IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 100>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 03:15
......peperutki,....?,....koj reche deka takvo bilo  chuvstvoto deka gospod postoi,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Ангелче Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ангелче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 17:57
Originally posted by male4ka male4ka напиша:

Ljubovta ne se opisuva so zboroviTongueToa e 4ustvo koe samo moze da se pokaze i da se po4ustvuva dlaboko vo srceto....shto ke te napravi da se po4ustvuvas sreken i poseben...koga ne ste zaedno nemozete eden bez drug i non stop mislite eden na drug bez prestan kako izgubeni,a koga ste...nemozete da se odvoite i mislite deka nikoj drug ne postoi okolu vas....gushnati....opieni od tie prekrasni 4ustva....zaljubeni i spoeni so srcataTongue

Ne sum sigurna deka ljubovta e samo chuvstvo. Chuvstvata se promenlivi, a ljubovta ne e, barem onaa vistinskata. Dokolku ljubovta e chuvstvo, toa bi znacelo, deneska se cuvstvuvam dobro i zatoa te sakam, a utre se chuvstvuvam loso - epa ne te sakam, raskinuvanje, razvod!
Deneska se cuvstvata mi velat deka povejke go sakam onoj, otkolku tebe dragi :)
hmm ne vi se dopagja taka? Epa ljubovta ne e SAMO suvstvo, inaku tesko nas.
1 2 3
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 19:13

LJUBOV E KOGA MOETO ANGELCE KE MI GI STAVI DVETE RACE NA LICE PA KE ME BAKNUVA DO BESVEST!!

LJUBOV E KOGA KE MI GI STAVI RACETE OKOLU MENE PA TAKA PRIPIENO KE STOI DOOOOOOLGO!!
LJUBOV E KOGA SI GUGUTKAME SO SAATI NA NET
LJUBOV E KOGA DVETE TELA KE BIDAT EDNO I KE ZIVEAT KAKO EDNO
>>>SO ZNACI LJUBOVTA E METAFIZIKA,SOSTOJBA NA DUHOT KADE SI KOMPLETEN<<<<RAZBIRASHSmile
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 19:42

Љубов е кога некој безусловно те сака, почитува, не те ограничува и ти го почитува твоето мислење.

Кон врв
CVETKO Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јуни.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CVETKO Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2007 во 14:59
ljubov e koga se sakaat mace i kuce
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2007 во 14:47
Sto e ljubov? Ljubov e koga veruvas vo nevozmoznoto... koga seto ona sto ne im e logicno na drugite tebe ti ima sovrsen smisol. Ljubov e koga se budam nautro i vednas pomisluvam na tebe, a samoto tvoe postoenje mi dava sila da prodolzam. Ljubov e koga si tuka i gi budis site moi setila, povtorno i povtorno. Esencija na ziveenjeto, obojuvanje na sekojdnevieto, vecna potraga, edna pricina poveke, umetnost... ete toa e ljubovta za mene. Heart
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2007 во 19:40
Ljubovta.....auuuu....pusis cigari ko lud ko ne si do nejze,letas vo oblaci koga si so nejze,zboras gluposti se smees i ednostavno go guskas toa prekrasno sustestvo so ti se predalo kompletno!!!
Baknezite izviraat kako lavina vo sekakva forma i oblik i go topat sekoj atom od tebe vo edna celina!!!
Dusice moe ti si ona za koe vredi da se zivee!!!Heart
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 16:20
Љубов е кога директорот му ја отвара вратата на портирот.
Љубов е кога кралот прв го поздравува слугата.
Љубов е кога посилниот му помага на послабиот.
Љубов е кога здравиот го лекува болниот.
Љубов е кога храбриот војник го носи на грб ранетиот.
Љубов е кога поголемиот се жртвува за помалиот.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 23:09
Ljubov e koga imas sila kako nikogas do togas....
Koga mislis deka go imas svetot vo tvoite mali race...
Koga ne moes da i kazes deka ja sakas..Ah, a mnogu ja sakas...
koga ne znaes sto zboruvas...i se pravis pameten...
Koga se ligavis i gi simnuvas planetite i zvezdite od vselenata...
Koga se mislis deka is Superman so rakata krenata...
koga ja imas a nemozes da ja dopres,koga stanuvas poeticen...
koga se trudis ama ne biva ...
i koga pravis mnogu drugi abnormalni raboti samo da ja osvois...

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
superbaby Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Август.2007
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај superbaby Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2007 во 13:37
LJUBOV? Zbor od 5 bukvi a sepak ne mozeme da mu go najdeme vistinskoto zna4enje...Nikoj ne moze da ja definira ljubovta...! Sekoj moze da i dava razno zna4enje ali...nikoj ne znae shto navistina e ljubov. Spored mene... covek samo ednas moze da ljubi...znaci samo eden e vistinskiot ili vistinskata! Ljubovta e kompromis, doverba i da najdesh dobar bra4en drugar komu mozes skoro se da mu kazes i so nego da gi podelis i ubavite i neubavite momenti.. I koga ke ti bide najtesko da te islusa... No kako sto rekov nikoj ne znae sto navistina e ljubovta pa... ova e moe mislenjeсреќа
Кон врв
tamitami Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Август.2007
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tamitami Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 16:28

Treba da se napravi razlika pomegu Ljuboj i zaljubenost.

Ljubovta e mnogu podlaboko cuvstvo od zaljubenosta. Ljubov e  gi gledas nedostatocite na partnerot a sepak proagas preku toa, koga nesto ne ti odgovara a sepak go pravis za da mu udovolis,koga si spremen da  zrtvuvas del od sebe za nego/nea i sepak da bides zadovolen/na so toa sto go pravis, da bides so nekogo koda si mu potreben i da se raduvas koga drugiot se raduva, da si tazen koga drugiot e tazen.....

Zaljubenosta e sosema druga dimenzija. Toa e zanes, strast, zelba... koja moze da prerasne vo ljubov so tek na vreme ili moze brzo da projde i da zavrsi vrskata

Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2007 во 14:18

Ljubovta ne e nitu telo nitu dusa ...

toa e iznenaden premin od edna vo druga sostojba ...

1. od sostojba bez ljubov
2. vo sostojba so ljubov

Toj premin od 1 - 2 go "osekame"
kako dozivuvanje na ljubovta ...

i ne e po nase sakame ili ne sakame ...

toa ednostavno ke se desi .... :)

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
KaTeNcE1111 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2007
Поени: 168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaTeNcE1111 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 19:03
Ne znam sto e ljubov, jas sum kamenплазење
You will never get to HEAVEN if you`re scared of gettin HIGH!
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 19:45
Originally posted by KaTeNcE1111 KaTeNcE1111 напиша:

Ne znam sto e ljubov, jas sum kamenплазење

koga ke dozivees ljubov ke ti padne kamenot ...

samo pazi da ne padne na noze ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.