|
Грција економски руинирана |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | ||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислиш дека македонските „200 евра„ туристи ќе ја оправат Грција? Грција не ја оправа цел свет да им дојде на гости... Како што реков ако не „испросат„ пари им нема спас... |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve deneska im dale 2 milijardi evra. Znaci ona sto go kazav pred nekoe vreme drzi. Za niv nema zima, sekogas ke im pomagaat.
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку што знам Грција зима кредит, 2 милијарди никако не им се поклон... Но сепак би се согласил со тебе дека Грција е европско па ако сакаш светско милениче , но се има почеток и крај... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...se imalo pochetok ..i kraj ?!
e, da! ...se ima...osven makedonija ,neli?......taa e vechna! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија е вечна
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Амин
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грција должна седум милијарди евра кај европските компании
Фармацевтските гиганти и компании за медицинска опрема поднеле формална жалба до Европската комисија зашто Владата во Атина ја прекршила директивата на ЕУ за забрзана исплата на долговите Водечките европски здравствени компании поднеле формална жалба до Европската комисија поради седумте милијарди евра што им ги должи грчкиот систем за здравствена заштита, пишува лондонски „Фајненшл тајмс“. Весникот посочува дека грчката влада кон крајот на летото им должела околу 6,5 милијарди евра на европските фармацевтски компании и компании за медицинска опрема. Грчкото министерство за здравство прекинало со редовно намирување на долговите уште во 2005 година, кога била постигната спогодба за големите долгови од претходните години. Европската федерација на фармацевтски индустрии и здруженија во жалбата до Европската комисија навела дека грчката влада ја прекршила директивата на ЕУ, со која се бара забрзана исплата на долговите. „Фајненшл тајмс“ посочува дека швајцарската „Октофарма“, која е специјализирана за производи со плазма, неодамна издала внатрешна наредба за замрзнување на имотот на една грчка болница, која и должи пари. Повеќе Значи само здравствениот систем должи 7 милијарди... Сардисани се од сите страни...Владата несмее да се опушти во никакви реформи затоа што од другата страна ги чекат граѓаните кои се на работ на толеранција и секакви рестрикции би предизвикале демонстрации како минатогодишните... |
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Razlikata e vo toa sto im davaat, ne samo 2 tuku i poveke ke im dadat, za razlika od nas koga pregovarame so meseci za nekoi 30-40 miliona. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПОРАДИ ГОЛЕМИТЕ ФИНАНСИСКИ ПРОБЛЕМИ
Германија ќе ја спасува Грција Германија ќе и даде помош на Грција ако не може да го врати својот државен долг и ќе и помогне да добие капитал од меѓународните пазари ако дојде до работ на банкрот, реши германската канцеларка Ангела Меркел, пишува грчкиот весник „Та неа“. Весникот истакнува дека одлуката била донесена по последните негативни оценки за грчката економија и покрај тоа што Меркел претходно изразила двоумење за укажување таква помош за Грција. За помошта што на Грција ќе и биде дадена при многу строги услови биле известени и Брисел и Европската централна банка. Менувањето на ставот на Германија, која пред тоа ја отфрли можноста да и помогне на Грција, се должи, пред се, на притисок на германските банкари, пишува „Та неа“. Претходно, грчкиот министер за финансии Јоргос Папаконстантину во рамките на посетата на Германија, Франција и на Велика Британија, беше во Франкфурт каде што се сретна со германски инвеститори и банкари од кои Атина планира да земе заем во јануари. Грција се соочува со најтешката должничка криза во последните декади. Атина е под голем притисок од страна на ЕУ да ги заздрави своите финансии и да го намали буџетскиот дефицит во рамките што се предвидени за еврозоната. Деновиве Владата објави пакет-мерки со цел до 2012 година да се намали големиот државен долг на земјата, кој сега изнесува 300 милијарди евра. Preneseno od vreme |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шопите имат една приказна - Jaс не сакам мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наводно 200 милијарди евра од вкупните 300 милјарди долг доаѓаат од Германски извори. Не е ни чудо што Меркел ќе нуди помош. Изменето од Platenik - 26.Декември.2009 во 11:49 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |