|
Дали верувате?? Дали сте виделе демон или |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ochigledno ne si me razbrala. Jas rekov deka nie gi atraktirame pozitivnite i negativnite sili okolu nas. Ako si go prochitash svojot tekst od pochetokot, vednash ke vidish deka si napishala " ... ziveev isto kako drugite, za nikogo nisto ne me interesiralo...gledav samo za mene.I cesto si razmisluvav za toa deka drugite luge se budali koi se nakloneti da veruvaat vo nesto sto e cista laga.TOA BESE DLABOKO VO MENE .NEKOE POSEBNO CUVSTVO STO NE MOZAM DA GO OPISAM. Tokmu za toa zboruvav. Tvojata vistinska sostojba, dlaboko vo tvojata svest (dusha), a ne onaa nadvoreshnata koja e samo konvencionalna nametka pred drugite lugje, go privlekla negativnoto kon tebe. Изменето од Messenger - 05.Септември.2008 во 16:06 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK Messenger sega mislam deka razbrav.
|
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одлично кажано, многу јасно! Во потполност се согласувам. |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gjavolot e kako Ku4e Vo Imeto na ISUS si odi kako strsen
i naj maliot Hristianin ama da veruva vo iskreno vo BOG e ne izbrojlivo ne znam kolku pati po jak od satanata amin!!! |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nocva ce dojdat oce
mozebi i utre zavitkani vo gordosta na zloto ce probat da mi ja iskinat dusata vo nea nemir da vnesat so moite grevovi ce mi go secat mesoto i taga vo srce ce vnesat nesigurno trperenje na moite race ce bide nivna pobeda a na barjacite nivni ce ja razapnat mojata dusa vo pekol ce me nosat pekol na zemja ce mi darat crnilo vo ocite mi sipuvaat a glasot so gorcina mi go polnat Oce ti koj si na nebesata daj mi sila da istraam so nasmevka po trnjeto da odam gresnata dusa moja smirenie da najde zasto gresen sum oce i znam deka ce dojdat po mene ne baram proska tuku sila so niv da se boram ne baram spasenie oce ne sum dostoen no sakam oce vo imeto tvoe so niv da se boram osuden na vecen pekol tamu dole kaj niv da gi nateram da go slavat imeto tvoe Nocva ce dojdat oce mozebi i utre sekoj den doadjaat oce demonite adski daj mi sila da se boram... Amin |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelos ти сериозен си или си дувал? |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оооо буразеру, па где си ти мајке му
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве сум.
Водев аскетски живот последниве месеци. Наместо 12 саати на компјутер намалив на 8. Наместо 5 оброка 4. И така... |
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so niso osven imeto ISUS!!!ne moze da istera demon inaku niso. |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema ni demoni ni gjavoli ...
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Veruvam deka postojat. Biblijata govori za niv
Демони- нечисти,зли духови во служба на ѓаволот. Дејствуваат преку туѓи тела (Матеј8.28-33, Марко 5.1-5). Оттаму се зборува за опседнатост со демон/и. Вон монотеистичките религии демоните не се секогаш претставени како зли. Веруваме дека човек кој не верува во Бог ( во случајов говорам за Јахве) е подложен на демонско влијание, отворен за делување на нечистите сили. За лично искуство не можам да споделам нешто спектакуларно, како на пр. слушање гласови или визии, туку можам да споделам како таква нечиста сила ме водеше мене во периодот кога не верував во Бог. Знаев дека постои но несакав да се покорам. Сметав дека луцифер е онеправдан и казнет. Слушав музика која го велича луцифер, верував (со обзир на сето зло во светот) дека во конечнаат битка сепак луцифер ке победи, бидејки сметав дека злото одамна го надвладеало доброто. |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima i demoni i xhinovi i vo k*ranot se navedeni.
|
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Super ova go imas objasneto Da te prasam? Dali smetass deka moze demon ili slicno nesto da vleze vo covek STO PREMNOGU VERUVA?? posto ova mi go garanirale obrazovani luge dodeka jas imav takvi problemi ... a dodeka znam deka JAs ne veruvav a posle ova sto ti go pisis gledam deka smetas deka pogolema e moznosta da go navladeat onoj koj ne veruva. |
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
snezzana
Група Регистриран: 11.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 77 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da den pladne ko catal da se prai
|
||
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |