|
СОВРШЕНИОТ КОРБАН (кyрбан; жртва) |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kој го прави ова?! Јас не сум видел вакво нешто никаде...од каде излезе сега оваа информација? |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ни јас, дај не претерувај Мрзла.
Ако веќе делите некоја информација, бидете фер и кажете-видов, порочитав таму и таму. Како може да се коле к*рбан на сред соба? Крвта мора да се пушти да истече за да биде месото халал. Не туку пишувајте штогоде без аргументи. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денеска - еден ден после забраната за градење на минариња во швајцарија - дознавам дека една група на граѓани со сунитско потекло се решиле да го следат примерот на Христос и Неговите следбеници и наместо за кyрбан да колат јагниња, овци, телиња, и тн. тие даруваа крв за потребите на тамошните болници!
Не се ли ова чекори во правиот правец?! ХалелуЈАХ + Елхамулилах! п.с. Го очекувам набрзо денот кога сите луѓе ќе се разбудат за СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ на БОЖЈОТО ЕВАНГЕЛИЕ - Кое е лично ИСУС ХРИСТОС - и ќе го сторат кyрбан својот индивидуален и колективен егоизам, после што ќе завладее долго очекуваното ЦАРСТВО на МИРОТ БОЖЈИ на целата планета земја! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Селам, Елоах (Алах) да ги награди. (Не ми замерај што се изразувам со твојот стил) |
||
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прочитав................ Никаде без ќерка ми |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е ова е веќе друго. “Никаде без мојата ќерка“ е позната вистинита случка преточена во роман, за Бети Махмуди, американка која се мажи за Јорданец, и која на измама (ѓоа на гости) ќе биде однесена во Јордан, по што ќе започне главниот тек. Во истоимениот филм јунакињата на романот ја глумеше Сали Филд. Само искрено никако не можам да се сетам на к*рбан заклан во соба, никако. Но сега кога го наведе изворот, можеби некој друг ќе се сети па ќе видиме што е работата и ќе добиеме (се надевам) одговор од нашите почитувани членови од исламска вероисповед. |
||
|
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле мамо лажееееееееееееее! |
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха, демек така, како на филм. |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред да обвиниме некого дека лаже, треба да почекаме додека не го добиеме изворот на информацијата па потоа да дискутираме по основ на истиот (како во случај со постот на Мрзла).
Спирос не е човек што лаже, тој е христијанин, па пред да се каже тој обвинувачки збор, да го почекаме Спироса да го наведе изворот на веста. |
||
|
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не верувам дека таа книга повторно ќе ми падне во раце
ама ако дојде до мене ќе ви изнесам тука дел од неа Колку што можам сега да се сетам(ја читав летово),колењето беше во соба, или ходник сепак беше во домот,тие семејства кои беа пренесени во книгата смрдеа,во секојдневната храна имаа лебарки,оризот го вареа со нив. Децата им мочааа на теписи,се бањаа еднаш до два пати во годината за да не им се оболеле коските. Секогаш кога јадеа,пола јадење завршуваше по земја Па вецињата, посебна приказна................ |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ama toa izgleda e nekoj roman, neli? Fikcija?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Superior, eve so tvojata reakcija na spirovata vest mi se nametna edno prashanje.
Izvini na moeto neznaenje, no podobro e da prasham otkolku da pretpostavuvam. Dali spored Islamot davanjeto krv e dozvoleno ili ne? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
mrzla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зборувам за вистинска приказна
жената која беше заробена и силувана од нејзинот маж,го прераскажува сето ова откако едвај успеа да избега од него денес е сеуште жива,но нејзинот идентитет е сменет само за да ја заштити нејзината ќерка,зошто како татко тој има право да ја земе со него |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |