|
Зборувате ли македонски.... |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | ||
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A so ova sakase da kazis?deka ne zboruvas ili deka nesakas? |
||
East_Coast
Нов член Регистриран: 16.Јануари.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e kakov jazik ke zboruvam ako ne makedonski |
||
Supernatural
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
POVISETO ZBORAM GERMANSKI DEFINITIVNO , ,, NO CITAM MAKEDONSKA LITERATURA :-) DEMEK DA NE SI ZAPOSTAVAM MAKEDONSKI :-) |
||
Везо
Сениор Регистриран: 23.Јануари.2006 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ами и аз много обичам македонски и чета македонски писатели и поети. А иначе ние, в България викаме както всички славяни на германците немци, защото едно време сме живяли заедно с останалите славяни в днешната територия на Полша и сме се нарекли словени, сиреч хора на словото и обичали да си сборуват, а германците били мълчаливи, не говорили, сиреч били темеруди, и сме им викали неми, сиреч не могат да говорят. Оттогава на сетне така им викаме всички словени на немците!!!!! |
||
дарио
Група Регистриран: 03.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога се сака и кога родителите ке го воспитаат детето да ја почитува нашата земја не потценувајќи ја и не споредувајѓи ја со некоја западноевропска држава има успех Верувајте ми.
|
||
antonijo
Сениор Регистриран: 16.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 276 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekade i sekogas makedonskijot mora da go neguvame i cuvame
|
||
teona
Нов член Регистриран: 28.Април.2006 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe sekade i sekogas makedonski jazik,ama Germancive "prosti" ne go naucile makedonskiot,pa moram ja nivniot da go ucam |
||
kako da sonuvam za idninata,koga site okolu mene hrcat...
|
||
antonijo
Сениор Регистриран: 16.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 276 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
teona
Нов член Регистриран: 28.Април.2006 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam da ima luge kako tebe deka vo evropa ke se zbori makedonski more kakva evropa,cel svet
|
||
kako da sonuvam za idninata,koga site okolu mene hrcat...
|
||
antonijo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i na mars ako treba, ke otvorime skolo na MAKEDONSKI samo ni trebaat kadri
|
||
JoeyTribbiani
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 05.Септември.2006 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zosto potencirash bavarski,toa e dijalekt na germanskiot?Jas bev vo Bavarija vo Minhen,ama oti sum tapa so germanskiot,ne mozev da osetam nekoja razlika vo nivniot govor.
Nemam problemi so makedonskiot,i nikokogash ne mesham anglo makedonski.Ili angliski ,ili makedonski.
Ne badervaj,Ne komplejnaj,Staviv fens vo dvorot.: )))
|
||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mesam ni jas... Covek sto dobro gi vladee dvata jazici nema potreba da mesa, osven na zaebancija. Verojatno e razlicno so decata sto se izlezeni nadvor vo pomala vozrast. Vcera mi go veldaa maflero oti bese dupnat. |
||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||
overture
Нов член Регистриран: 27.Септември.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kako da ne zborvam be batka, moralna obvrska e toj jazik e skapocen, ne smejt da se zagubit ili dozvolit vlijanija od nadvor (anglicizmi, bugarizmi i slicni izmi)
|
||
naum
Сениор Baniran Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zborvet ko ke dojdet ama na akcent (s)
Sho e i normalno --==--=tamu se sekako gragjani od vtor red
A ne "menagjeri""ko sho "gi mislime nie"
|
||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |