da bide normalno - sto znaci toa e proizvod na coveckiot razum i Bog nema vrska so toa....
|
|||
Give me your secrets
|||
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |