IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - 11 причини да бидеш атеист!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

11 причини да бидеш атеист!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
Автор
Порака
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 23:20
Иако не сме ја виделе другата страна на Месечината сепак, никој не вели дека не постои само затоа што не ја видел. Зар не?
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 23:33
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Иако не сме ја виделе другата страна на Месечината сепак, никој не вели дека не постои само затоа што не ја видел. Зар не?

сме виделе едната страна ма месецината, топка е и тодимензионалбно тело , има и друга страна, без дилеми и ти го знаес тоа дека има темна страна на месецината

од бог не сме виделе ниту влакно каму пак брада голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 23:35
Сме виделе едно лице на Бог!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 23:35

Сме виделе едно лице на Бог!

јууууууууу кажуј брзо изненадување
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 23:36
Исус Христос
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 23:45

Исус Христос

ахам, не сум видел,,,, штета мислев нешо ново
ова е старо бреј 2000 години

Кон врв
Ludata Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 02.Декември.2008
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ludata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:11
Postovani braco i sestre..:)

Mnogu godini i sama se prasuvav istite prasanja stalno da li ima Bog, kakov e, ako ima zosto stradaat luge, zosto ova ona.. prashanja i prasanja..
i pocnav da baram.. iako sum pravoslavka, jas odluciv da baram vistinata vo drugite mesta, van crkve i citav sekojaki knigi, zborev so luge od sekavi religii, imav dolgi diskusii so luge sto pa ich ne veruvaat vo Gospod zatoa sto Svetoto Pismo bilo napisano od covek, a zaboravele da i prirodnite nauki -matematika isto e napravena od luge (mislam i brojkite se ljudske izmisljotine.. zar ne?) i taka bev na nekoj prazen pat, se dodeka vo racete ne mi dojde edno paprice so Isusovata molitva, pa molitva na Bogorodica i na svetcite...

a odev vo crkva, na praznici. ne znaev sto e ispovest, ne znaev sto e pricest, mislev deka taka treba, vlezes, zapalis sveka, pogledas koj sto oblekol i koj kakva frizura ima i odma nadvor na cigara.. (strasten pusac sum bila ih...) i ziveev luksuzno. polna so pari, ne znaev sto da pravam so niv.. se dodeka ne imav golem sudar so kola i ne sakajki morav da sedam doma i da 'zalam' - no najdov toa papirce so molitvata i pocnav malce po malce da si ja citam.. taka, radi reda.. od dosada.. da mi projde vreme.. pa si kupiv i Biblija (cula sam da samo najinteligentiji ljudi shvataju Sveto pismo..imala sam velikomisljenje za sebe, gordost.. do bola!) i pocnav da citam i.. eve fala i slava mu na Boga.. - shvativ bar eden del od Biblijata, barajte i ke vi se dade...

znaci, luge sto ne veruvav vo Gospod e slicno kako koga nekoj tvrdi da ne saka pashteta a nikogas ne je vkusil..

Gospode Isuse Hriste pomiluj mene gresnu

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:28
,..." (cula sam da samo najinteligentiji ljudi shvataju Sveto pismo)"

......ajde de sega!,.....a, ostanatite se glupavi,a? ,..da ne mozat da bidat poglupavi!,...ova e vekje  edna po lichna varijanta (i toa ...uvredliva!),..na ona ,..ako veruvash ,..ke osetish,...i sl......a, be ajde gonete se ,..bogomoljci edni!,..i vie ste imale mozok,..pa, ushte i pameten!,.лутина

..koga nekoj drug ke vi  kaze uvreda,..odma ripate,.

.aj ,.da vidam kolku ste stvarno,..pravichni,..

Изменето од brza - 27.Јануари.2009 во 13:29
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:37
Originally posted by brza brza напиша:

......ajde de sega!,.....a, ostanatite se glupavi,a? ,..da ne mozat da bidat poglupavi!,...ova e vekje  edna po lichna varijanta (i toa ...uvredliva!),..na ona ,..ako veruvash ,..ke osetish,...i sl......a, be ajde gonete se ,..bogomoljci edni!,..i vie ste imale mozok,..pa, ushte i pameten!,.лутина

..koga nekoj drug ke vi  kaze uvreda,..odma ripate,.

.aj ,.da vidam kolku ste stvarno,..pravichni,..

Господ да те благослови
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:41
fala!,.i tebe duplo povekjeголема%20насмевка.samo,.nemoj ziti,..da mi go povtoruvas rechenoto,..mozese i bez toa,...vaka,..epten ke vi bode ochi,...намигнување

Изменето од brza - 27.Јануари.2009 во 13:42
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:44
Originally posted by brza brza напиша:

Ова е вистина

Изменето од ZoraNaSlobodata - 27.Јануари.2009 во 13:44
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Miki_P Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2008
Поени: 985
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miki_P Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:48

Ludata: Сите ние лутаме и, најчесто, живееме спротивно на Божјата волја. Некогаш сме „силни“ (со пари и моќ), некогаш, пак, не. Често сме надвор од домот на „Нашиот Отец“, сакајќи, притоа, да дојде „до израз“ нашата способност за „преживување“ надвор од „Домот“. Но, додека ние мислиме дека нешто правиме, Бог тоа го прави на конкретен начин, - многумина, на разни начини, „ги повикува во Неговите прегратки“ и им го покажува патот на покајанието.

Црквата, преку зборовите на Христа Спасителот, ни вели: Ви велам, ... на небото ќе биде поголема радост за еден грешник, кој се кае, отколку за деведесет и девет праведници, што немаат потреба од каење. (Лк. 15, 7).

Тебе, Бог те повикал „на поинаков“ начин, како што го објасуваш, и велиш дека „си, тука некаде“, а јас, во името на твојот и мој Бог, Христос Господ, ти велам: Добре дојде, и Бог да те благослови и да те потсили на патот на покајанието, та, сите, заедно, да Го славиме и да Му се поклонуваме на „Сонцето на Правдата“.

p.s. Мислам дека овој твој пост би можел да се најде во рубриката: Биди член на ЦРКВАТА ХРИСТОВА.

Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:57
"Црквата, преку зборовите на Христа Спасителот, ни вели: Ви велам, ... на небото ќе биде поголема радост за еден грешник, кој се кае, отколку за деведесет и девет праведници, што немаат потреба од каење. (Лк. 15, 7"

a ,shto e pa sega ova?,...saka da kaze deka ,..shto i da napravish,..ako se pokaesh,...se ke ti bide ,.kako da ne si go napravil,..pa ,duri i podobro!,..

e,pa,..zoshto togash ,..majka tereza se machela tolku da mu pomaga na svetot,..koga i eden ,..al kapone,..podobro ke si pomine od nea ,.."gore",...na neboto,...a?збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 13:59
da ne zborime  za eden,...hitler,...kako vrv na ,...greshnite na zemjata,...ama ,ako se pokajal chovekot,...sigurno sega povekje uziva i od,...papite,..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.