|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика | страница <1234 229> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inteesno. Ama vo 2014 godina vo Skopje kje bide centralnoto odvelezjuvanje na 1000 godishinata od Samoilovata vojska, od koga spored nekoi se smeta deka makdonskata vojska postoi od togash iako nikade ne se spomenuva makedonska nego Samoilova vojska. No sepak godina vredna za odbelezjuvanje. A vizuelizacijata e samo neshto koe se sluci no sigurno e deka nema da se realizira. nema da se realizira. Изменето од orlov - 06.Февруари.2010 во 21:55 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е сеа више морам да признаам страв ме фаќа од вмровциве . Додека го гледав Скопје 2014 некако ме фати паника како да гледам паранормални активности .
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и тебе ли? и мене ме зафати такво чувство...а морници ме полазија и кога помислив колку генерации после нас ќе го плаќаат „сјајот“...а и музикана придонесува за филингот |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Angjo....kako da ti kazam ono u suhtina ne se debatira za vkus neli ubavinata e vo okoto ama ova za mene e nadvor od zdrav razum .
Site onie koi se za ovoj proekt i ne se slepi partiski piuni neka prashaat ahritekt onaka uz muabet da im kaze nekoj struchen sho znachi ovakva koncetracija na spomenici na ovaka mal prostor . Pa koga ja vidov triumfalnata kapija ja svrtev glavata go pokriv pogledot pa na sho lichi toa be zemale po eden fragment od site glavni gradovi....tuku aj da ne se zamerime so vmrovcive kje si pokjutam
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
концентрација и тоа на градби од милион стилови,од различни периоди,од сите делови на светот....
зар нема некој кој би смислил нешто наше,автентично,стилски посредено...можеби не сум стручна да зборувам за архитектура ама мене ова ми делува како напад на сите сетила убаво е да се гради и да се обновува ама што е многу,многу е..бар за мој вкус и како капак на се-Триумфалната капија ...КОЈ ЛИ ТРИУМФ НА НАШАВА ДРЖАВА ГО СЛАВИМЕ ПРЕКУ НЕА? секој споменик е историја,подигнат е да овековечи некој настан,личност...знам ќе кажете -да,па и тоа се споменициве...ама кога тоа се прави стихијно спомениците немаат душа,туку се само така набрзина нафрлени парчиња бронза и камен...ништо повеќе...и сето тоа се случува во време на тотален колапс на државава... тоа е тоа што ме иритира,раскалашеноста на оваа влада. и едно прашање ако некој знае да ми објасни што е зградата која е назначена како Колонада на „Независна Македонија“? Изменето од Andjelina - 05.Февруари.2010 во 15:40 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекајте, а ТИТО каде е?
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
You are getting sleepy.
You... are no longer a cat. You are a bagel. |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво....се што се гради ново е убаво....и покрај разните стилови на градба сепак мислам дека ќе биде убаво....
Самооооо....дали ги решивме сите проблеми на градот, па дојде време за естетското разубавување....
Околу 37% од градските и приградските населби сеуште немаат канализација....
Со проблеми со водоснабдувањето особено во летно време се соочуваат околу 70% жители на главниот град.....
Се соочуваме со раскопани улици, крпени по 1000 пати, без атмосферска канализација, населби во кои уште има неасфалтирани улици.....
Имаме тесни грла, расштимувани семафори, блокирани раскрсници, со еден збор....сообраќаен колапс.....
Немаме јавен превоз, немаме комунални услови, нема канти за отпадоци.....
Затоа сум против идејата на 1x1 км да се направат сите овие зданија, да се фрли огромна пара за тоа а притоа се друго да остане статус кво......
Знам...убаво е да си живеете во странство или во некој друг град во Македонија а да ни солите памет на нас скопјаните, како треба да ни изгледа градот....
Преселете се во Скопје, соочете се со нерешените проблеми, искршете ја колата во некоја дупка на коловозот, чекајте летно време да дојде 23 часот за да се истуширате, закаснете еднаш-два пати во месецот на работа заради хаосот во сообраќајот.....па после тоа продолжете со глупавите коментари за тоа кој е поголем патриот и кој е поголем кочничар и маанџија....
Поздрав од Нинџа 34.....жител на градот со илјада нерешени проблеми
....
Изменето од ninja_34 - 05.Февруари.2010 во 07:57 |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Darck-Knight
Нов член Регистриран: 04.Февруари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хехе ова според мене е безвеза оти место да купуваат споменици и разно разни глуости оти не пробуваат да ја спасат оваја наша уништена економија
|
|
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па токму наше автентично е дека во Македонија има мешавина на луѓе, етникуми, култури, религии, стилови... Во Италија имаат една овошна салата што ја викаат „Македонија“ токму заради тоа што е мешавина на многу плодови. Мене ми се бендисаа и спомениците и мостот и новите згради преку Вардар и концентрацијата на мал простор на сите тие споменици. (ама нели за вкусовите не се дебатира) Само црквата ми боде очи (не од естетски причини туку од дефинитивна опасност да се дестабилизира државава) и за тоа во друга рубрика отворено ја искажав мојата критика. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be ajde!....sve toa ...vo drugi gradovi e gradeno spontano i niz vekovi,...a, ovie prepotentni idioti ke go napravele usileno,za nekolku godini.
...totalni kreteni Изменето од Анастеа - 05.Февруари.2010 во 11:21 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za vkusovite ne, ama za nevkusot (so koj ke izobiluva Skopje do 2014) i toa kako treba da se debatira.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be,...i se drugo da e .."mazno" ...pa , takvo neshto ...normalni gragjani na nekoj grad nema da go dozvolat,( i ne go go dozvoluvaat!)...pa, makar i so sila,...ama , za normalni lugje e toa,...
...od turisti , posle nemalo glava da digne makedonija i skopjevo kutro (taka nekoj reche i napisha)....izgleda deka i tie(strancite) edvaj ja chekaat '14 godina,..pa, da se sleat kako ...vodata od puknata brana,...niz prepotopskata zemja... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
немам против да скопје изгледа како што некој замислува ..... дали ќе наликува на модерна метропола или на циркуз работа , тоа е мање битно ........ имам против што тоа планира да го направи со буџетски средства ........ што “ владата “ планира да се јави како инвеститор ....... а зошто таа иста “ влада “ не се јави како инвеститор во стопанството ? ......... да се погрижи да изгради нешто кое нешто ќе обезбеди економска сигурност за граѓаните наместо да се расфрла со парите на граѓаните за ГЛУПИ проекти ? ................
Изменето од МАРШАЛ - 05.Февруари.2010 во 12:02 |
|
Внеси реплика | страница <1234 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |