|
Љубов???!!! |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BEZUSLOVNATA LJUBOV e onaa "PRAVATA".
Koja ne bara nishto za vozvrat. Изменето од viktorija123 - 22.Ноември.2010 во 09:08 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I toa e onoa shto lugjeto teshko go razbiraat... pa duri i mnogumina od onie koi gi smetame za prosvetleni.
Zamisli, koga Isus za posleden pat se srekjava so svoite uchenici (Apostoli) i im dava shansa da go prashaat shto najmnogu gi interesira, ovie site ednoglasno sripuvaat okolu nego... - A dali i nie kje mu sedneme na Boga od desna strana koga kje zamineme kako tebe? Изменето од Messenger - 22.Ноември.2010 во 14:42 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубов, тоа е она што те тера да правиш подвизи кои во нормална состојба не би ги направил и се изненадуваш сам себеси од каде ти дојде таа сила и храброст а се уште чувствуваш дека можеш и повеќе од тоа. Љубовта е силен двигател, без оглед во каква ситуација делуваш. Кога некого сакаш не размислуваш колку е голем огинот во кој влегуваш па макар тоа донело страдање и болка.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku volsebna izgleda ljubovta, a potoa doagjaat navoljete!
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A toa e zatoa shto Ljubovta, za zhal, od mnogumina ne e vrednuvana.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi se dopadadnaa prikaznite za sveticata Rabija.
Izgleda otkrila deka i dobroto i zloto e vo chovekot i ne mozhat da egzistiraat nadvor i nezavisno od nego.Znachi rajot i pekolot e vo nas.Koj kje vladee zavisi od nas samite. Za ilustracija edna prikazna Eden Chiroki indijanec na svojot vnuk mu raskazhuva: - „Vo lugjeto neprekinato se odviva borba. Vo niv postojano se borat dva volka. Eden e Zlo – toa e stravot, gnevot, zavista, tagata, kaenjeto, alchnosta, gordosta, samosozhaluvanje, vina, ogorchenost, inferiornost, lagata, lazhno dostoinstvo, superiornost i ego. Drugiot je Dobroto – toa je radost, mir, ljubov, nadezh, vedrina, dobrina, dobronamernost, sochustvo, shirokogradost, vistinata, milosta i verbata.“ - „I koj volk pobeduva?“- prashuva vnukot. A stari ciroki odgovara: - „Onoj koj go hranish.“ |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I Isus go veli istoto toa... koga im objasnuva na lugjeto za Carstvoto Bozhje toj im veli deka mnogumina pogreshno mislat oti toa e nekade gore ili dolu, levo ili desno... a toa e tokmu vo nas samite.
Ednostavno , neli? |
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve, za tebe ushte neshto od Rabija... " Se kolnam deka od prviot den koga me povrati vo zhivot, denot koga Ti stana moj prijatel, jas ne zaspav... Pa duri i ako me izbrkash nadvor od tvojata vrata, se kolnam ushte ednash deka nema nikogash da se razdelime - bidejki Ti sekogash kje zhiveesh vo moeto srce.' I ushte edna anegdota so nejziniot prijatel Hasan... Edno ubavo utro Hasan doshol na gosti kaj Rabija i ushte od nadvor povikal po nea: - Rabija, shto pravish vnatre? Izlezi nadvor da ja vidish prekrasnava zora. Pogledni ja ovaa Bozhja kreacija!" - Hasan - odgovorila Rabija - podobro e ti da vlezesh vnatre. Nadvor ti ja gledash Bozhjata kreacija, no vnatre jas go gledam lichno Boga." Prekrasna zhena bila Rabija... vistinska svetica... angel. Изменето од Messenger - 23.Ноември.2010 во 07:11 |
|
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A Rabija i Hasan da ne bile nesto sus-bus, ili ne?
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. ако испружиш високо дланка пеперукта нема да слета на неа тоа е само во прикаските потребно е да ја фатиш но пепeруктите се премногу нежни за такво нешто. . ако видиш ѕвезда како паѓа посакаш желба, таа нема да се оствари тоа е само во романтичните бајки потребно е да ја најдеш но ѕвездите изгоруваат кога паѓаат во својата светлина . посакај и направи нешто обично најобично, што се случува тука а не во бајките иако во бајките Hема живот во животот може да има бајка створена од најобични работи |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anakine, ti odsekogash si bil umetnichka dusha vo koja, zad slikata na predator, sekogash chukalo toplo chovechko srce.
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чиста, несебична љубов за мене значи - САКАЈ ПРВ! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa dolgo sme tuka i jas i ti mesi se znaeme vo dusha od mnozstvo mali misli da mena tolku lazgovci prevaranti intriganti... mislite kje bea edinstvono nesto po sto se prepoznava covekot, za zal toa ne e taka ljubovta e toa, koga ja imate uzivajte vo nea koga ja nemate , zavrsila ne zalete po nea probajte pak , pak i pak Изменето од anakin - 23.Ноември.2010 во 19:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |