|
Итно се потребни донации за Емил Новески |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Имам“ еден дежурен просјак кој секогаш знае дека кај мене ќе добие кеса со леб, овошје, конзерва риба...ако имам да поделам.
Еден ден решив да му дадам алишта. Грижливо испрани и испеглани кошули и блузи од маж ми (очувани, башка не-демодирани, а издвоени за в црква). Ги прими кошулите и замина. Малку подоцна излегов од дома и на мое запрепастување ги најдов кошулите расфрлани пред соседната града. Искрено, бев малку навредена, па и се разгневив. Кога се смирив заклучив дека немам право да му се лутам на просјакот. Тој доаѓа кај мене по храна и некој динар, а не по гардероба. Наравоучение: давајте им го на луѓето она што им е најпотребно ако веќе сакате да бидете хумани. Изменето од maria_magdalena - 25.Ноември.2009 во 10:50 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
donacii
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 03.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
УШТЕ ЕДНО ДЕТЕ СО ЛЕУКЕМИЈА БАРА ПОМОШ ЗА ДА ОСТАНЕ ЖИВО Сакам пак да играм фудбал Само
неколку часа пред на единаесетгодишниот Емил Новески од Кавадарци да му
се влоши состојбата и пред да биде приклучен на апарат за дишење, тој и
неговите родители побараа преку "Вест" да ги замолат сите добри луѓе да
му помогнат на ова момче да преживее.
---------- Извор: Вест |
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е тоа уште едно дете, туку тоа е истото дете (Емил Новески) за кое што зборуваме на оваа тема. Поздрав! п.с. Случајно да не знаете што стана со броевите за донации? |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
броеви за донација 070 143 115 и 077 143 500, помагајте!штотуку ги дознав броевите. ќе слушнете љубезен глас кој ќе ви заблагодари за донацијата, потоа ќе добиете порака дека сте донирале 100 денари за Емил и на крај, Емил ќе ви биде доживотно благодарен, што ќе може да добие шанса да ужива во животот! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам ќе се соберат парите
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Konechno stignaa broevite za donacija ,se nadevam ovoj nachin kje bide poefikasen od onoj so ziro smetkite.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доколку користите facebook, запишете ја оваа порака на вашиот статус:
*** Ве молам итно донирајте за операцијата на 11 годишниот Емил Новески (леукемија) на броевите 070 143 115 и 077 143 500 (едно вртење 100ден). Копирајте ја оваа порака на вашиот статус и истата, со Божја помош, ќе се мултиплицира! *** Копирајте ја целата порака меѓу ѕвездичките! Позздрав! |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во понеделник, на 14 Декември, со почеток од 20:00 часот, во спортската
сала „Јасмин“ во Кавадарци ќе се одржи хуманитарен концерт за помош на
Емил Новески.
|
|
|
|
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da se zdruzime i pomogneme na maliot Emil so po nekolku vrtenja na human. broevi za nas e taka reci nisto no za maliot i negovoto semejstvo e dobredojdeno .Gospod da mu pomogne .Bravo za negovite sogragjani!
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GOLEM HUMANITAREN KONCERT ZA POMOS NA EMIL NOVESKI
Дата:понеделник, 14 декември 2009 Време:20:00 - 23:00 Локација:KAVADARCI, sportska sala JASMIN Опис DA MU DADEME SANSA NA EMIL POVTORNO DA ZAIGRA FUDBAL. Pomognete i vie so vaseto prisustvo da se spasi eden nevin detski zivot. Повеќе за ова има на facebook |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Покрај финансиските проблеми се појави уште еден...На Емил итно му е потребна крв од крвната група 0+. Не секој сега може да помогне, а оние кои можат, голема благодарност доколку се јават на детската клиника и даруваат дел од течноста која живот значи.
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
broj za donaci: T-MOBIL 070 143-115, VIP 077 143-500, ONE 075 143-350. edno vrtenje kosta 100den, zavas e mnogu malku a za EMIL toa mnogu znace vi blagodarime.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biba,imash li informacii dali se ozbezbedi krv za Emil,iskreno se nadevam deka barem ovoj problem e nadminat,a za donaciite ne se somnevam deka sekoj koj ima blagorodno srce nema da go chinii nishto barem so 100 den da dade svoj doprinos,sitna suma za golema dusha.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |