![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 192193194195196 213> |
Автор | |||
Тречи ![]() Сениор ![]() ![]() Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Таамо далеееко далеееко од мораааа тамо је село мојееее тамо је........?
|
|||
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
sto e toa sto e tocno . te molam bidi poprecizen
![]() |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
||
ne rabotea ......... site ......... tuku ogromniot del koj sega e EKSPLOATIRAN od novopecenite " biznismeni " i MKD tajkuni nebare sme vo feudalizmot ...... te molam .... dozvoli da zboruva od tebe razumot ........ znam deka go imas vo pogolemi kolicini otkolku omrazata i inaetot ...........
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
сакале или нејќеле социјализмот учеше сите да бидеме еднакви, ама на начин на газење на оној што претходно постигнал многу повеќе од тебе, ти полека го завземаш неговото место а него го фрлаш негде на страна
а тие од фабриките имале основни средства за прехранување, ако со тоа се гордеете немам што друго да ви кажам |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ocigledno e deka nemas .. sto da kazes ........ ako sega ova ti e poubavo za razlika od ona sto " ne cinelo " , togas ne kazuvaj ... a te molam , znaes li voopsto za koe vreme se zboruva ? ......... imas li dovolno godini za da pametis nesto od toa vreme ? ...........
|
|||
![]() |
|||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
||
jas ovde veke napisav deka tatko mi rabotese kako lozac na parno greenje vo edna institucija koja denes spagja pod ministerstvoto za zdravstvo , taka da ne bil ni direktor , ni sef, nitu na pozicija, a nitu bil clen na partija, ne go interesirase politikata, a so svojata plata, pokasno penzija, site doma ziveevme ubavo, nikogas ne bevme gladni, inkasatorite doagjaa na vrata da si naplatat smetki i nikogas ne bea vrateni.... plus redovno si gi otplakase ratite za barakata , taka da, koj tebe te laze deka rabotnicite nemale da se prehranat... mozebi saka samo da si gi opravda sopstvenite postapki kon negovite vraboteni denes... |
|||
![]() |
|||
||
![]() ова се обидувам макотрпно да ви го објаснам: не сум против Југославија, сакам да ви кажам дека не била ништо посебно, таа претходно мизерниот народ го снабдила со основни работи за преживување, и сега вие на тие основни работи се клањате? Југославија придонесе само една многу мала ронка за развојот на земјава, оставајќи многу работи нерешени. Плус уживајќи на убавите работи, заборавате на недостатоците на Југославија, поради кои и денес носиме последици Јас сум свесен за сите негативни работи во денешното општество, верувајте и мене воопшто не ми се допаѓаат, ама не признавам дека Југославија била утопија како вие што ја сметате, напротив би ја ставил на исто ниво со денешното општество вие сте биле од оние со стандард што ги кажувате постојано, па мислите сите биле како вас, се правите дека не постоело сиромаштија, дека се било бесплатно и не знам што друго, вие сте ги доживеале последните години од Југославија, не сте ни биле свесни за се што се случува околу вас, пола од Југоносталгичариве биле само деца кога се ослободила македонијаѓ не, не плукам јас по нашата историја, ама не ја третирам како боженствена која не извадила од сите црнила кои постоеле а чим веќе тоа е историја, и пред десет години е историја, вие плукате по таа историја? |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
и голема работа до врата ви доаѓале, да не ви ги бакнуваа нозете? и мене никој не ме лаже, вас ве лажел некој? Изменето од zabegan - 07.Февруари.2009 во 22:56 |
|||
|
|||
![]() |
|||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
||
ne, jas bev del od toa sto go zboruvam,
vo sekoj slucaj nemase plata od 6000 , a smetki poveke od 10000 no, najnakraj ne e ni bitno Изменето од butel2 - 07.Февруари.2009 во 22:58 |
|||
![]() |
|||
||
tocno taka .... ne e bitno .......... znaes , postoi edna pogovorka ........ veli " so sila mozes samo da zemes , da dades nikako "
![]() |
|||
![]() |
|||
||
да не испадне сега дека вие го сакате времето во кое сте живееле, а не Југославија |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
bese faktor Yugoslavija, zatoa sto ...pa pogledaj ja serijata koja odi na A1 sekoja sabota pa ke vidis i zosto bila faktor Yugoslavija za mnogu raboti
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 192193194195196 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |