|
Библијата одобрува ропство |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Halid - ne go opomenav Tofu za citatite, a go opomenav za toa shto veli deka se toa gadosti i gluposti.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se dodeka meshash babi i zhabi, se dodeka ne gi otvorish ochite i ne slushah za da nauchish vmesto da se protivish, nema nikogash da ja razberesh vistinata. Изменето од Messenger - 31.Март.2008 во 18:59 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A Msn,sto kazuvat!!??? Ili ne ja uklucuvas Logikata vo toj tekst!??? Prvo vikat deka se isti kako vo Quranot,i pooa vikat,deka Stariot zavet e za Starite Luge,so toa go Ispoistuivat Quranot!!! Ili ti ne go podrazbiras taka a !! da be koga ne ti se svigat taka e znam!!! Pozz..se citame pokasno,idam na Namaz!! |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Takvi citati ima vo k*ranot, toa beshe poentata na postot na Msn... shto e tochno, ili ne e?!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Halid, prvo ne velam deka se isti, tuku deka e vo slichna relacija so rabotite koi se diskutirale na forumov za k*ranot i sherijatkiot zakon.
I sto te pogagja tolku tugjoto mislenje ako ne e isto kako i tvoeto? Ovde ne vladee ednoumie i nema verska policija da vteruva disciplina i da sankcionira razlichni mislenja. Ako ti sakash da si Alahov rob, a drug ne saka, sto te tangira toa tolku mnogu? Da ne stanuvash taka pomalu rob? Ako ti mislish deka starite zakoni se za site lugje na site vreminja, sto se potresuvash ako nekoj drug ne se slozhuva so tebe, pa reche deka toa ne e taka? Zarem odednash ti ke prestanesh da gi sledish starite zakoni? Ako ti sakash da zavrshish samo osnovno uchilishte i im velish na site deka toa e dovolno za vek i vekovi i ne treba nishto poveke da se uchi, sto se sekirash ako nekoj drug reche deka bi sakal da odi na sredno shkolo i na univerzitet? Ne te tera tebe da odish, tuku odi toj. Sto se vozbuduvash za raboti koi i onaka velish deka ne se merodavni za tebe? Изменето од Messenger - 31.Март.2008 во 19:10 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам што пишува во к*ранот, не сум го читал, а исламски брошурки навистина не ме интересираат. Ова се цитати од Библијата, од Стариот, а ако воопшто ги погледнавте, ќе приметевте дека се и од Новиот Завет. Значи тоа се цитати од Библијата каде што Господ одобрува ропство, како пред, така и по појавата на Исус. Не е финтата во државното уредување туку во фактот што според Библијата Господ е тој што ги дозволува и одобрува тие работи, какво што е ропството (а тоа за мене е гадост!). Инаку немам намера за ништо да се извинам, прво ти зидарски, ЕвАнгелос и Марија Магдалена да ми се извините мене затоа што ширите наоколу лаги дека не сум ја прочитал Библијата. Прво самиот себе да се банираш зидарски, а после да солиш памет ок?
|
|||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Smiri se tofu, ne plamnuvaj tolku brzo... Sekoe javno iznesuvanje na misli e podlozhno na kritika, pa koga veke se pishuva za sechii ochi treba da se ochekuva sekakvi repliki... pozitivni i negativni.
|
|||
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tofu - ako si ja prochital Biblijata, togash nishto ne si razbral od nea... Citatite shto gi vadish (odnosno listata) postoi vo povekjeto broshurki, zatoa taka rekov - ja imam sretnato nekolku pati vekje...
Ako ja imash prochitano celata Biblija, togash kje znaeshe deka ne se toa citati kade shto Gospod odobruva ropstvo! Ako ja imash prochitano, kje znaesh deka ima razlika vo Biblijata megju Zhitija i Bozhjo Obrakjanje... Ako ja imash prochitano, kje znaesh deka ne se zanimava so drzhavnoto ureduvanje i nema striktni klauzuli za toa shto i kako da se pravi vo edna drzhava i kakvo da bide nejzinoto ureduvanje, a kje znaeshe deka osnovnata rabota koja najmnogu se vrednuva vo Hristijanstvoto e toa shto Bog mu dal na chovekot SLOBODNA VOLJA! I chovekot postapuva spored taa slobodna volja i e suden spored svoite postapki potoa. Zatoa Bozhjiot Sud ima smisla, zatoa shto ni e dadena mozhnost da postapime taka, kako shto nie, nashata volja ni nalaga - a Toj potoa kje sudi na nash*te dushi. Ako ja imash prochitano Biblijata, togash kje gi znaeshe barem ovie raboti, zatoa shto se osnovni. Opomenata do tebe ne e zaradi citatite koi gi postavi, ako nekoj ima vreme, mozhe da sedne i eden po eden da ti gi objasnuva, ama jas ovoj pat nema da go napravam toa, zatoa shto e besmisleno - ti ne prashuvash zatoa shto sakash objasnuvanje, a prashuvash zatoa shto sakash da go navredish Hristijanstvoto. Kakva ti e celta so toa - samo ti si znaesh. Ne veli deka ne e taka - zatoa shto ako ne beshe, temata kje beshe postavena vo forma na prashanje i kje pobarashe objasnuvanje, a nemashe da gi navreduvash site Hristijani na forumot so toa shto kje ja narechesh Biblijata lagi i gadosti... Ovoj pat seriozno te predupreduvam, deka ako ne se izvinish za taa svoja replika, kje te baniram na edna nedela vo soglasnost so pravilata na ovoj pod-forum. Znachi - ne te opomenuvam zaradi sodrzhinata na postot koj go objavi, nitu za citatite, nitu za temata. Te opomenuvam za konkretnata navredliva replika, zatoa shto ne e toa lichno obrakjanje kon mene - a kon site Hristijani! |
|||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mene me Tangirat samo za toa Da ne go Mesas Quranot!!! Toa poso koga gi kaza ovie Zborovitofu, toa sto go citirash e neshto slichno kako i onie raboti od k*ranot. Toa e Stariot Zavet namenet za stariot chovek.(MSN) Ova me tangirat,Da ne go mesas Quranot,kazuvajciza "Stariot zavet"za Stari Luge,znam kaj ciljash ti,ne se Sekiraj!! Taka sto sakam da ti dadam do Znaenje,deka prvo temava ne e za toa,a Vtoro dosta so Tvoite Intrigi!! Bidi Iskren, koga vece nesto sakas da kazis kazigo javno,ne bidi.... |
|||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ti Karakteristicno za tebe,koga nemas Odgovor,odma-pocnuvanje so nekakvi si Babi zabi(kazuvajciim na drugite deka mesale),,,Itn.itn.. no nejse,aj ti Koj ne mesas Babi i Zabi,zosto ednostavno ne odgovoris!?? i da da ti kazam deka sekogas ke se Protivam na Nevistinata i na Nepravda! Elhamdulillah sto se Pridrzavam na Pravdata i Vistinata!! |
|||
Halid ibn Velid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A zosto Ispoistuvas Anti hristijanski brosuri i Islamski!?? Zarem se sto e Protiv Hristijanstvoto e Islamsko!? Mozebi tofu se bavaet so Evrejski brosurki,i sega... Islamskite knigi se zanimavaat so Islamska tematika!!! Nemaat za Cel da se zanimavaat Nitu so Hristijanska nitu so Evrejska tematika.tn.itn.Tie se zanimavaat so Islamsa tematika!! Ne znam zosto gi Ispoistuvas,Ili mozebi ti Ostanalo od Hristijanskite Brosurki,si mislis deka ako tie se zanimavaat so Anti Islamski propagandi,Mislis deka i Islamskite Knigi se zanimavaaat so Toa!!! Ne moj Druze,ne ni go prodavaj ona vaseto na nas!! P.s.Kaj go najde bas tofu!!Zosto Mesas tofu i Islamski brosuri!! Zarem ne gi sledis posovite na Tofu,Mislev deka razbiras ama... Изменето од Halid ibn Velid - 31.Март.2008 во 20:02 |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Halid - kako po obichaj ili ne me chitash kako shto treba ili si barash kavga...
Rekov "anti-hristijanski (ili islamski) broshurki". Znachi - koristam zbor ILI. Toa vo makedonskiot jazik e zbor za vzaimno iskluchuvanje, a ne za poistovetuvanje. Ako sakav da gi poistovetam kje pishev "(odnosno islamski)" ili samo "(islamski)". Ova veruvam deka e dovolno jasno. Hristijanski broshurki imam sretnato dosta, no vo niedna ne sum prochital nishto anti-islamsko, ne sum ni prochital da se spomnuva islamot vo niv. Za razlika od toa - sekoj den dobivam na ulica islamski broshurki, polni so "razoblichuvanje na hristijanstvoto" i so dosta direktni navredi upateni kon hristijanstvoto i crkvata... Postovite na Tofu gi gledam, samo shto toj ne gleda za shto tochno pishuva. Ja razbiram negovata namera, ama na mnogu pogreshen i losh nachin pristapuva. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро тофу еве јавно извинение што помислив дека не си ја прочитал Библијата, ми се причини. Можеби сум се повела под мислата на Вангел. Бидејќи веќе си ја прочитал, објасни ми го цитатот што ти го заокружив погоре, мислам дека ќе биде интересен за дискусија, а ќе биде и клучен за една друга тема, чинам, новата на Муџахир. Во секој случај, интересно ќе биде да ни го протолкуваш...за сите без исклучок. Поздрав |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За разлика од тебе зидарски, јас Библијата ја читав со отворени очи и затоа и најдов милион маани. И не, немам намера да ти се извинам ни тебе ни на останатите твои истомисленици само затоа што сум против оние работи опишани во Библијата!
А Марија Магдалена, не те сладам. Значењето на цитатот е тоа, покори се, трпи, трај, ќути, нека те газат. Темата е за ропство. Идните поколенија произлезени од споменатите жени во цитатот тука не се битни. Постави си прашање во друга тема. Изменето од tofu - 31.Март.2008 во 21:55 |
|||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |