|
Торбеши, Албанци, Мак. Муслимани!? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
AK-47
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hristijani bile, kako sto tvoite bile pagani pred da bidat hristijani, i sto sega ? Koj ti rekol deka ne sme bile hristijani ?
|
||
radar
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: Saint Lucia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hristijani bile --vo pravo si AK47
bile pagani pred da bidat hristijani
i sto sega ? koj bi rekoldeka ne sme bile hristijani.
Ohritsko ni ostanaa crkvite .STRUSKO poleka no postijano odi kon istok
istorijata ne e toltu stara za daa ne ja razbereme ,ili na nekoi im e dovo
lno toa sto Debarca e hristijanska. Makedoncite muslimani ,makedoncite vo A LBANIJA ,voprekuokeanskite zemji koi primile drugi religii se mamodonci ili preba kazeme.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
citaj malku poubavo , jas napisav deka toa se slucuva vo posledno vreme vo gostivarskiot kraj. ti sakas da gi predstavis rabotite malku poinaku. torbesite si imaat nacija kako i sekoj covek, tie se makedonci so islamska veroispovest. sto tebe ne ti e jasno? se obiduvate da gi prikazete kako albanci? moze da se mazite , zenite so niv i da gi pretopite, megjutoa da im ja smenite nacijata ne |
||
AK-47
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Najgolemiot broj na torbeshi se stacionirano vo Struskiot region, selata Labunishta i Oktisi se cisti torbeshki so mal broj na albanci. i Vo samiot grad ima golem broj, isto taka ima i vo Debar i Mavroro. Vo drugite gradovi se vo pomal broj. Nikoj ne moze da te natera so sila da stapuvas vo brak so nekogo, a najmalku na nekoj albanec, posto nie pred se sakame da zememe od albancite, no lubovta ne prasuva, a vo nasata vera se dozvoluva da se vleze vo brak so muslimani od bilo koja nacija. Taka da i nim ne im smeta a i na albancite. |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Najtocna teorija za potekloto na torbesite e deka bile Bogomili,koi so
doaganjeto na turcite dobrovolno go primele Islamot. Nema nikakov dokaz za prisiluno islamiziranje na hristijanite na ovie prostori,no stom nekoj tolku insistira toa da e taka mene licno mnogu me zabole i da e taka Inace jasno deka se blagonakloneti prema Albancite i Turcite toa se razbira radi Islamot ,a so makedoncite nemaat nisto zaednicko osven jazikot. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас знам дека верата за торба урда ја продале затоа и торбеши ги викаат
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не само во МК, туку нема ЕДНО место во светот каде што исламот не е дојден со сила, со крвопролевање... Од каде да се почне? Турција? Па тоа беше срцето на Византија... со крв го истеравте христијанското населени... На балканот? Иста прича... Во Египет и С. Африка? Па тоа беше вториот дом на христијанството и татковината на многу од првите Црковни Отци... Значи кај и да се свртиш, к*ранот ви е облеан во крвта на христијаните. И после некој овде се дрзнува да липта за сребреница, карбала, итн итн... |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edno da rascistite, sekoj se ragja pod nekoe zname , znaci sekoj so ragjanjeto e pripadnik na nekoja nacija i ostanuva toa do smrtta. veroispovesta e nesto drugo. moze da se rodis vo semejstvo so edna veroispovest koja pokasno moze da ja smenis. moze da smenis i 10 veroispovesti vo tekot na zivotot. so toa ne ja menuvas nacionalnata pripadnost. khallefah ne si vo pravo deka makedoncite muslimani i makedoncite hristijani nemaat nisto zaednicko osven jazikot. ne si vo pravo ni deka islamizacijata ne bila vrsena pod prisila. postojat dokumenti od tursko vreme kade stoi deka odredeno lice dobrovolno ja menuva svojata neosnovana vera i preogja vo islam. i toa bi bilo vo red, ako tie lica ne bile na vozrast od 12-tina godini. kolku deca od taa vozrast navistina se zasegnati so verata pa da dobrovolno menuvaat nesto? |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Butel da ti kazam iskreno sto se odnesuva domene i slicnite ko mene
Zamene nacionalnosta nisto neznaci. Sreken sum jedino sto se rodev Musliman ,odnosno sto sum sega musliman. Jas zboruvav so fakti za naseto poteklo,i koga veke sum prasan za mojata nacionalnost togas jas sum Makedonec iako kako takov nema nikogas da se pisam. Za toa deka nekoj prisilno islamiziral e uste edna golema laga normalno da se stavi damka na Islamot,no kazi mi ti mene dali Turcite nemale dovolno vreme ili mok prisilno da gi islamiziraat site? Kako toa moite pretci prisilno islamizirani ,a tvoite ne? Ednostavno taa laga nema logika, kamoli da bide potvrdena so nekoj fakt. Pozdrav! Изменето од khaleefah - 11.Декември.2007 во 22:06 |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
турците сакале да ги исламизираат сите... ама силата на христијанството е поголема до силата на мечот... Па Цезарот не можеше да го спречи, па како би можел бедниот султан???
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti ova seriozno adzo?
Kako toa hristijanstovoto nemalo sila da go spreci moeto islamiziranje? Begaj be... |
||
AK-47
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Boogie , da bideme realni , ako turcite ke sakaa ke mozea da gi ubivaa site hristijani, i ne znam sto tolku se palis deka si bil jak, koga 5 veka si bil pod okupacija. I bas makedoncite ne se slusnale za nekoe jako vostanie protiv turcite, tuku si kjutale.
Deka so sila ne se islamizirani narodite, pokazuvaat i mnogu mnogu izgradeni crkvi vo Tursko vreme. RAZBIRAAS ? |
||
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lugjeto koi nemaat pocit sprema samiot sebe(kako licnost) nemaat ni pocit kon drugite lugje
toj sto ne se pocituva smiot sebe i znaci ne go pocituva ni svojot narod ne gi pocituva ni drugite lugje ni narodi se izvinuvam ama nemozam da se spustam na nisko nivo za nekoj da vregam
za mene ne e vazno sto si , bidi sto sakas
ama pred se bidi covek...
|
||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па види, секогаш имало кукавици... |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |