|
Гробот на Исус |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||||
Vicko
Група Регистриран: 28.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Баш ми е жал. Во кратки црти. Најдени се 6 кофчези во семеејна гробница, на кои било напишано. 1.Исус син на Јосиф 2.Марија 3.Матија 4.Jose (кој што според евангелието на Марко Исус имал брат Jose) 5.Mariamne - Марија од Магда (Магдалена) 6.Јуда син на Исус. Веројатноста тоа да е гробницата на Исус, земено во предвид појавата на овие имиња во тоа време, е 1 према 600. Да земеме и во предвид и дека пронајдена е и гробницата, на сличен начин, и на Кефас, сфештеникот кој го осудил Исус, и 90% од научниците веруваат дека тоа е вистинската гробница, за разлика од Исусовата.СОЦИЈАЛНА МАНИПУЛАЦИЈА. Строго веруваме во библијата, кој ја `СОЗДАЛ` Константин, од 4-ри избрани евангелија, кој што во тоа време постоеле околу 1000... |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Погледни во огледало и околу себе и ќе видиш дека Најсветото Писмо – кое ти го критизираш - е ВИСТИНИТО! |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Vicko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не го критизирам. Јас бог го доживувам на мој начин - не како што ми е издиктирано... |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vicko, на гробот на Марија Магдалена со грчко писмо е испишано тоа име. Како науката го објаснува тоа што само нејзиното име е на грчки?
|
||||
Vicko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Местот од каде што доага Марија - Магда, било населено од Грци (се извинувам) - грци, и во тоа време во Магда се зборувало и пишувало на грчки. Случајно! |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А што е тоа толку потресно во диктираното што тебе толку ти смета? |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А како во едно еврејско семејство како Исусовото, одеднаш да се најде гроб на грчки? Евреите не ги сакале многу другите пагани, па дури и не гледале благонаклоно на оние Евреи кои говореле грчки. Објаснувањето дека во едно ортодоксно еврејско семејство ќе има гроб со грчко писмо едноставно е непоимливо за тоа време. Ти благодарам на тоа што иако не се согласуваме за нештат, се трудиш да ми објасниш. |
||||
Vicko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А кое е твоето објаснување за грчко писмо испишано на гроб во еврејска гробница
|
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мислам дека тој гроб датира од малку подоцна. Тоа ми се гледа како најлогично објаснување- гледано од начинот на разбирање на светот и животот во тоа време. |
||||
Vicko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не би рекол. Разумно е да во него биле моштите на некој грк (со грчко име) или некој со грчко потекло, или пак некој што бил воспитуван со грчката култура. |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да, но дали мислиш ти дека во време на договорени бракови, време кога религијата има огромно влијание, некој Евреин ќе земе жена од грчко потекло? Евреите биле строго затворени во однос на другите народи кои во тоа време биле пагани. |
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ete jas ne veruvam strogo vo Biblijata, no veruvam vo Hristos koj kako Isus voskresnal t.e. (spored moeto versko ubeduvanje) go asimiliral svoeto materijalno telo vo prvobitnata svetlosna supstancija.
No duri i da e najden grobot so negovoto telo(znaci i da ne doslo do voskresnuvanjeto) toa mene nisto ne mi menuva. Hristos dojde za da ni go donese patot kon Boga, i da ja raspredeli Hristovata iskra vo site ludje i dushi koja e garancija deka nema da ni se sluci dezintegracija na dushata kolku i da se oddalechime od Boga, i deka preku cistenje na grevovite(preku prostuvanje i molba za proshka, i nadoknaduvanje) site eden den ce se vratime vo Nebesata. |
||||
Vicko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Исус дојде на земјата да ни ја даде љубовта. Не верувам дека воскреснал. `Духовно и Теоретички`. |
||||
Vicko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Марија Магдалена само растела во грчка `колонизирана` средина. Не била Паган. |
||||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |