![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 188189190191192 824> |
Автор | ||||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Не сте,далеку од тоа,за тоа си ги имате гагаузите и компанија,ама многу мерак ми е да ви нарекувам така.
А знаете ли зошто?Зашто прво сами се нарекувате така. |
||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||
![]() |
||||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|||
Во голема грешка си. Гагаузите се турци-христијани. Тие се едно незначајно малцинство во Бугарија, има ги во Егејска Македонија, а имаат автономен реон во Молдова - Гагауз Ери и немаат ништо општо со Бугарите, освен тоа дека се преселеници од Б`лгарија, Тракија и Македонија во Молдова.
Тоа треба да го објасниш, како може да нарекуваш некого со име, кое самиот тој не го знае?????
Никогаш не сме се нарекувале татари, турки, монголи и слично. Се викаме Б`лгари, како што се викавте и вие до пред неколку деценија!!!! Изменето од Neanticki - 21.Ноември.2008 во 21:21 |
||||
![]() |
||||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|||
Eh,tuka te cekav,site znaeme koi bile Blgarite :)
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
|||
Какви и да биле - биле!
И вие бевте , сега не сте! Што и да кажеш против Бугари, против себе го кажуваш! Поздрав! |
||||
![]() |
||||
|||
Што и да кажувам против бугари кажувам против турко монголи,а што и да кажам против вас кажувам против мој народ особено ете кон тебе.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
|||
Сега видите го и Блаже што пишува:
![]() Според Блаже Ристовски: „...токму во ...Самуилова(та) држава македонскиот народ почна да се афирмира како народ... се разви словенска народна свест, но со двојно наименување: со народното име „Словени“ и со државното - „Бугари“. Натамошниот над двовековен развиток на Македонија како византиска административна област со наименувањето „Бугарија“ сè повеќе го заличуваше народното наименување што остана конзервирано во јазикот на старата литаратура и во живиот говор на соседните Албанци и го утврди наименувањето „Бугари“... |
||||
![]() |
||||
|||
Ај не лупај зелени,нема јасни докази дали државата се викала Македонија или Бугарија,а и не е важно оти Самоил бил ватикански агент(барем одпрво)ставен со цел да ја разјади Римската Империја ама се заебал.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
lav4eto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
|||
![]() |
||||
|||
Шо се овие глупости,од кога видов само Бизантски Грци одма исклучив.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Па од Discovery мислам дека е...За Самуил и Василие е клипот.Биди малце толерантен де.
![]() |
||||
![]() |
||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||
Прво песната не е историски документ ( јас ти побарав документ ), а второ Охридската Архиепископија е укината во 1767 година, а не во 1762. Значи повторно останува неодговорено прашањето: Кога и каде самата Црква се нарекува Патријаршија? Послушај го пријателскиот совет што ти го дадов: потемелно изанализирај ја Охридската Црква. Така ќе видиш дали јас ја присвојувам Охридската Црква или ти повторно се обидуваш да воспоставиш врски онаму каде што никогаш не постоеле. |
||||
![]() |
||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||
Турко татари, монголи, памирици, алтајци, ариевци, словени, Тракијци, Грци.... дали занете од каде потекнувате? Ајде ке те молам кажи му го ова на Неантички. Наводно сте немале проблем со вашиот идентитет?! Зборот идентитет во Бугарија небил во употреба. Јас сепак мислам дека во државата Бугарија, голем дел од населението се само бугаризирани Македонци. |
||||
![]() |
||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|||
Јас сум родум од Охрид и многу добро го познавам охридскиот дијалект. За жал не сум компетентен да зборувам за трновскиот, но ако тој бил основата за денешниот литературен “бугарски„ јазик тогаш има многу голема разлика. Оваа тема за дискусија не ја поставуваат правите Бугари, туку оние бугаризираните. Копнежот по својот изгубен национален идентитет е појак од се. |
||||
![]() |
||||
|||
Сите негации се резултат на бугарската историографија, а за жал ти си крајниот производ од таа долгогодишна кампања. Истата те убедила дека ние сме биле Бугари уште пред 1000 години како и вие. Голема заблуда. Некои луѓе ја прифатиле идеата за бугарски словени и тоа е доволно за вас да ги правите сите Македонци Бугари. Целата среќа за вас е во тоа што таа руската творба ја стекнува државноста 70 тина години пред Македонија. Тоа е релативно голем временски период за таа идеа да заживее и придобие голем број на следбеници, односно бугаризирани Македонци. Зборуваме за временски период кога националните држави се формираа, па према тоа во изреката First in, First served има голема вистина. Вашиот идентитет вие многу битен и неспороно, бугарската јавност го бара насекаде. Ако не е така зошто би имале 19 теории за вашето потекло? Вие сте државјани на Бугарија, но не и етнички Бугари. Етнички Бугари биле оние на Аспарух. Неможеш да си баба Ванѓа, ако не се случеше ова ќе беше она. Тоа се само проекции или неостварени желби кои пред се извлекуваат од политичките амбиции на бугарските влади. Во основа, она што го правите е да докажете дека сте словени, Бугари, а и сите околу вас. Што ќе беше ако наместо Бугарското кенжевство Русите создадеа Македонско?! Тоа вода недржи! Свесни сте дека немате ништо со туркомонголите, ама друга опција немате, па сакале или не морате да се свртите кон вашите изворни корени, Македонските. Пак ќе повторам ги пеете македонските песни не само заради тоа што се убави туку и заради тоа што во суштина сте вие Македонци а не Бугари. Проблемот е во тоа што после толку години убедување дека сте Бугари, одеднаш ќе треба прифатите дека не сте. Тоа ќе оди многу тешко. Што се оденсува до твојот нов потпис почестен сум дека и мене некој ме цитира. |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 188189190191192 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |