|
Јуда Искариот |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па тоа и мене ми се моткаше кога реков дека можеби Јуда имал таква задача, мисија, но сепак тоа била негова одлука, која можел да ја избегне ако не се раководел од алчноста. Тоа сепак покажува дека имаме и слободна волја за дејствување. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Miki_P
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 985 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог, со Неговото предзнаење, не учествува во изборот на човекот, тој (човекот) има слободна волја. Еве два примери на манифестирана слободна волја во Евангелието: Светиот апостол Петар се откажа од Спасителот Христос - се покаја и се спаси. Апостолот Јуда (Искариотски) Го предаде Спасителот Христа за 30 сребреници (пари), и откако „сфати“ дека предаде невина крв, отиде и се обеси. И двајцата имаа слободна волја, и според неа постапија. Изменето од Miki_P - 07.Февруари.2009 во 22:44 |
|||
Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tokmu zatoa Hristos preku prorockata rec gi pojasnuva stihovite od evangelijata so cel da im doblizi na ludjeto od denesno vreme sto e toa sto navistina se slucilo pred 2000 godini, i sto e smislata na nekogas kazanoto. Изменето од Majkl - 07.Февруари.2009 во 22:47 |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Некаде во Ев. по Св. Ап. Јован Исус говори за спасение на оние кои Бог му ги доверил. Не се сеќавам моментално на стихот, но знаете за кој стих зборувам. Долго се тупев со тоа-дека Бог знае однапред кој ќе биде спасен и каква е тогаш смислата на нашето делување. Значи, имаме простор за делување и слободна волја на одлучување, но Бог го знае исходот. Така ли? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako mozhel da ima sloodna volja i da ne go stori onoa sto go storil, ako so toa bi se stavilo vo prashanje ispolnuvanjeto na Pismoto? Pismoto e Pismo bidejki se ispolnuva, a ne zatoa sto mozhebi mozhe da se ispolni, a mozhebi i ne, spored zhelbite na lugjto... Barem taka veli Hristijanstvoto, neli? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мајкл, ти благодарам за трудот!
Што се за тебе тие луѓе кои ја негираат вистинитоста на случката (од вас наречена), план Б? Значи оние луѓе кои веруваат дека Јуда Искариот е тој што завршил на крст а не невиното Јагне БОЖЈО (Исус Христос)!? |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E sega neznam koi se tie sto veruvaat deka Juda bil raspnat na krst, a ne Isus. Bidi pokonkreten te molam, ne pravi nepotrebno zagatki od svoite prasanja. Изменето од Majkl - 07.Февруари.2009 во 23:20 |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас ги гледам сите луѓе како љубеници БОЖЈИ за кого Тој го жртвувал највредното за да го освести од темниот смртен и духове сон! Нема загатки нити повреди туку прашање. Еве да речеме има некоја заедница што се повикува на некој/а личност која вели БОГ ми кажа дека не е така како што запишале Апостолите и Пророците туку еве јас сум новиот канал, новиот/а прор... и велам не беше Исус туку Јуда! Кој е во право за вас: Апостолите и писмото или тие пророци што негираат? |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E vaka postaveno e mnogu pojasno sto si sakal da prasas... Za mene Hristos samo ja znae vistinata, a Hristos pak vo site vreminja govorel preku proroci otkrivajci eden ili povece aspekti od vecnata vistina. Vo denesno vreme Hristos povtorno se objavuva preku prorocka usta, pri toa izlevajci ja za prv pat celata vistina kolku sto toa denesnite ludje mozat da go sfatat vo zbor i pismo. Jas veruvam vo toa. Nekoj ne. Rabota na licen izbor... Muslimanite na pr. voopsto i ne veruvaat deka Isus bil ubien na krstot(sto gledano podlaboko ima logika vo edna prenosna smisla). Изменето од Majkl - 07.Февруари.2009 во 23:43 |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас верувам дека она што Го правеше, Го прави и ќе Го прави Исус неспоредлив, никој неможел, неможе и нема да може да го убие, но тоа не е разлог да ги негирам очевидците и Писмото и да учам дека Јуда е всушност вистинската жртва, како некои чеда што го прават тоа!
|
|||
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мики, имаш ли некоја молитва за помилување на грешната Душа Јудина и оние што одат по неговите стапки? |
|||
|||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Замисли си дека ти утре имаш избор дали ќе одиш лево или десно. Бог, како вечен и вонвременски, знае што ќе се случива со тебе и утре, и задутре, и по една година, и по 50 години. Но тоа што Бог однапред ја знае иднината, тоа не значи дека Тој одлучува за тебе, туку едноставно Тој живее и во иднината и ги знае нашите избори.
|
|||
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E sega, vo taa relacija sto pretstavuva Pismoto?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Te razbiram spiros shto sakash da kazes. Nemam nisto protiv tvoeto veruvanje, no vo sekoj moment i jas mozam da se povikam na istoto neli... Ochevidcite nikoj ne gi negira. Prashanjeto e dali onie koi se potpisani vo Biblijata kako ochevidci navistina bile ochevidci ili nekoj drug se potpisal vo nivno ime. Jas povece mu veruvam na Hristos licno otkolku na nekoj koj tvrdel deka bil ocevidec na nastanite pred 2000 godini i povekje ne e megju nas |
|||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |