|
Критика за свештениците |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
tokmu taka, dobro kazano. sekogas promenata pocnuva od sebesi pa nanadvor. koga ke ja dopres povrsinata na vodata taa pravi bran na krug koj se siri. ova bese od pokahontas crtanot. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Chist Budizam.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ПОПОЛ ВОХ,на Киче индијанците. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Znachi vistinata e univerzalna i Kreaotort im ja otkril na site narodi preku nivnite profeti.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ti ostaviv nekoi linkovi. Ako gi razgledas ke svatis deka i budizmot e Bozja religija no izmeneta i iskrivena,kako sto e i Hristijanstvoto i Judizmot. Ona vo sto veruvaat Budistite (sem reinkarnacijata) seto e na sovrsen nacin opisano vo Islamot. Spomnati se sedumte svetovi,kako sto i denes mnogu potvrduvaat. Spomnati se sedumte nivoa na svesnost. Vo Qur'anot Allah rekol deka nema narod a da ne im pratil Negov pratenik... taka i tie imale Bozji pratenik (profet) koj im gi pokazal tie patista,no pokasno se iskrivile. Isto kazavme deka site Bozji pratenici a.s bile razliciti i imale razliciti zadaci. |
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ako nekoja religija e izmeneta i iskrivena togas toa e islamot pa neli gledas deka polovina biblija e prepisana vo k*ranot more marsovec |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mnogu raboti ima vo Qur'anot za koi od Ljubomora samo mozete da gi iskrivuvate. Da ne bese Qur'anot i den denes nemase da mozeme komotno po Zemjata da odime,plasejki se da ne padneme od nejzinite kraevi,Templaru(s). Da ne bese Islamot i denes ke se tusirase 2 pati godisno (i prasanje).I toa so kamen ke se triese. Nemoj da mi ja otvaras ustava. |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Инаку кога сме кај свештениците, иако темата беше поставена за православните свештеници, убаво би било како отец Пимен да размислуваат и свештеници на другите христијански деноминации. Секоја чест за отец Пимен што имал доблест да го каже ова, тоа покажува дека е вистински христијанин кој тежнее кон усовршување (никој не може да биде совршен освен Бог, но секој треба да тежнее кон совршенство. )
Слушам, рози не цветале ни кај Методистите, Евангелистите и други....Несогласувања има и во ИВЗ...Би било убаво да воскресне реформаторскиот дух и кај нив... |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Marsovec da ne bese hristijanstvoto ce go nemase islamot ce nemavte od kogo da prepisuvate... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темплариус и Свемирски - не ја уништувајте темата!!!
|
||||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зошто се обраќаш во двоина? Колку што јас гледам овде само еден ја уништува темата. |
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Омер - и тебе би те замолил да се воздржиш од непотребни коментари - вратете се на темата! Ако некој излезе од тема, модераторите треба да реагираат, а не членовите да враќаат со иста мерка!
|
||||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во право си! |
||||
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кај методистите , евангелците и останатите протестанти, реформацијата му успеа.Редно е сега и кај Православците да си направат,од адети и традиции, од бајки и прикаски, Библијата заборавија и да ја читаат. Навистина им треба, само од кого да отпочне? Ќе го линчуваат ако некој почне.Толку многу им омилеа адетите и традициите, што изворното го заборавија. Со почит, Госпел. Изменето од gospel - 21.Април.2008 во 00:55 |
||||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |