![]() |
|
Етичко-моралните норми и хомосексуалноста |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||||||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
aman bre so ovie homoseksulaci OTEKOVTE!!!!
dajte nekoja druga tema da mu se nevidi, celo vreme za toa zborite! ![]() |
||||||
![]() |
||||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||||
Ако тие се задоволни од таквиот живот зошто да ги разубедувам во спротивно. Право на личен избор.
|
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
![]() |
||||||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
|||||
Изменето од doriangray - 09.Јануари.2008 во 16:14 |
||||||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||||||
![]() |
||||||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|||||
Zdravjeto ima golema vrska. Sakam da ukazam deka glavnata teza na pro-homo taborot deka strejtasite gi diskriminiraat homosite zaradi nekoi prazni, apstraktni i zastareni eticko-moralni normi e non-sens i zamena na tezi. So toa se odvrakja vnimanieto od faktot deka se saka da se pomogne na psiho-socioloskoto zdravje na tie lugje, i da se spreci ponatamosnoto sirenje na bolesta. Zatoa ne mi se dopagja nametnuvanje na debata za eticko-moralni normi, koga problemot e strogo medicinski. |
||||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||||
![]() |
||||||
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
|||||
eh Dorian...ti vikam se e popusto..ne mozes da nametnes edna tema koga se uste luge ko sensei ziveat vo 1950-te koga se mislelo deka homosex. e bolest...Nekogas i vesterki se palea vo Salem...no nejse..ne vredi na nekoi luge da im se objasnuva..toa e isto kako "pisanje uz veetar"
![]() |
||||||
![]() |
||||||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|||||
Дориан, изгледа не сум била јасна. Мене не ми пречи муабет за интимен живот-не стана муабет за тоа, и да, тоа е знак за блискост. Дури ова последново не можам да кажам дека ми пречи, туку само го констатирав. И како што кажа, ’’геј свет’’, да. Зашто секс-ориентацијата да биде основа на се? Зашто да не сум само другарка, туку стрејт-другарка, а ти геј-другар? Добро, нема да навлегувам веќе понатаму, може да ни стане непријатно беспотребно. Инаку, ако ти Оскар Вајлд ти е инспирација за никот, и мене ми е една од поомилените книги:) И он беше ’’геј’’, нели? Аха, и да додадам: тие не биле за мене ’’геј-другарчиња’’ во деминутив, туку луѓе кои сум ги почитувала. Изменето од Kali - 09.Јануари.2008 во 17:02 |
||||||
![]() |
||||||
diogenskopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
|||||
Oscar Wilde bese gay... tocno
![]() |
||||||
![]() |
||||||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|||||
Па знаев!
![]() Изменето од Kali - 09.Јануари.2008 во 18:55 |
||||||
![]() |
||||||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|||||
Marginalnite grupi imaat potreba da bidat marginalizirani, od poveke pricini vnatresni i nadvoresni. Edna nadvoresna pricina e deka taka se pokorisni vo potkopuvanjeto na opstestvoto. Razdeli - kompromitiraj - vladej |
||||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||||
![]() |
||||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|||||
Aleksandar Makedonski, golemiot vojskovodec, za kogo se tepame so milite ni nasi sosedi...
guess what??? psssstttt...bil zaljuben vo svojot lepuskast ljubovnik
psssssttttt.....sramota, kjutete...prepisete ja istorijata!!!
pa zar toj???
ma nas e toj!!! nas!!! samo pederastata zicka mu e grchka
![]() |
||||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Го добија педерите најјакиот аргумент
![]() И Мики Маус да не бил педер? ![]() ![]() Изменето од sensei - 09.Јануари.2008 во 17:17 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|||||
PRAVA STVAR E DA BIDES SENSEI,
BEZ RAZLIKA SO KOGO KE SI LEGNES VECER
|
||||||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Ех, Александар.
Во тоа време сите со сите пуздер се правеле, немало норми, немало забрани. Живееле примитивно, пиеле крв од отсечените скршени черепи на освоените, на жртвеник ги ставале своите деца и ги убивале, промискуитетот, педофилијата, инцестот, голотијата го немале истото значење како денеска, срамот како категорија не постоел. Свеста не постоела во форма како денеска. Моралот не постоел, подоцна религијата го донела. |
||||||
![]() |
||||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|||||
Александар Македонски не само што ги одобрувал туку и ги поттикнувал хомосексуалните односи меѓу своите војници. Ама тоа го правел познавајќи ја добро психологијата на војникот - по долго отсуство од дома и немање сексуални односи со жената, војникот почнува да чувствува носталгија за родниот крај. Со цел да го ублажи тоа чувство ја поттикнувал хомосексуалноста.( дека е така сведочи и фактот дека оваа појава денес е најевидентна по затворите)
Друг аспект кој го оправдува овој негов потег е чувството за блискост и помош во битката. Нормално дека нам денес ни е тешко да го сватиме и одобриме тоа. Од друга страна,пак, како што се повикуваме на Александар дека сме негови потомци, логички ќе признаеме дека сме поколение на хомосексуалци. А тоа никој не го сака! |
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |