|
Празници (имендени, слави) и празнувања |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cestit praznik na site GOLEMA BOGORODICA
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се ближи Нова година и се почести се разговорите, договарања каде, со кој, како. Убаво е тука да наредиме некои корисни совети за подобро да поминеме за време на празниците. Преземено од Шпиц
Преживејте ги празниците
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za toa jas ne zimam spic, tresat zeleni,kolicinata na alkohol nemozis da ja ublazis so zemanje voda pomegu sekoja chaska, duri moze da e negativen efektot vo zavisnost od metabolizmot na individuata.Jas bi predlozin nesto kvalitetno, za da se zabave absorcijata na alkohol vo krvotokot, a so toa i vo mozokot bi vi preporachal limon, vitamin C vo izobilstvo, istiot ja zabavuva absorcijata na alkoholot vo krvta a zaedno so dosta limon so pienjeto alkohol ke mu dadite moznost na organizmot da pobavno go transportira alkoholot,(nee , prezemeno od trach rubrika, zboruva naukata i iskustvoto vo toj del)
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум штрумф што мрази празници
Само јадењето ме интресира
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
paaa , ne primenuvajte seks za nova godina.....
veruvajte nema da ja dochekate kako site so shampanjac...... ke zaglavite vo krevet.... |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bijonse1 ne zameruva site zheni se takvi pomalku poveke ama ne se direktni kako nea.........
ti zameruvam deka seksot go meshash so mandzata ....... daj bidi po seksipilna mozhesh ti |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама и во готвењето манџа треба да има доза на сексуалност за да биде повкусна, нели, таа ќе се наведне да ја провери тавата во рерна, ќе се поткачи на столче да докачи некој зачин...а тој гледа и лиги му течат...од мирисот на манџата.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, ама кога се поткачуваш и поднаведнуваш треба и да заборавиш (намерно) да облечеш нешто одоздола за свита тија зачини да имаат поголем ефект врз манџата што се готви
ихааа
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NOVA GODINA
Симболично, Новата година претставува обновување на животот, а обичаите поврзани за тој ден влечат корени од далечното минато. Славењето на заминувањето на старата и доаѓањето на новата година е престар религиски,општествен и културен образец во речиси сите делови на светот. Историјата на прославувањето на Новата година не е вистински потврдена, но се смета дека Вавилонците тоа го правеле уште пред 4.000 години. Римјаните исто така ја славеле Новата година, но нивниот календар се менувал со секој нов владетел се додека римскиот Сенат 153 година пред нашата ера не го “втемелил“ 1 јануари за почеток на Новата година.Германците, според едно од низата толкувања, први во 16 век вовеле обичај за китење на елката. Легендата вели дека китењето започнало со втемелувањето на протестантизмот на Мартин Лутер. Лутер шетајќи низ шума бил воодушевен од илјадниците ѕвезди кои светеле низ елките. Толку бил зачуден па отсекол мало дрво и го однел дома на своето семејство. За да ја оживее истата убавина која ја видел во шумата, закачил и мали свеќи на гранките. Во Европа и Америка китењето на елката станало популарно во 18 век. И денес низ светот, со полно елки, шампањ, размена на поклони и огномет, се слави новата година. Некои новогодишни симболи опстанеле низ сите цивилизации.. Изменето од bijonse1 - 16.Декември.2009 во 18:50 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se blizi krajot na godinata
PA DA VI POSAKAM SE NAJDOBRO VO GODINATA STO IZMINA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Обожавам Божик. Красив е...со божичното дрво и трапеза..со сите подготовки за него...со неговото послание.
Не jа сакам Новата година...Премногу очекуваниjа и надежи, а всуштност само времето поминало... Не очекувам...само сакам да се промени незиниот броj. |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj cestit imenden na site slavenici (Nikola, Nikolina i sl )
Za mnogu godini praznikov |
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вечно име на сите славеници на Св. Никола
|
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |