IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Кога е роден Исус 2 дел
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога е роден Исус 2 дел

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 13:59
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Pa ne e toa nikakov problem be bachios ima preveduvaci i za toa dali nekoj nekogas se pobunil za toa ....

da ama ako e so linkovi , ke vlezam vo gugl ke si najdam sto sakam ke si citam sto sakam, i nema da pobaram toja interpretacija, a tokmu toa e celta na forumot. ti mi postiras linkovi. ne ne mi e potrebno toa, skam da znam tvoe sfakanje. zosto ako pocneme sekoe prasnje- eve ti link, prasanje eve link, batka toa toa e GOOGLE, neli na nego mu davas prasnje a toj - eve ti linkovi pa krsi glava

Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 14:00
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:01
Pa jas koga dadam moe sfacanje velite deka e izmislica a moite svacanja se bazirani na onaa sto go veli mojata religija za da go dolovam toa jas vi davam linkovi na koi ludje postrucni od mene vo religijata dale odgvor na prasanjeto koe vie go postavuvate na toj nacin potkrepuvajci go moeto sfacanje....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:05
slusaj tuka se raboti za vera , a dokazite vo verata se matni, zatoa se vikas VERA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:10
Ne se sl*gam so tebe ne site dokazi vo verata se matni, onaa e sto e matno e vo nasite glavi vo tvojata vo mojata, a toa e sto ne mozme da sfatime i da se pomirime so faktot deka ti kako musliman imas svoi veruvanja a jas kako hristijanin svoi i treba da sfatime deka nitu ti mene mozes da me ubedis vo tvoite veruvanja nitu pak jas tebe vo moite koga toa ce go sfatime i koga toa ce go implementirame vo zivotot medju nas ce nema nikakvi problemi....no toa e dalku da bideme realni toa e mnogu tesko da se postigne, zasto na pr.ako jas i ti go resime toj problem vo nasive glavi vednas na nase mesto ce zastanat drugi dvaica koi ce udarat eden na drug uste pozestoko....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:13
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne se sl*gam so tebe ne site dokazi vo verata se matni, onaa e sto e matno e vo nasite glavi vo tvojata vo mojata, a toa e sto ne mozme da sfatime i da se pomirime so faktot deka ti kako musliman imas svoi veruvanja a jas kako hristijanin svoi i treba da sfatime deka nitu ti mene mozes da me ubedis vo tvoite veruvanja nitu pak jas tebe vo moite koga toa ce go sfatime i koga toa ce go implementirame vo zivotot medju nas ce nema nikakvi problemi....no toa e dalku da bideme realni toa e mnogu tesko da se postigne, zasto na pr.ako jas i ti go resime toj problem vo nasive glavi vednas na nase mesto ce zastanat drugi dvaica koi ce udarat eden na drug uste pozestoko....

ajde be -aj dokazi mi nesto vo verata deka e taka ili obratnoto deka ne e taka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:19
E sega ce ja terame kako deca aj dokazi mi, pa posle aj ti na mene dokazi mi... ima milion dokazi ama tie se nebitni tie ne ja pravat verata ni mojata ni tvojata verata ja pravi ljubovta kon boga koja ja imame vo srcata i koja na razlicen nacin sme ja dobile ja sledime i ja interpretirame.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:23
slusaj decko , vo naukata(nauka kako celo) pisuva-
ne se podlozat na dokazuvanje religijata i se sto e vezano so nea
dovolno jasno

vo verata ne se barat dokazi, dovolna e samata vera, a taa samata ,,varira, kaj nekoja e jaka, kaj nekoj ,,poslaba,,

Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 14:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:29
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

slusaj decko , vo naukata(nauka kako celo) pisuva-
ne se podlozat na dokazuvanje religijata i se sto e vezano so nea
dovolno jasno

vo verata ne se barat dokazi, dovolna e samata vera, a taa samata ,,varira, kaj nekoja e jaka, kaj nekoj ,,poslaba,,

Vo red toa e tvoe viduvanje i jas se soglasuvam so nego...no moram da kazam deka sepak nekoi raboti od religiite mozat i naucno da se dokazat, na nekogo na kogo mu trebaat dokazi, inaku verata kako vera e dovolna samata po sebe.... so ovaa konstatcija jas i ti doadjame do tocka kade odgvorot koga e roden isus moze da bide interpretiran na dva nacina so pomos na naukata i na verata...i vo dvata slucaja ce dojdeme do konstatcija deka ako jas veruvam deka isus e roden togas i togas i toa e potkrepeno so naukata togas na tebe kako sprotivstavena strana ti ostanuva da go respektiras moeto veruvanje ili da ne i vo dvata slucaja jas ne gubam nisto ti ne dobivas nisto....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:31
dobro a po sto naukata opredeluva koga e roden isus, taa momentalno moze samo priblizno da kaze, a taa se zloupotrebuva

Nukata treba da e stritkna i decidna, nema moze tolku , a moze i tolku

Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 14:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 14:37
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

dobro a po sto naukata opredeluva koga e roden isus, taa momentalno moze samo priblizno da kaze, a taa se zloupotrebuva

Nukata treba da e stritkna i decidna, nema moze tolku , a moze i tolku

Naukata striktno go opredeluva datumot no kako sto ti rece toa moze da se zloupotrebi i zatoa se odi na varijanta koja ce gi zadovoli site...zamisli ovaa naprimer naucno se dokaze deka bog ne postoi decidno so site nisani .... sto bi se slucilo togas...normalo nie vernicite ce veruvame i ponatamu no drugite toa ce go zloupotrebat kako na primer vo komunizmot znaes sto se pravea...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 16:11
Bachios и Темплариус - ве опоменувам и двајцата за пишување надвор од тема!
А во врска со темата, Messenger беше апсолутно во право да ја затвори, затоа што не се изнесе нов став во врска со тоа прашање.
Ако некој има со што да надополни, на пример од исламски извори, би било убаво да прочитаме.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:12
islamski izvori vo vrsk so temeta nema, bidejki ne se zanimava so toa
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:40
На моето прашање уште не е одговорено. Дали ти зидарски знаеш кога се родил Исус според Лука? Кога ќе ми одговорите на прашањето - а нема да одговорите затоа што во тој случај ќе мора да признаете дека во Библијата има грешки затоа што Лука и Матеј го утнале раѓањето на Исус најмалку за 10 години - е тогаш ќе може да се затвори оваа тема.
middle is best... i believe in science
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 20:02
Не, не знам... најискрено... Би те советувал да се обратиш кај ЕвАнгелос за ова прашање... Иако мислам дека имаше одговор во темата која беше затворена.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.