|
Airlija Nikon :) |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema sto, uste po prvive fotki se gleda deka Canon i Sony se pominati. Odlicna ostrina na piksel, dlaboki boi... Najdobar FF so mnogu pikseli uste sega moze da se kaze.
|
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иво одлично ривју. Какво е задоволството да се слика со D3x? Убаво за Никон, си ја пополни сега целосно гамата на ФФ апарати, така да ке има за секој по нешто. Мене ич не ме изненади овој модел бидејки откако Сони го претставија сензорот, знаев дека кога тогаш и Никон ке го стави во свој апарат. Некако D700 повеќе ме изненади, не го очекував пред D3x да се појави на пазарот. |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ne si ja popolnil !!!... Jas sakam D40FX so 6MP !!! Toa kje znachi plus eden stop (teoretski) osetlivost. NAAAA vulkavi photosenzori (MP's) !!! A cena? Razbira se... okole 500 Eura !!! Hehehe Pozdrav Igor PS: Se prashuvam, koj prv kje napravi sub 1000 $/€ FF DSLR ?!? |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako se sluci i koga ce se sluci, jas bi se kladel na Canon vo sekoj slucaj! Изменето од Mire - 02.Декември.2008 во 16:34 |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro da ne se falam, ali dobar sum vo review-ava
Ne stvarno, Sony go ima istiot senzor a prvite fotki ne me impresioniraa (moze deka bea slikani od dpreview a ne od Sony), no sepak softverot vnatre i toa kako moze da napravi razlika od drugite vo klasata. Barem jas taka mislam. P.S. Moze i deka e Nikon i malku sum pristrasen... Sto mislite vie |
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лично, мислам дека е топ апарат, најдобриот 35мм досега што постои, се разбира доколку примерите се вистински. Е сега дали вреди за парите, секој со своето . Едно нешто ме имресионира, а тоа е рендерирањето на сенките, и тоналитетот во сенките, затоа што реално на добро осветлените делови сите СЛР-и се снаоѓаат одлично, проблемите и разликите со во областите со мал контраст и сенките.
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sE SLOZUVAM SO iTAN DEKA E NAJDOBRIOT DSLR VO MOMENTOV, AKO NE E TAKA BI BIL NAJGOLEMA GRESKA NA NIKON. ZA PARITE MISLAM DEKA E MALKU PRESOLEN, AMA I NIKON E POZNAT PO MALKU POSOLENI CENI OD KONk*rENCIJATA.
NE ZNAM DALI STE ZABELEZALE DEKA DVATA NAJGOLEMI PROIZVODITELI I C I N VO SVOITE REKLAMNI KAMPANJI ZA NOVITE KAMERI SI SE DRZAT DO SVOJOT (CANONOV ILI NIKONOV ) TIP NA FOTOGRAFII KOI SE VO SEKOJ SLUCAJ PREPOZNATLIVI. TOA MOZE DA GO VIDITE VO BILO KOJ NIVEN PROSPEKT, DURI I AKO N A FOTOGRAFIITE NE PISUVA OD KAKVA KAMERA SE. CANONOVITE SE SEKOGAS POMEKI SO POMAL KONTRAST, DODEKA NIKONOVITE SE POOSTRI I SO NAGLASEN KONTRAST. ZNACI PAK SE SE SVEDUVA NA VKUS NA KORISNIKOT I NAMENATA ZA KOJA MU TREBA KAMERATA. AKO NE VE MRZI PROSETAJTE PO NETOV I DZIRNETE SEMPLEOVI OD DVATA PROIZVODITELI I KE VIDITE DEKA FOTOGRAFIITE SE BESPREKORNI, A RAZLIKATA E VO SMEKOT
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А да, и уште нешто, првиот пример е со 60 AF-S, кој го имам и јас, и морам да кажам дека објективот ме изненади ептен позитивно. Мислам, го имам истиот и е прекрасно остар, но сепак 6MP и 24MP не е исто и очекував малку полош резултат .
|
|
lazoroski
Група Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iskreno site sto me poznavaat ovde znaat deka ne sum mnogu ljubitel na ovie Canon / Nikon trki a i voopsto na tehnologija koja gubi vrednost od momentot koga ke izlezete od prodavnica so kamerata.
NO, ova sto go gledam e vistina impresivno. Bravo za Nikon i nadez deka drugite ke go sledat primerot i so tek na vreme site ke profitirame od nivnata trka i bezpostedna borba za pazar. Pozdrav ! |
|
http://www.flickr.com/photos/23131621@N07/
|
|
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 13.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да влезеш во златарница и да купиш златен ланец од едно кило,веднаш кога ќе излезеш губиш 50%.Не е проблемот во технологијата,туку во фората да го имаш тоа што го посакуваш.Се разбира ако ти дозволува џебот. А за Никон секоја чест за чекорот понапред,кој реално и се очекуваше во трката за конк*ренција. |
|
You create your own universe as you go along!
|
|
photomacedonia
Нов член Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво на сите !
Чест ми е прв да ве информирам дека во РЕФОТ М, Скопје, Македонија пристигна првиот Никон Д3Х. Посебно задоволство ни е што сме меѓу првите земји во Европа што го имаат добиено, а со тоа посебно се гордее сопственикот кој наскоро ке го дознаете. Што се однесува на пишувањата на форумот околу карактеристиките, цената и споредбите со Canon 5Д Mark II, можам само да кажам дека споредбите се смешни од едноставна причина што се споредуваат Спарк и Мерцедес.Имаат сите право кои велат дека и со Југо и со Спарк се стига до Охрид исто како и со Мерцедесот, но разликата ја знаат само тие што имале можност да ги возат и двете.Има огромни разлики ( освен основните)како на пр; 300000 циклуси на окинување на шатерот,( дупло повекје од Канонот) 51 точка на автофокус( Канонот има само 9) 4400 фотографии со една батерија(канонот има околу 900) два слота за картици, можност за додавање на GPS уред,2 години гаранција, вграден D-Lighting софтвер ( мојот омилен) и најважната разлика од се , квалитетот на фотографијата.За ова последново можам да кажам дека подобро ке беше да го споредувавте со Canon EOS 1D Mark III, но тоа очигледно не може бидејки ги нема потребните карактеристики, освен близината со цена. Цената е висока за наши услови, што се сложувам, но за оној кој што живее од фотографија ( кај нас ги има малку, за разлика од Западот) оваа сума воопшто не е проблем да се издвои кога се знае што се добива. Што се однесува на квалитетот уште еднаш ке кажам дека нема споредба со било што до сега постоело. Ова ви го кажувам затоа што сум имал прекрасна можност да го испробам овој модел, затоа што сум имал можност да фотографирам со Mamiya Медиум формат дигиталка, и сум работел 4 и пол години во претставништвото на Канон во Македонија, и баш заради тоа многу добро знам што е разликата во квалитет. За крај само сакам да му честитам на дечкото кој го има ова чудо на кое искрено му завидувам. |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikon-џија. Мерцедес и Спарк. А кој е Спаркот? Nikonot.
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam deka 10tata zapoved e da ne go posakuvam tugjoto. Ama ako vidam nekoj so D3x, moram da ja prekrsam. Toa e definitivno najboljeto nesto sto navistina bi go sakal. Ako toa bil spark togas sto se site drugi DSLR osven novata Leika? Edvaj rolsuli. A neznam dali e tolkava razlikata do eftinite digital back.
Sekoj so svoeto. Konecno nema tepacka za ISO. Se nadevam deka ke ima vakva verzija na D80 vo dalecna idnina... |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посакувај си твој, а не апаратот на тој што ќе го има. Така ем нема да ја прекршиш заповедта ем ќе си посакуваш.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |