|
Дали во Македонија има слобода на говорот |
Внеси реплика | страница <1 17181920> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zabegan, treba da se soochish so realnosta i navidum nefernosta vo svetov...
Besnite sportski avtomobili se proizveduvaat imajkji gi mladite na um, no najchesto gi vozat sredovechnite i postarite, onie koi mozhat da gi kupat. Slepiot chovek ne mozhe nikogash da ja osoznae temninata. Za da se razbere mladosta treba prvin celosno da se odmine. Pred da mozhesh da izjavish "duri sega znam deka nishto ne znam" treba prvin s'e da doznaesh. Za da tvrdish deka nekade nema demokratija i sloboda na govor treba prvin da si zhiveel onamu kade gi nemalo. Navidum nema pravda vo svetov, neli? Изменето од Messenger - 04.Мај.2011 во 18:03 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а зарем морам да имам живеено во тиранија и диктатура за да знам што е тоа? и зарем потребно е да го споредуваме минатото со денешницата
ако мислиме така, тогаш единствен заклучок што можам да го донесам е дека живееме во беспрекорна демократија и ги уживаме сите права, споредено со времето на комунизмот... |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu dobro kazano . Bravo ! |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Klucarot
Група Регистриран: 12.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.time.mk/read/c4ba5e6ec3/d7363ceeaf/index.html
Точно баш на денот на слободното новинарсто "слободата на говорот" направи да згасне уште еден медиум кој што реално беше секогаш критички настроен кон било која власт. Уште ке зборуваме за слобода на говор ?!?! |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako nemase sloboda na govorot tvojot post nemase da stoi ovde |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
robert 22
Група Регистриран: 28.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали ако поседуваш медиум, си имун на плаќање данок, сметки кон други фирми и слични обврски?
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aman be vekje!
....ne e problemot shto nekoj ne plakjal danok ,..tuku problemot e shto (pokraj toa) i ne zborel arno za nekoi....
ima ''milion'' drugi shto ne plakjaat ...ama ...toa se nivni!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
robert 22
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
чудно баш чудно а богами и интересно, никогаш не велат, А1( и незнам ти кој) не платија данок, туку велат власта не затвара оти не зборуваме они како што сакаат...
направија милион анализи како ќе им ја затвореле телевизијата, цела бихачка им дојде на гости со "експертите" и ниеден не рече данок плаќате ли вие бе луѓе? или да се праша, како може ако владата им ја затвара телевизијата овие да држат уште вести... |
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еее па и сител и ѕинго мафија не плајча данок,па не ги затвораат,...а по цел ден лаат во корист на власта,нивните афери кај ги напикавте,демек тие ви се чисти.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
robert 22
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај има црно на бело дека сител, или некој друг не плаќа данок? СДСМ толку години е на власт, зошто досега ниеднаш не прати инспекција во сител, ако се толку сигурни дека има избегнување на плаќање на данок? А и кога веќе вртат муабетите, зошто Буч кога ја прати полицијата да испита за зделките на газда велија уште пред 5 години, наеднаш се повлече? Се е јасно тука, а ставањето на новинари на пратенички листи дури и на слепите и закоравени им објасни кај лежи зајакот... |
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тоа е пријателе се за оваа власт е црно и бело,кој да ги извади вреќите со докази уште од 1998 година кога дпмне-то на Љубчо ги фати кај зингота, кој да ги провери наводите на мафијата кои беа предочени пред еден месец од човек кој беше во партијата на ѕинго,(тогаш гујо му рекол дека не презема ништо затоа што му требала теливизијата на ѕинго ,заедно со кодошот латас),и ...уште сакаш да ти изнесувам факти???
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кон било која власт, а неделникот постоеше само 4 години (види на линкот)? Постојат и доста други критички медиуми, ама си работат нормално. Зошто на пример еден реномиран Капитал не се обиде некој да го затвори? Или да пропадне сам поради недостиг на спонзори? Затоа што (претпоставувам) финансиски успешно работат, нудат солидна критика и за власта, пишуваат за афери, но нудат и предлагаат решенија, пренесуваат и позитивни искуства и што е најважно - не плукаат по државата и народот, навредувајќи си ги така сопствените купувачи - читателите. Полека-полека ќе се исфилтрира плукачкото новинарство, кое освен дефетизам, вулгарно и простачко ниво на изразување, плукање, навреди, омаловажување на државата, името, народот, националните вредности, историјата, закани и повици на црни сценарија... не му нуди на читателот ништо друго. Самите се жалат поодамна дека кубурат и со спонзори и со тираж, па имале финансиски проблеми, па не плаќале на печатницата која ги печатела... Па веројатно дека голем дел од народот како читателска публика нема мазохистички тенденции, да купува и да плаќа за да чита четиво во кое новинарите го вреѓаат по сите основи. Читателот може да ја прочита истата критика кон власта и на друг медиум, притоа без да биде навреден од страна на новинарот или прогласен за идиот, имбецил, дебил, пациент, луд... и да не го гнасам форумов со уште пострашните епитети кои на страниците на Глобус можат да се прочитаат. Од господинот Тричковски, на пример. Дали ти го почитуваш човеков како новинар (само еден од неговите “бисери“)? Се прашувам што ли подразбираат некои “новинари“ под слобода на говор? |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Внеси реплика | страница <1 17181920> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |